I wanted to post a new look

I wanted to post a new look. I always follow the latest trends and try to see how I can turn them into "hijabie" styles and outfits. I loved the top from Ammara Hijjabi Boutique and had to use it in a look :)  Everything is sort of simple, but the Plain Satin Scarves ,(ShawlJungle ) really makes the look come together. Sometimes ,you only need one peice that will pull everything else together in your outfit.



Violet Plain Satin Scarves (ShawlJungle) +  Button Top Dress (Ammara Hijjabi) + Skinny Grey (MANGO)



Blue Electric Satin Scarves


12

Why It's Great Being a Mom of Twins???

** ini kasut baru danials ;)


It's hard to believe because it has gone by so fast, but I've had 1years +++ now of being a mom of twins and I have to tell you that it gets better and better every day (most of the time!)

6 Reasons Why Parenting Twins is the Best

I Feel Like a Superstar Everytime I Go Out.Pergi ke mall @ ke mana-mana sahaja.penat nak menjawab soalan ;p couldn't go somewhere without someone stopping me and asking about my twins, but now I love it and am proud that I have twins.

I Get Much More Exercise Than I Used to Get - chasing them around..Fuhhh.buat saya makin kurus ;p

People Don't Ask Me When I'm Having Another Child - 2 dah cukup okay buat masa sekarang ;) Beranak sekali sakit jek terus keluar 2 ..hihiih..

I'm A Part of the Twins Community -Every day, more and more people officially join the "twins community" when they find out that they are pregnant with twins. It is a special group of moms, dads, and children that all look out for each other, share advice, tell stories, and support one another through happy and hard times.

Double the Love, Double the Hugs and Kisses -The most amazing feeling in the world is to be able to hold both your children and get two wet kisses on each cheek at the same time.

They Entertain Each Other,, They have an instant friend in each other and enjoy playing with each other ;)

Soal penat?????????? Ada anak sorang/tunggal pun penat jugak kan...... :) Biasalah, once dah jadi ibu nie kene bersedia untuk memikul segala  tanggungjawab dan jugak komitmen..Kalau rasa-rasa tak bersedia jangan kawen awal ;p
25

Berpersiaran dari Penang

Salam Alls ^____________^

Now tengah berpesiaran di Penang, sambil layan TV3 rancangan Chef Wan ;p syok betuii tengok die masak.Ok u'olls Pn.Lynna now kat Penang sebab menemani En.Hubby atas urusan kerjanya..We'all check in kat Vistana Hotel...So kira nie mini vacation utk saya dengan anak-anak.Dapat jugak spend time dengan my little twin :)

Entry kali ini khas untuk my little twin sebab dah lama kan tak hupdate cerita pasal mereka.Okai mai cheq nak habaq, fyi kami sekeluarga datang ke Penang nie 4 beranak jek.Biasa kalo saya nak travell jauh2 sket mcm ke Kl, sure akan ada pembantu yang menemani sama.Kali ini tidak,.dengan jayanya saya berjaya mengharungi perjalanan selama 5 jam dengan mereka tanpa ada pembantu lain.Fuhhhhhhhhhhh..sure korang fikir macam mana la saya handle kan..Biasalah 'Alah bisa tegal biasa'..Kena start dari skang,,sampai biler kan nak harap pembantu ketika travell..Rasa jugak privacy bila just kami berempat sahaja..

1st time try,, naseb baik mereka tak muntah sepanjang perjalanan.Sepanjang perjalanan bukan main aktif mereka berdua especially Hasif, saya pulak yang terasa pening kepala & loya-loya.Tetiba cam mabuk plak.Bukan apa jalan ke Penang tak sama macam ke KL.Jalan nak ke Penang macam ular kene palu..Mengalahkan orang pregnant pukak yer..hiihhil..Baikah, need to rest kejap..Mau nonton TV ;)Nanti saya hupdate lagi picta-picta di Vistana Hotel ini

