meet cik riri ;)

akhirnya dpt jgk ketemuk sama cik riri..
die sgt comeyyy ler..howt + gojes.
spt yg telah dijanjikan..jmp die kat mid around 11.00pm..
masuk sane masuk snie ..pusing saner..pusing siniwahh..kat mng tgh ader 50% sales..topshop pun ader jgk + gn zara, giler berkenan kasut kat zara... hooho.tp mampu melihat ajek..mahalll beb!
setelah hampir penat meronda3..singgah sekejap kat foodcourt. pekena tauhu bakar yg riri order.sgt3 la shedapp.. kemudian masuk ke vincci + sygnye..stoap kasut yg aku berkenan pasti takder size ;( ampir beberapa jam aku kt mid.. i bought 2 pair of shoes,necklace from inchi. some make up stuff from the face shops..gn ape lg eyh..tak igt dh hehe.so kt bwh gmbr2 yg di snap bersama cik riri hoyehhh!besh dpt jmp cik riri..







2

im back!

i havent been blogging for a few days??
i guess after my trip i just got really lazy. not that i wasnt lazy before but i have become lazier.. haha..;p
will updates later bout my story diary..
0

away!~


This week went by so fast… I never got a chance to do anything at home.busyyy.busyyy and busssy.btw..,,I am going to be away for a few days .. I do not know yet if I will be able to get online while I am away,huhu.okeyh.back to da topic... One of the most difficult things for me is to pack. My clothes are so much,, my shoes are bigger, none of it fits that well, and I don’t feel like lugging (or paying for) four suitcases. My goal is to take the following with me on the trip:
  • a few days of clothes (clean everything once)..
  • a pair of shoes and sandals
  • Toiletries and medications : myk cap kapak & lotion mujarab pati halia & travel sickness;
  • my toothbrush ;p & towel (prefer to used my own towel)
  • My cute pinky dg cam and extra battery for my hs







So I’m taking some dress,shirt,long sleeves,selendang,hijjab aka kain tudung,telekung sembahyang, my cardigan and I’m also taking three pairs of pants,
& a pair of shoes..sandals..Now I just have to figure out what I’m going to wear on the flight, and what I want for two days of ...huhuu!~see ya soon..bye2~~

0

dental appointment

I had my appointment with the dentist today. I arrived a few minutes early, checked in, and waited in the back.Yet more minor progress for almost 2 hour. The dentist seems happy with how things are going..Cant wait for da next two weeks appointment..
0

These are pretty good for ...



I wear a fair amount of makeup (foundation, blush, eyeshadow, eyeliner, mascara), and I find that these wipes & make up removers do a good job removing everything..When I sit down at my computer in the evening to check email, I like to grab a wipe and clean the makeup from my face. I like the convenience of them bcoz my face always feel really clean after using them...It removed ALL the make-up from my face, and left my face feeling so soft and clean. However, I have oily skin, and I can use these as a total replacement for cleanser too.I also love that it's from Za NY and Cleansing Facial Wipes from UK Cleanser brand, so I know it's fighting ance at the same time. I will be buying this product again and again.

0

The absolute best

L'Oreal True Match


i choose ivory vanilla

I adore foundation and tried nearly every brand.The best foundation I had ever tried on and the first try I got the color match perfect by L'Oreal.. It's medium does not feel very cakey, and soo natural ( I does not feel like an icing cake sticking on my face anymore). Even though I have an oily skin, I can wear the foundation with no problems at all.. The perfection of the foundation showns when i get compliments from my friends about my new looks with the new fabulous foundation by L'Oreal. Love it!

P/s: Credit to L'Oreal!

7

cash on delivery

spt yg dijanjikan...tepat jam 3.30 jmp nani kat perkarangan kedai buku popular.
neyh 2nd time jmp customer kt luar.. sso kire cash on delivery..takder postage3..;p
sgt2 gumbira...dpt jmp nani ;) die comeyy sgt kt luar..
hee..sempat lg amk gmbr..;)
harap nani suke dark pink cardi itu..
next time beli lageyh yeh..kat wardrobe-us..





12

Love playing with eyeshadow



this is what I do for every day - foundation, powder, blush, eyeliner & eyeshadow..
Eyeshadow is one of my favorite things to play with.Eyeshadow is always a must for me for everyday wear..I tend to wear lots, but that's because I like any excuse to play with colors Laughing out loud It does depend on the occasion and what I'm wearing, of course. I like using really natural eyeshadows like Loreal when I do up my face.
Generally, more shadow = more fun!


0

myspace??


haha da x active ok.
malas.
bye bye semua.
0

sowie 4 da late wishing..;p

H A P P Y F A T H E R 's D A Y!!
I love my daddy..Thanx for being such a very..very gud father...
2

h a p p y b i r t h d a y -m y s i s t a!


H A P P Y B I R T H D A Y N A J W A!!


