LADIES STUFF ENTERPRISE

Salam semua, mudahan hari-hari kita sentiasa diberkati Allah swt.


Alhamdulillah syukur ke hadrat illahi sentiasa memberi rezeki yang tak pernah putus-putus buat saya sekeluarga.Seperti yang anda semua tahu, saya mula berbissness secara suka-suka bermula blog saya ini dihasilkan..Berniaga secara suka-suka ketika itu masih bujang, berniaga kecil-kecilan secara online bersama partner Pja Merah Jamboo ketika itu, Dr. Pja sedang belajar di Ireland.Online shop yang diberi nama oleh kami ialah Wardrobe-us Shop,barang-barang yang dijual seperti pre-loved items,makeup2 dari UK,women apparelss, accesories, shawl,scarf dan bermacam-macam lagi.Sehinggalah saya sudah berkahwin mula & berbisness skincare yang telah lamadigunapakai oleh keluarga ipar duai saya secara suka-suka.Oleh kerana ramai bloggers yang bertanya saya pakai skincare ape, dengan saya tidak langsung rahsia yang dibuka kini telah bertukar menjadi satu perniagaan Sehingga kini Skincare Chahaya Beauty Aura sudah dikenali ramai sehingga customer saya pun dah banyak dari luar Malaysia terutama Singapore & Brunei.

Kini saya mengorak selangkah kehadapan dengan memperkenalkan produk baru Vitamin E Softgel Collagen/Serum,makeups seperti eyeshadow,blusher juga akan dikeluarkan tidak lama lagi .Setelah lama saya berniaga secara di atas talian,telah tiba rasanya untuk saya mendaftarkan perniagaan saya dibawah permiagaan pemilikan tunggal.Perniagaan masih dijalankan secara di atas  talian oleh kerana saya perlu komit terhadap kerja-kerja di pejabat, maka urusan pengeposan,pembungkusan telah dibantu oleh pekerja ipar saya.

Alhamdulillah LADIES STUFF ENTERPISE telah pun didaftarkan pada 12 SEPTEMBER 2011 dibawah Perakuan Pendaftaran Akta Perniagaan 1956 - Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) No.Pendaftaran KT0296470-M.Nama syarikat dipilih sempena saya ni suka menjual barang-barang kosmestik, shawl yang sinonim dengan penggunaan & keperluan kaum hawa.Insya Allah, coming soon banyak lagi ladies stuff yang bakal dijual seperti pakaian wanita, shawl,scarf, dan juga aksesori selain dari kosmestik/skincare.

Bagi yang berminat untuk mencari side income, bolehla menghubungi saya sama ada untuk menjadi dealer Chahaya Beauty Aura mahupun  Vitamin E Softgel Collagen.Boleh menghubungi saya di 019-9941176/013-9959933.Terima Kasih kepada anda semua yang sentiasa menjadi pelanggan setia saya & sentiasa menyokong bisnes saya ini ;)

26 comments

  1. tahniah pn lina...

    macm brminat jugak nak join same...perlukan modal yg bnyak x..?

    ReplyDelete
  2. Tahniah Lynna...kalau i nak jadi dealer juga boleh? ader ker syarat2nya?

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..congrats kak lynna..teringin nya nak jadi mcm kak lina...de company beauty shop dah...suke2..hehe...congrats once again n gudluck!!

    ReplyDelete
  4. congrats lina..pas ni jadi BW yang berjaya la pulak...

    ReplyDelete
  5. tahniah..!
    semoga Allah permudahkan segalanya..ore senantiasa menyokong na..

    nasi ulam jd ko hr nie?hehehe:=)

    ReplyDelete
  6. congratulations kak na...baso dio doh keturunan cik siti wan kembang pandai nego.

    ReplyDelete
  7. Congrats & good luck lina! Moga terus sukses dear :-)

    ReplyDelete
  8. shida: terima kasih shida.untuk tahu psl jd dealer.blh call/sms lina 019-9941176

    ReplyDelete
  9. reflesia :dear sms me k for more info

    ReplyDelete
  10. ayu : tq so much.nt lps ni bolehla ek shopping shawl gn akak plak

    ReplyDelete
  11. mek norfa & ogosh : tq so much 4 ur support

    ReplyDelete
  12. arn : bisnes suka2 jah ann lama kelamaan mcm seyes plak

    ReplyDelete
  13. congrates akak. selamat maju jaya =D

    ReplyDelete
  14. congrats akak! proud of u! :) smga terus berjaya ye! mcm berminat jgk nk jadi dealer.. kt trg byk tak lg dealer? ade syarat2 tak? :)

    ReplyDelete
  15. congrats yea.kami blogger2 sokong dari depan eh eh dari belakang :D

    ReplyDelete
  16. tahniah awak...bestnye nak jadi stokis awak boleh nanti ? produk tu skin care tu berape lu satu set?

    ReplyDelete
  17. lina,best of luck to u...semoga menjadi bisneswoman yg berjaya! :)

    ReplyDelete

Back to Top