Layan-layan pictas kenakalan mereka ;) 15month now









40

Hari Keberangkatan Pulang - Bandung Day 5

Salam Alls,,

Baiklah Entry penamat percutian di Bandung.. ;) Bertolak seawal 6.10 pagi flight di Bandung dan selamat sampai di Kuala Lumpur pada jam 9.00 pagi.Time ni mood nak bergambar pun dah lari dah, sebab kepala otak asyik dok teringat dekat Mr. Hubby & anak-anak tersayang..Kite layan jekla ek sekeping dua gambar yang sempat di ambil ketika hari last di Bandung. ;)


Rombongan Cik Kiah ke Bandung



Hasil barang dagangan ke Malaysia ;p



Okay sampai di sini dulu yaa, sebab nak packing baju-baju  untuk ke Penang menemani Mr.Hubby outstation ke sana,..Sambil menyelam sambil minum air yek ;p 2 in 1.My little twin  haruslah ikut sama yer ;)
Sayonara ;)

Penang, Here We Come ;)
12

BANDUNG - Day 4

Citer kat Bandung kali nie pun tak brapa banyak coz sebab aktiviti hari ke 4 saya ke Pasar Baru..Tak sempat nk bergambar kat ctuw,sebab orang terlalu ramai.Agak bahaya utk berjalan sorang-sorang, better by group la.Kat sini jugak saya nasihatkan korang yang akan pergi,kalau boleh jaga betul-betul handbag korang.Kalau boleh pakai yang sling bag macam sy pakai tuw.Silang ke depan..Bukan apa kat sinie ramai sangat penyeluk saku,sedar3 tgk2 purse kiter dah hilang.Tempat kat sini agak crowded.Yang bestnye datang kat snier banyak giler kain-kain pasang yang dijual, syurga kain pasang especially kain lace nya yang sangat-sangat berkualiti dan murah..Saya tak lepaskan peluang utk merembat beberapa pasang kain lace untuk dibuat baju hari raya tahun ini ;p

Banyak jugak beli kiriman kwn-kwn especially yang nak kebaya sulam & kain pasang mini kurung bunga sulam timbul.Memang murah betui..Telekung sembahyang & jubah pun sangat cantek ;) Kalau tak membeli disini, balik di Malaysia nanti pasti menyesal.

Okay scroll down, see my random pictas!!

Hari ke 4 ini mood macam dah malas nk bergambar ^_________________^




Masih tak puas-puas menjelajah Factory Outlet yang tak sempat nak pergi pada Day 2 & 3


Cantek kan senibina outlet mereka ;)



Sangat unik gerai cendul kat saner ;)


Rumah Mode pemadangan di waktu malam - syurga membeli belah


Rambang mata dibuatnye..semua shawl nye cecantik belaka ;)



Tempat nie jalan kaki jerk dari Hotel..Berlambak-lambak baju ZARA kat dalam nie ;p


Okay sampai disini dulu yak ;) Mbak mau permissi dulu ;p
22

Rehat kejap entry percutian di Bandung

Hye Alls ^________________^

Hari ni nak rest kejap pasal citer-citer di Bandung..Nanti malam ,,saya sambung balik eyh.Hihihi..Okay entry kali ini nak citer pasal 'GADIS FAREEDA FACEBOOK' ..Tengok title tuw dah tau saya takleh join.Sebab title dah lari dengan diri saya.Skang dah jadi Mak Gadis..Muehehhehe ;p So bagi fans Fareeda kat luar sana..lehla hantar penyertaan dengan syarat haruslah mempunyai bukti resit pembelian yang asli di mana-mana butik Fareeda & pengedar Fareeda yang sah.Kemudian snap pictas korang sekeping 2 dan haruslah wajib memakai koleksi Fareeda/Mawar.Apa hadiahnya & jugak untuk mengetahui lebih lanjut tentang Gadis Fareeda FB, u'olls bolehla terus login FB dan search Fareeda Nyata Jelita - Company!~

Sayang kan.kan ..tak dapat saya nak join..Takperr kasi can kat gadis-gadis comel lain...Sebab muka-muka  kat bawah nie dah tak layak nak join Gadis Fareeda FB ;d