Happy Birthday, adik! Assume today is 15th June la kan.
. hehe. dah besar panjang upenya adik bongsu aku sowang nieh..
sweet 18th..mlm nanti jom g meranggos pizza..hehe..sowie tak sempat beli pun lg hadiah.ekekke.;p


2

tetamu misteri.. ;p


memasak untuk tetamu yang akan dtg ke rumah hari ini,,
tatau nk masak ape..masak jekla menu yg ringkas dan senang..gpun tetamu tuw nak datang sekitar 3.30 ptg.. hoooho..dptla die merasa masakan aku nie.
nie kire 1stt time die merasa air tgn aku.;p
hrp2 sedap la yeh..hahah.sape tetamu aku tuw.??.
just waiT 4 my new post ;D






menu:

  • meehun grg
  • sambal kicap
  • caramel slice
  • akok
  • crysanthemun tea ice

2

Love taking pictures.












location : my mama garden
time : 6.00 p.m

0

stressed??

I eating and shopping without thinking when I’m stressed.




new for today

5

random

random.

_____
______
____
____
_______
____
___
" If you ever loved, been loved, or wanted to be in love, you have had to face a frustrating fact: different people can mean different things by that simple phrase "I love you."
----John Alan Lee
2

Isu Semasa


wajarkah?adui.nampak gayanye..
habis dulula gaji smtara nk tunggu 2nd gaji..cm tak besh jek..
jwb die biler dah tau duet msuk.
kene pura2 wat tatau..hahhaa..boleyyy ke aku nie.
tgu jela nanti bulan 0gos..jika benar isu nie akan dikuatkuasakan..

2

free times therapy




yeahhh! my new stuffs from dior..;)
6

red ribbon dinner

red ribbon dinner

venue :renaissance hotel kota bharu
date : 08th june 2008
time : 8.00p.m





Yeay.. I decided to wearing dis dress for my dinner tonyte.

1

Caramel Slice

Caramel Slice

Source: Edmonds Cookbook


150g butter,
1 Tbs golden syrup,
½ cup brown sugar,
1 cup plain flour,
1 tsp baking powder,
1 cup rolled oats

Melt butter, golden syrup and brown sugar in a saucepan large enough to mix all the ingredients. Mix in flour, baking powder and rolled oats until combined. Press into a shallow 20cm square cake tin lined on the base with baking paper. Bake at 180C for 15 minutes. Spread with warm caramel icing and top with chocolate icing. Cut into squares or fingers.

Caramel Icing

1 cup brown sugar,
2 Tbs condensed milk,
2 Tbs butter,
1 cup icing sugar,
1 Tbs hot water

Combine brown sugar, condensed milk and butter in a saucepan. Heat until bubbling and remove from heat. Add icing sugar and water. Beat to combine.
0

confuse

.by adaband :a suitable song to picture my current emotion.

Ku hanya terus berharap
Satu hari kau mampu .. sadari
Tiada yang pernah mengerti
Sepertiku setulus hati mencintaimu


*now my blog is becoming more and more like a love blog.damn i hate to talk about love all the time but im forced to talk abt it.hehe...

___

___

______

*shhh.ive promised myself not to eat fattening food no more.this time je please?bye!

0

False Hopes vs Truthful Speech

O you who believe! Keep your duty to Allâh and fear Him, and speak (always) the truth.

(Quran : al-Ahzab(33) : 70)

Kenapa perlu bagi false hopes? Kenapa xboleh cakap terus-terang je? Kenapa kalau dah cakap, dah beri kata-kata confirmation, masih xbergerak lagi? Kenapa perlu lontarkan kata-kata kalau hati tak sependapat dengan aqal?

Inilah antara keluhan hati ni. Hidup saya ini diuji dengan harapan-harapan palsu. Kenapalah sesetengah manusia amat sukar untuk meluahkan kebenaran.. xpahit pun sebenarnya, kenapa perlu dipendamkan?

Kata-kata ‘berlapik’ untuk menyaring kebenaran itu bukanlah yang terbaik. Kalau tak mampu, katakan saja tak mampu.. it helps A LOT.. sekurang-kurangnya kita tahu bahawa orang sekian-sekian tak mampu nak pikul tugasan macam ni.. tak perlu la kita berHARAPAN TINGGI dia akan menyelesaikan tugasan yang diberi.. tahu-tahu bila dah dekat dgn deadline, kerja xstart lagi dan memeningkan kepala serta memandikan badan dengan peluh-peluh masam untuk cover the lost time AKIBAT HARAPAN PALSU YANG ORANG BERI PADA KITA…ia bukan sahaja membantu pada masa sekarang bahkan turut membantu dalam proses yang akan datang.. xperlu masa itu dibazirkan untuk mencari orang sama lagi kalau sudah mengatakan tak larat untuk kali ini. “At least I know, that u’ll be my last options in the future..”

Bukanlah satu masalah untuk mengatakan tak mampu.. tak termasuk perkara HINA pun.. kalau dia xmampu, mcm saya katakan tadi, tak perlu kita buang masa... at least not our priority targets. Dan bila kebenaran dah diluahkan, macam-macam perkara menyenangkan akan berlaku…

Kenapa kata-kata manis perlu dilontarkan sekadar untuk menyedapkan hati manusia kalau hati tak sehaluan dengan kata-kata yang dilontarkan? Untuk apa kata-kata manis tu jika ia mengundang duka 10 kali lebih dahsyat dari kehebatan gembira yang sementara… ingat, kata-kata kita itu ibarat doa dan janji yang kita letakkan. Terma “insyaAllah” yang kita alunkan juga membawa makna kita perlu berusaha sedaya upaya untuk memenuhinya.. jgn gunakan kalimah Allah itu hanya untuk menyedapkan hati manusia sekarang sedangkan duka dan penantian malang menunggu dipengakhiran..

