esok ckup 5bulan

Setiap bulan pasti ada gambar baru anak-anak bujang saya .Kemana tumpahnye kuah kalau tidak ke nasi. hahhaa.!!pantang nampak flash lensa kamera mata dah siap sedia untuk di snap!!
Cayok-cayok my lil boy.Tapi perasaan saya ada a little bit penuh kerisauan..biler ek mereka nak meniarap..Si abang, Hariz dah nampak jugak tanda-tanda nak meniarap cume si adik masih belum melihatkan tanda-tanda untuk meniarap..Agaknya berat bontot!dah nak masuk 5bulan ini.......adakah ianya normal?

Sebab saya tengok kebanyakan baby girl 3 bulan dah boleh meniarap.harap-harap progress mereka tak lari jauh sangat lar.. para-para ibu kat luar sana..kalau sudi berkongsi la ek progress anak-anak anda dapat meniarap,merangkap umur berapa.lepas tu plak makanan bayi pertama 6bulan..ape yang sesuai.Oleh kerana buat masa skang saya belum sempat nak search info-info @ bukak bahan bacaan mengenai panduan makanan pejal pertama bayi..Bantuan dan informasi dari ibu-ibu diluar sana amatlah dialu-alukan ;)







NOTA KAKI : sonok mereka dilayan oleh atuk dan unclenya!
31

rakan sekerja yang baik hati

Oh sayang mereka semua! ;p Seronok dapat rakan sekerja yang baik hati,gila-gila dan jugak sekepala.Mencuba nikon D5000 yg baru dibeli oleh rakan sekerja saya aka Pn. Suhaila.Di tempat kerja pun masih sempat lagi ya untuk berposim..huhu.Dah sememangnye itu adalah hobi saya. Jumaat ni kami bertiga akan menghadiri kursus DSLR PHOTOGRAPHY NIKON MALAYSIA kat Grandreview Hotel...khas untuk penguna Nikon sahaja yek! Tak sabar nak attend & belajar bab-bab function DSLR,operation modes,exposure ++ composition & seeing,WB,ISO ++ ntah ape2 lagi yang aku sendiri pun tatau..haha,.....Oklah..malas nk mengomel panjang ...

dari kiri : mak 3 owang anak,mak 2 owang anak.. last sekali masih bujang..
ingin berkenalan, sila hubungi saya..haha ;D



Last sekali..gambar minah nie mesti jugak nak di interprame kan kat snie..hua3..

9

wardrobe baby bagi penjimatan cost

saya ni kalau nak cerita bab kos mengeluarkan belanja untuk 2 anak kembar memang agak sedikit parah..mau taknya susu tin yang besar tu dpt bertahan 3 hari lebih sahaja.sebab itu mereka membesar bagai johan..belum dikira dengan diaorang pny pakai lampin buang,pakaian mereka,botol susu,..smua benda lah nk kene beli dua termasuk stroller...parah betui expense untuk anak-anak zaman sekarang ni...semuanya memerlukan $$$$$$$ ...oleh kerana baju mereka semakin banyak..bakul & boxes yang dibeli di Tesco sudah tidak muat..untuk beli wardrobe baru..saya rasa sangat-sangat membazir sahaja..tunggu-tunggu ajelah ketika masuk rumah baru nanti..lagipula leceh untuk urusan angkut mengangkut ketika mau berpindah untuk kali ke-3 nanti.......so saya pun ke kedai home mart berdekatan untuk melihat rak-rak plastik yang boleh dijadikan sebagai wardrobe alternatif..kos pun murah..tak sampai pun rm100 hengget.....mari kita lihat apa yang saya beli :

tadaaaaaaaaaa!!jimat bukan siap ada 6 compartment untuk saya isi stuff anak-anak
saya dah separate mengikut jenis pakaian


rak paling bawah sekali : baju anak-anak untuk kuar jenjalan
pyjamas mereka untuk kuar jenjalan juga

yang nieh plak compartment baju harian anak-anak

baju tidur harian mereka

compartment ini untuk letak stoking,kasut,topi..

okeh dan yang ini saya letak sapu tangan, & jugak tower my twin

inilah hasilnye setelah dilipat kemas oleh saya ketika rajin.;)
para-para ibu sekalian bolehla mencuba seperti saya.
jimat kos..kalau terasa malas @ tak sempat nk lipat
main campak dlm compartment pun dh oke.
syaratnye kte dah separate mengikut jenis pakaian
baru senang nak mencarik nanti
selamat mencuba ;p
27

kisah sambutan hari ulangtahun per1

Citer ini minggu lepas punya....Baru terasa rajin nak menghupdate kisah ulangtahun perkahwinan pertama bersama suami dan juga anak-anak.....Cam tak cayer jek..dah setahun pun kami kawen..juga telah dikurniakan sepasang cahayamata kembar lelaki.;) Terasa macam dah lengkap segala-galanya sekarang ini..Mempunyai satu keluarga yang bahagia..Alhamdulillah..syukur sangat-sangat...mudahan akan terus berkekalan hingga akhirnya.

Okeh sambung cerita berkenaan Celebrated My 1st annivesary wif En.Suami dan jugak anak-anak tersayang di VILLA DANIALA RESORT,TOK BALI.Tak sanggup oke nak tinggal mereka berdua..Sure rindu tahap gabannye..;P sebab itu kami bawa mereka bersama. Perjalanan dari Kota Bharu ke Tok Bali memakan masa lebih kurang 1jam.Dekat shj..Actually..tak plan pun nak ke sini..Kebetulan 06/06/2010 jatuh pada hari cuti...Tiba-tiba En.Suami ajak ke mana-mana resort terdekat konon2 nye nak testin skali snap picta guna our new D90-Nikon ++..Call dulu resort sebelum pergi ke sana.Nasib menyebelahi kami kerana masih byk villa-villa yang kosong..so kami memilih untuk stay kat Villa Matahari..sebab nie jelah rate yg paling murah.Malamnye tu kami pekena ikan bakar kat Medan Selera Ikan Bakar Tok Bali..Sgt syiok oke.........;)Sebelum mengakhiri bobelan untuk entry kali ini, sila layan picta-picta ketika kami berbulan madu bersama anak-anak kali ke-2,,Tempatnya sangat cantik..Terasa seperti tengah bercuti di Bali,Indonesia.Tak dapat ke Bali.....pergi Tok Bali pun jadila..hehehe....;p



























-TAMAT-
41

06.06.10 - my 1st anivessary

sedikit terlambat untuk entry ini :


HAPPY 1St ANNIVESARY!
06.06.2009 - 06.06.2010


Happy Anniversary, with love..
To the wonderful man I married
The things I treasure most in life are those that we share,
As long as we're together i'll be happy anywhere
For now and always, I pray for a happy ending love till death do us apart
with you, my dear husband and our little twin..
8

home sweet home

hari minggu saya kali ini






tidak perlu untuk diulas panjang.....
jika ada rezeki untuk saya,en.suami dan juga anak-anak tersayang..
insya Allah coming soon ;)
15

mungkin saja sy patut bersedekah??

emm..hari ini hari minggu..
task kali ini..melonggok baju yang tidak hendak dipakai lagi
kebanyakan baju-baju ini masih baru ..
setengah tu beli dan sempat pakai sekali 2 jek
tetiba body ni dah terasa besar.
adeh.ada juga yang masih baru
tagged price tidak ditanggal lagi....
mungkin saja saya patut sedekahkan saja kepada mereka yang perlu
@ let go dengan harga yang paling rendah.
diikutkan sangat sayang nak melepaskan baju-baju ini
tetapi ruang penyimpanan sudah penuh.
22
Back to Top