Camwhoring adalah hobi owner belog ini.Sila jangan marah!! ^_____________^
27

BANDUNG -DAY 3 @Parisvanjava

Salam Ladies ^__________^

Hye.hye masih bersambung lagi entry tentang percutian saya di Bandung.Hari ke 3 di sana masih juga meronda-ronda di Factory Outlet, Tak boring ker???Percaya cakap saya confirm korang semua tak boring sebab terlalu banyak factory outlet yang hendak di tawaf.Sebab itulah hari ke 3 saya masih menjelajah factory outlet untuk qadar shoppin..Yelah hari ke dua tak puas nak menyopping terpaksa sambung balik di hari ke3

Selepas penat berjalan kaki dari satu outlet ke outlet yang lain, saya dan ipar duai melepaskan lenguh kaki di tempat Manicure &Pedicure Spa....Lupe plak apa nama spa tuw, yang pasti lokasinya adalah di Bandung Plaza.Kemudian kami ke Parisvanjava yang mana tempat nie dipenuhi dengan branded-branded punya butik..Toilet kat sini tersangatlah cantek..Saya kasi 5*** okayh!.Bak kata orang kalau tak sampai di sini, tak sampailah di Bandung..Harus pergi di sini walaupun tak mampu nak membeli..Huhuhu..Kalau di Malaysia...tempat ini setaraf dengan Pavillion..Rasanya Pavillion pun kalah kot ;p Hehhe.baiklah jom layan-layan my pictas again!Sila jangan muntah darah yer tengok gambar-gambar percutian saya ini ;D








Haa yang nie plak.....lagi sekali saya ke Rumah Mode..tak puas tau menyopping di sini ;)



Ok..U'olls nanti i sambung lagi keyh ;) I nak citer pasal masakan Nasi Padang plak di next entry!!~To be continued..


XOXO!!
17

Bandung -DAY 2 - PENGANGKUTAN DI SINI

Selamat Pagi Alls,

Harap ceria-ceria selalu yerr para blogger & readers yang disayangi semua ;)

Since ramai bloggers yang bertanya kat sana saya guna transport apa, baikla meh saya cter .Hari pertama sampai memang van dari hotel yang datang angkut kami semua tapi pada keesokan harinya saya dan yang lelain hanya menaiki angkutan kota mereka..Memang muat untuk kami sekeluarga naik 1 angkutan kota,FYI,, transport awam mereka kat sana adalah angkutan kota.Jangan risau, angkutan kota kat sana memang banyak,,tahan jek kat tengah-tengah jalan sure diorang akan berhenti..Saya ke sana memang tak guna khidmat Tourist Guide oleh kerana geng-geng ipar duai saya dah banyak kali ke sana, so memang diaorang dah biasa dengan jalan-jalan kat sana dan jugak terror bab tawar menawar..Jangan risau, tambang menaiki angkutan kota mereka berharga IDR2000 rupiah di convert ke mata wang kita baru 75 sen myr..Huhu..memang bestlah, sebab tambang pun murah..Saya nasihatkan korang semua yang akan pergi sana, tak payahla nak carta-carta van hotel ke hape, sebab harganya jauh lebih mahal..berganda-ganda mahalnya..tapi kalau u'olls tak sanggup nak berpanas dalam angkutan kota tuw better sewa van hotel la sebab to be honest nak bgtau u'olls naik angkutan kota nie less comfy ;)cuma kalau u'olls nak pergi tempat  Mount Tangkuban Perahu or Puncak better rent car kot tak pasal-pasal karang muntah hijau dalam angkutan kota tuw ;D

Day 1 -Memang menjelajah semua factory outlet kat Jalan Dago & Riau.Dari pagi sampai ke malam,,inilah kerja kami shopping,,shopping dan shopping ;)



Rumah Mode syurga membeli belah..kalau dah masuk sini, sampai tak hengat dunia itu ini nak membeli






Factory Outlet - STAMP lokasi outlet nie depan Herritage

Outlet The Secret yang sangat cantik tempatnya ;)


Pergi Bandung tak sampai sini memang tak sah! -HERITAGE





Bergambar dulu dpn hotel sebelum kuar menyopping ;)



Ais Krim Durian Original yang sangat besttttttttttt!!~





Okay memang tempat die sangat-sangat lawa, kalah shopping mall tempat kiter taw


Unik kan handbag die letak dalam kereta tolak tuw ;)





Nanti saya citer-citer lagi factory2 outlet yang menarik kat sana.Stay tuned!!
22
Back to Top