Hari ini 2 menu yang diajar oleh Cikgu Ainun adalah Lala Tumis dan Kerutuk Daging Sumatera.
Disini cik Juliet nak sharing resipi Lala Tumis bersama teman-teman sekalian.Jadi sesiapa pun blh mencuba utk dijadikan menu makan tengah hari mahupun malam.
Penyediaannya sangat mudah dan cepat untuk dimasak.
LALA TUMIS
Bahan-Bahan
1kg Lala
3ulas bawang putih
5bj cili api
1 btg daun ketumbar
4 sudu besar sos tiram
2 sudu kecil kicap manis
garam secukup rasa
CARA-CARA
1. bersihkan lala kemudian toskan
2.tumis bawang putih berserta cili api yang telah ditumbuk.
3.Sehingga naik bau, masukkan lala. Kacau dan masukkan sos tiram + kicap manis + garam
4. Akhir sekali masukkan daun ketumbar..
Okei..di bawah adalah gambar-gambar yang di ambil semasa di kelas masakan.





trya laa...
ReplyDeletesedap nihhh...
huuyoo..blajar masak tuu...baguz ar eja nih...erm nad pun nk blja mask gak ar ngn eja...ermmm preparation for married ker nih??? confius lar i...:D ahaks..
ReplyDelete