Bayangkanlah jika kata-kata janji manis KOSONG ini dilontarkan, apa akibatnya pada perancangan masa depan? Misal kata, kawan mengatakan akan membantu mendapatkan modal perniagaan kalau kita betul-betul nak mulakan perniagaan. Alih-alih, bila kita dah mula nak buka, mula la kawan tadi mengatakan dia main2 aje dulu, xpun dia ada masalah, lebih teruk lagi jika dia tinggalkan kita!!! Inilah akibatnya bila janji kosong diberikan. HANCUR LEBUR masa depan orang.. belum masuk janji manis bab kahwin lagi…

Saya betul-betul fed-up dengan “kata-kata tak berisi” ni.. amat menyusahkan kehidupan… saya dah tackle isu mengenai bahaya yang dapat dielakkan. Justeru, kita lihat pula pada apa yang tersedia di hadapan..

Kalau dah mengaku tak mampu, sekurang-kurangnya kita tahu bahawa ada candidate untuk kita hantar ke kursus latihan dan sebagainya. Bukan sahaja memantapkan lagi organisasi, bahkan MEMANTAPKAN JUGA MANUSIA YG BERANI BERKATA BENAR TADI. Manusia berani ini tadi juga boleh dijadikan apprentice ataupun diserapkan ke dalam skuad pakar sedia ada supaya dia dapat menimba pengalaman. Kalau dia tipu dia tahu, dia xkan dapat semua keindahan BERKATA BENAR ini. Bahkan yang lebih menyusahkan dirinya, apabila dia menipu, maka dia perlu up to the standard yg dia tipu tadi. Bukan sahaja kena usaha BEYOND OWN CAPABILITIES, juga dia perlu berusaha LEBIH untuk menutup penipuan sedia ada yang dia hidang pada orang. Dahlah kena usaha melampaui kebolehan, mana nak cari lagi tenaga tambahan untuk menutup penipuan?!!

Tak perlu sebenarnya pada kata-kata manis tak bersandaran ni.. faedahnya kurang.. cuba bayangkan, kita lalui hidup kita dengan normal dan melakukan sesuatu yang di dalam batasan qudrat yg Allah SWT beri, bukankah ia mengagumkan? Kita dapat hidup sempurna sepertimana yang kita idam-idamkan.. cuba pula kita lihat pada situasi hidup orang yang penuh diberi pengharapan. Kebiasaannya dia akan mula memikirkan sesuatu di luar batasannya kerana dia percaya ada bantuan luar juga yang menolongnya. Apakah akibatnya bila dia sedar, bantuan yang diharapkan hanyalah sekadar mainan dunia sahaja?!!

BERKATA BENAR dan JUJUR DENGAN APA YANG KITA KATAKAN.. bukanlah saya menafikan kata-kata sebegitu; yang saya nafikan adalah NIAT DI SEBALIKNYA… kalau kita lihat, jika dia berkata benar dia mampu menjalankan tugas tersebut, maka alhamdulillah. Next time around, kita tahu siapa yang perlu dicari dan didampingi. Kalau kata-kata manis itu bersulam kesungguhan, maka ia merupakan satu motivasi yang unggul jika betul mengikut kehendak syari’at.

Mungkin setakat ini sahaja untuk kali ini.. sekadar ingin menulis kerunsingan di hati dan benak pemikiran. Tak semua orang mcm apa yang saya sebut..

Abdullah reported Allah’s Messenger (may peace be upon him) as saying: It is obligatory for you to tell the truth, for truth leads to virtue and virtue leads to Paradise, and the man who continues to speak the truth and endeavours to tell the truth is eventually recorded as truthful with Allah, and beware of telling of a lie for telling of a lie leads to obscenity and obscenity leads to Hell-Fire, and the person who keeps telling lies and endeavours to tell a lie is recorded as a liar with Allah.

2

now everyone can fly ;)




jusst checking d tickets price
for da next coming journey to kl, penang & bandung...hoyehhhh!

0

sambungan blog nak pegi ke tak??

nak pegi ke tak??


yahhh..i've decide to go ...
prof.syed mohsin dah byr utk 1 table 4 clinical research dpartment.
rm100 per nett..so i;ve should go utk memeriahkan majlis.
but i still hv da probss.. the theme of da charity nyte is red n white colour..
tenciii red dress masih tak ketemuk2 lg
mayb..aku akan pinjam dress adik aku..
@ i should bought a new red dress for da coming dinner.
blurrr"!

hows bout da makeover??..aku dh pg tny kat bodyshop outlet..
katenya tak buat makeover sempena cuti skolah..

maybe aku ke intan lyanaz bridal centre..hehe.;)
mtk tlg dier makeover 4 my uglly face.
;D


0
Back to Top