Udang XL Fresh baru naik dari laut yer..
Char Kuey Tiaw - Chef.Lynna
Saya punya stail masak yang simple,adik kakak semua boley try ;)
BAHAN-BAHAN
4 ulas bawang puteh + 2 Sudu besar Cili Giling (blend)
Udang Segar!
Sos Chaw Kuey Tiaw (Yang nieh memang di beli khas kat Penang)
Daun Kucai & Taugeh
1 biji Telur
Kuey Tiaw
Bahan Perasa - Garam
CARA PEMBUATAN ;D
1.Panaskan minyak, tumiskan bawang puteh & cili giling(yang telah di blend) smp kekuningan
2.Kemudian masukkan Udang sampai udang tu masak
3.Masukkan kuew tiaw, juga pecahkan sebiji telur dan terus masukkan 2 senduk sos char kuew tiaw beserta sedikit bahan perasa (garam)
4.Last sekali masukkan daun kucai dan juga taugeh.Takder 2 bende ni confirmmm memang tak jadi chaw kuey tiaw Kelate opps Penang ;p
XOXO!!!SELAMAT MENCUBA!
nyumnyum..
ReplyDeletenyam2.. nmpk sodap.. nk try la.. hihi
ReplyDeletenmpk sedap la puan lynna..tapi ikah xder la sos dier tue..mana nak cari kalo kat kelate nie ekk
ReplyDelete