confinement period dah tamat.......

29 jan 2010 - 29 mac 2010
pejam celik pejam celik
whoahhh!sudah berakhirnya tempoh berpantang larang saya.
saya sudah berjaya melepasi zon berpantang larang selama 60hari
dan hari ini jugak genap 2bulan umur my lil boy
mereka pun dah bertambah tembam.hehe.sonok melihat ;)
arghh.tersangat liat untuk mula kembali bertugas pada 1 April ini
oleh disebabkan esok dan lusa merupakan hari cuti keputeraan Sultan Kelantan
so saya terus menyambung cuti dan mula kembali bertugas pada 4 April ini..
di kesempatan ini juga saya bersama en.suami dan anak-anak
akan bercuti di Cameron Highlands ..
anak-anak?woweeeeeeee.tak caya plak aku dah ada anak.
haaha..rasa baru jek menamatkan zaman bujang.huuhu
oke.oke..percutian ini merupakan percutian singkat dan jugak
1st shop trip wif my lil boy ;)
stroller-stroller mereka bakal dirasmikan di tanah tinggi.
sambil-sambil makan angin menghirup udara segar di sana
sambil merehatkan minda dan jugak tubuh badan ........
tak sabar saya nk melantak waffle strawbery wif choc!!~
huh.memang dasar gila makan saya sekarang ni...
dah sama tembam dengan anak-anak.
^_^ okeh sampai di sini dulu bebelan saya



-


-


-

seperti biasa gambar progress tumbesaran anak-anak akan diupload
termasukla emaknya sekali
muka asyik nk interprame ajek kat mana2 gambar
hahahaha..
dari dulu sampai sekarang.
memang tak boley tinggal hobi ini.
gambar-gambar di bawah menunjukkan my lil boy sudah bum bum
dan gambar di ambil pada hari ke -55

Baby Hariz dah bum bum skang =)


___________________________________________

good boy!Hasif dah pandai tgk cam..
kemana tumpahnya kuah kalau tidak ke nasi..ahaks ;p


sila abaikan muka buruk saya itu.
ohhh!sangat tencen kenapa mukaku makin teruk skang ini??

opps..tumpang letak sekeping...hehe!

nk publishkan jgk sekeping picta en.suami bersama baby Hasif..
17

berkampung di wad ;(

Tika ini saya berbelog di Hospital Universiti Sains Malaysia
Wad 8 Staff Bilik Teratai
Dah 3hari saya berkampung di wad.
Hati gundah gulana,sungguh risau dan bermacam2 ada di kepala memikirkan kesihatan Baby Hariz
dan juga terlalu rindukan Baby Hasif di rumah.......
Kondisi Baby Hariz kini di tahap yang stabil dan sudah beransur pulih
Cuma saya perlu berkampung di ward
Sehinggalah selesai tempoh antibiotik diberi
mintak2 rakan belog sekalian sama-sama mendoakan agar Baby Hariz cepat sembuh.........
32

mana nak carik bibik dari Mesia???

mana nak cari bibik dari Mesia ah??
rata-rata rakyat Mesia takdek yang sanggup nak jadi pembantu rumah..
sapala yang nak keje nieh...
kepala tengah pening..tatkala tak sempat tangan aku nak handle kedua2 twin tuw.
mak oii lelah tak terkata..skang nie sebab berpantang umah mak.
so dialah yang banyak tolong jaga sama..
nak harapkan aku sorang..boley STRESS dibuatnya......
skang terasa mcm surrender..
sebab twin aku tu dah pandai nak meragam serentak..menangis serentak..nak susu serentak.
Uhh..memang mencabar betuii dan menguji sejauhmana kesabaran aku sebagai seorang ibu
agak-agak mana la yek nak carik pembantu rumah dari Mesia.
nape aku tak amik maid from indonesia jek...
mak oiii..nak bawak dowang masuk pun dah makan rm7000
terus terang aku katakan..tak mampu aku nak bayar..
yelah...aku ni bukannya owang kaya.
lepas tu plak yang dok isaunya..
nak jaga dowang bukannya senang
silap haribulan anak aku plak yang kene dera.
huuhu..memang kepala tengah pusing skang.....
stress oh aku memang stress tika ini ^_^
9

danials - photography






1 month old twin boys!
love how you can see the difference between the two of them ! ;)
24

today genap 1month my twin baby.........

pagi tadi bersiap-siap ke klinik kesihatan
utk bawak my twin pergi injection
injection for 1month..hepatitis b dos 2
nasib baik mereka tidak meragam lama
just menangis beberapa saat kemudian senyap.
goodboy ;)
tiada apa yang mengembirakan saya
melainkan berat badan mereka dah naik
yeay.....Hasif dah 3.5kg
dan Hariz 3.0kg..
heheh..manakala berat badan saya mencecah 51kg
okla tu..back to normal..
;p


pictas my baby twin yang dah genap 1month






22
Back to Top