sesi menternak lomak di malam hari

Selamat Malam Alls ^_____________^

Sekali sekala buang tabiat di tengah malam hari, apa salahnyer kan sesi menternak lemak..Kasi gerak sket meter penimbang..Berat tak mencapai tahap ideal lagi neyh..hahaa..Okay-okay I dah tak tahan sangat tengok Pulut Mangga ore klate panggil 'Pulut Pauh' yang dibeli oleh my sil kat pekan Golok Thailandd petang tadi...Maka dengannya itu, habis satu pinggan i membedal pulut mangga ini..Huhuhu..FYI,pulut buatan sana memang tak diinafikan sangat2 lah santannye lemak berkrim & best..Dahla pulutnya lembut, masak pendek kata semuanya okay lah...

Tu diaaa kat bawah tuw, sepinggan habis dibedal oleh tuan empunya belog ini..Hihiiihi ;p

THAILAND DELIGHT - PULUT MANGGA


Yang rasa-rasa terliur nak makan pulut pauh nie,,cepat-cepat turun Kelantan, i bawak u'olls masuk pekan Golok menjamu selera di sana ;p

23 comments

  1. teringin la.. nmpak mcm sedap.. dah la sy suka makan pulut mangga.. mana nak cari malam2 ni.. =_=

    ReplyDelete
  2. tengok pun dh meleleh air liur..nmpk sdp jerk..tp jauh nk p..huhu

    ReplyDelete
  3. wwaaahhhhh sedap nye...nape nenek saya tak pernah bg makan ni masa saya balik kelantan....kena balik kelantan la pastu tuntut ke nenek saya bagi makan nih! hahahha

    ReplyDelete
  4. wah! teruja tengok pulut mgga tuh. nie rasa nak mencuba nie. hehe

    ReplyDelete
  5. auwwww. sedappppnyeee. gulppp. telan air liur tgk pic tuhh.

    ReplyDelete
  6. nampak sedap...sy xpernah makan pon..teringin la pulak..ngee~

    ReplyDelete
  7. pernah rasa..tapi wani xberapa suka kot..huhu

    ReplyDelete
  8. memang sedap berlemak pulut mangga ni...i kat utara pun dekat dgn sempadan,mudah dapat pulut mangga ni

    ReplyDelete
  9. kak...sdapnyeeee...xpnah mkn plut mngga tau..kat melaka ni xthu nak cari kat mne..pnah gak tgk org mkn..tp xthu rs mcm ne...tringin laa nak rase...>_< nyummyyyyyy!!

    ReplyDelete
  10. slalu jumpa pulut ni if org siam join ekspo..tapi x penah try..sedap ek kak

    ReplyDelete
  11. kak na jom g seberang sesame. an punya latest craving steamboat hok bakar2 tu. alek sini pun ade, tp sos xkaw. xleh lawan siam jugek....btw, pulut tu dia masak ngan halba eh?

    ReplyDelete
  12. bestnye...kadang2 wat jugak kat rumah..tapi yg malas lagi banyak la...=)

    ReplyDelete
  13. alahai sedapnye...dh bpe kali g kb still x dpt carik lagi pulut mangga nih...wuwu,dh la arinih craving giler nk mkn nih...

    ReplyDelete
  14. tak pernah makan pulut mangga.... tgk pic ni terus terliur... mana nak carik kat kl nih? cedeynya huhuhu...

    ReplyDelete
  15. lyna, sedapnya pulut mangga tu! i try buat sendiri tp x jadi lorr kuah dia tu, huhu, kecewa ahkak! dulu pernah rasa pulut mangga yg best kat bangsar, tp x ingat dh nama tempat tu..

    ReplyDelete
  16. YUYU ;yummmmmmmmy ;)

    amirah : ala yerke..lyna buat amirah terliur lah nie yek..hehehe

    juera : rasanya kat kl pun ada..kalau ada expo thai

    ReplyDelete
  17. nurul eiman : die belah2 sempadan siam jek ada nie..kat kb ni susah nk dapat tau

    ReplyDelete
  18. cik huda : harus kene merasa skali tuw

    cik mary : mmg best tau

    diyana : kene try...;) trun klantan yek

    ReplyDelete
  19. syafawanie : depends kan..selera masing2..heehe.mayb stgh owg suka pulut durian tp lyna tak suke durianss

    ReplyDelete
  20. salam.. rajin2 meh laa ziarah blog Aku Sebutir Pasir hamba kalau nak baca my travelling experiences to 45 buah negara.. :)

    ReplyDelete

Back to Top