Powered by Blogger.

Tak der jalan shortcut untuk kulit cantik



Nak skin glowing, skin glasses ke tu jadi angan angan saja kalau basic routine pun tak buat.
Basic routine kena lah lengkap, rajin amal kan dengan konsisten. Ni tak, moisturizer pun malas nak pakai pastu pelik kenapa kulit kering menggelupas.
Kak Lina nak share SKINCARE ROUTINE untuk bagi skin sihat dan bersih, korang boleh follow tau. Brand tu depends lah nak beli brand apa janji yang kena dengan bajet korang.
Morning Routine
1. Cleanser
2. Toner (Optional)
3. Moisturizer
4. Sunblock/ Sunscreen
Night Routine
1. Makeup remover
2. Cleanser
3. Toner
4. Serum/ Essence
5. Eye Cream
Weekly
1. Exfoliate, physical exfoliate atau chemical exfoliate
Monthly
1. Professional Facial kalau ada bajet lebih
Kita punya expectation sangatla tinggi, nak kulit flawless macam orang Korea tapi double cleansing pun malas nak buat dan kadang kadang sejenis kedekut sikit nak invest untuk skincare.
Rutin di atas ni hanyalah untuk mencegah dari kulit breakout. Follow rutin ni, your skin will glow naturally.







Kulit Berminyak Pun Wajib Pakai Pelembap

Nota ringkas buat pemilik kulit jenis berminyak yang takut nak pakai pelembap/ moisturizer.
Pelembap sangat penting untuk kulit.Ramai yang salah faham, ingat pelembap ni untuk kulit kering je, kulit berminyak tak perlu pakai nanti jadi lagi berminyak. Totally wrong ya.

Yerr, betul setengah pelembap menyebabkan kulit jadi lebih berminyak untuk kulit yang dah sedia oily, so korang kena cari pelembap yang betul-betul sesuai dan tak oily.

Sebenarnya tanpa pelembap, kulit kita akan lebih mudah breakout dan akan menjadi lebih berminyak.Bila pakai pelembap, boleh kurangkan tanda penuaan, kulit yang kurang kelembapan akan mudah cepat berkedut.

Jadi, lepas ni jangan takut pakai pelembap juga yea.

Cari produk yang berlabel “non - comedogenic", oil free formulation dan water based kerana ia mengandungi bahan yang tidak akan menyebabkan jerawat akibat dari kulit yang berminyak.

So korang yang kulit jenis berminyak, boleh jugak try pelembap jenis tekstur gel kerana jenis ini lebih ringan dan tak terlalu berminyak.
Ni Kak Lina share moisturizer for oily skin dekat drugstore.
- Simple Oil Balancing
- Neutrogena
- Nano White Fresh
- Laneige
- Hada Labo
- Himalaya
- Olay
- Safi Balqis
- Garnier
- Cetaphil
- Sebamed







Eh tak ketinggalan jugak, kalau korang nak lembapkan kulit dalam masa yang sama nak bagi mekap tahan lama korang boleh cuba Face Primer #MossMayra kerana dalam Face Primer ada kandungan melembapkan kulit sama.

Yang penting bila korang sapu mudah meresap masuk dan tak melekit. Jangan bilang semua produk local tak bagus, ada jer yang elok elok punya πŸ™‚

Mudahnya proses bersalin..

MACAM TAK PERCAYA KEJAP SANGAT DALAM
LABOUR ROOM, MUDAHNYA PROSES BERSALIN KALI INI..


BETUL..

Memang banyak beza dengan pengalaman lepas, sakit kontraksi tak lama, proses bersalin kejap dan paling best tak kena jahit langsung.
Saya amal dari awal hamil, alahan memang tak ada dan Alhamdulillah baby saya pun tak kena jondiss.Best sangat guna VCO MOSS MAYRA nie."
Puan Elle - Bangi, Selangor




---------------------------------------------------
KEBAIKAN VCO MOSS MAYRA UTK IBU DAN BABY
---------------------------------------------------

✅ Bagi ibu hamil kekal cergas
✅ Elak morning sickness
✅ Bagi nutrisi pada bayi dalam kandungan
✅ Atasi sembelit
✅ Naikkan HB Low
✅ Tambah susu ibu ( Milk Booster)
✅ Mencantikkan kulit wajah ibu hamil
✅ Kurangkan parut / selulit
✅ Proses bersalin tak lama
✅ Elak risiko baby kena jondis
✅ Atasi masalah eczema baby

Anda ibu hamil gojez dan ingin bersalin mudah?
Ya, kini anda dah jumpa solusi terbaik. Jom kita ikhtiarkan agar dapat bersalin dengan mudah dan tenang.

--------------------------------------------------
KELEBIHAN MINYAK KELAPA DARA MOSS MAYRA
--------------------------------------------------

✔️100% Organik & proses penghasilan secara bioteknologi
✔️Selamat digunakan untuk semua peringkat umur
✔️Tidak mengandungi bahan kimia & bhn pengawet
✔️Terbukti berkesn berdasarkan testimoni pengguna
✔️Produk telah dijual secara online sejak lebih 5 tahun


KITA ADALAH IBU YG TERHEBAT JIKA KITA SENTIASA MEMBERIKAN YANG TERBAIK UNTUK BAYI DALAM KANDUNGAN.


DAH TU CAMNER NAK DAPATKAN VCO MOSSMaYRA NIE???
------------------------------------------------
Sabar mommy mommy sabar tauuu.

❗️Kak Lina nak belanja kos pos anda jika belian lebih daripada 3 unit.
❗️Lepas tu setiap pembelian, akan dapat lagi EBOOK TIPS IBU HAMIL

Jangan Tunggu lama- lama mommy, Whatsapp Kak Lina yerπŸ˜‰

Whatsapp ke +6012 999 1901
Whatsapp ke +6012 999 1901
Whatsapp ke +6012 999 1901

INFO MINYAK KELAPA DARA MOSS MAYRA

MINYAK KELAPA DARA MOSS MAYRA adalah 100% organik dan diperolehi daripada pohon kelapa yang hidup secara semulajadi. 
Menggunakan kelapa matang berkualiti, tanpa menggunakan haba dan tidak diproses secara kimia.




MINYAK KELAPA DARA mengandungi nutrien seperti vitamin E.
Minyak kelapa dara kaya dengan asid laurik yang membantu mencegah jangkitan kuman seperti virus, bakteria dan protozoa di dalam tubuh kita. Ia mempunyai banyak manfaat seperti untuk rawatan rambut dan kulit, meningkatkan sistem imun tubuh, mengawal kolesterol, membantu sistem pencernaan dan metabolisma badan serta banyak lagi khasiat penting untuk membantu kesihatan tubuh kita.
Mudah dimakan, ditelan dan di bawa ke mana-mana. Ianya amat berguna untuk kesihatan bayi, kanak-kanak, dewasa samada lelaki mahupun wanita.


Siapa yang SEPATUTNYA MENGAMALKAN MINYAK KELAPA DARA
.
☄Bakal IBU
☄Wanita yang INGIN HAMIL
☄Wanita yang SEDANG HAMIL
☄Ibu yang BAKAL MELAHIRKAN BAYI
☄Ibu yang sering KELETIHAN & KELESUAN
☄Wanita hamil yang sering MORNING SICKNESS
☄Ibu yang MENYUSU yang sering kekeringan susu badan


Back to Top