whoah!excitedddddddd!

Whoahhh.miss my belog!Kali ni nak cerita pasal teratak kecik kami (HHSJS)..Hehe..Saya tatau dah berapa % rumah baru saya sudah siap.Apepun progress sentiasa maju ke depan.Cemerlang betul pemaju rumah ini.I loike!;)

Ni antara gambar-gambar teratak tecik kami yang terkini.Tak besar pun..Tapi boleyla wat menampung kami sekeluarga untuk masa ini.Masa akan datang mana tau kan kot-kot ada rezeki lain pula ;)










CheckList !! Preparation rumah baru ni mengalahkan time aku nak kawen dulu..Hehe..Dah tak sabar-sabar rasanya nak masuk rumah baru.

1.Cat untuk seluruh wall rumah.
2.Color tiles
3.Konsep & gaya dekorasi kediaman rumah.
4.Dekorasi kamar tidur - Port paling penting!Hahaha ;p
5.Konsep & kabinet untuk dapur.
6.Tema untuk mini landskap
7.Lampu-lampu hiasan
8.Jenis langsir rumah
9.Perabot rumah????? - yang nie tak per.pakai yang sedia ada dulu

Apepun layan antara konsep & dekorasi yang saya suka.








Baru jumpa konsep untuk kabinet dapur, mini landskap & jugak untuk kamar tidur yang berkenan di hati.Untuk ruang tamu belum jumpa lagi yang sesuaii.; )Teruja..sangat-sangat teruja!

22 comments

  1. wahhhh seronotnye nak masuk rumah baru!

    btw, suka konsep lanskap tu.. same la taste kite.. hehe

    ReplyDelete
  2. wah....taste mmg baik!! sy suka katil yg ada tiang tu...ermmm bila lah dapat umah sendiri..Nk jugak katil yg ada tiang2 tinggi tu! cantik

    ReplyDelete
  3. tumpang excitedd!!bestnya ada umah sendiri...

    ReplyDelete
  4. yesss.. pindah rumah baru adalah sesuatu yg sgt mengujakan. mcm nk kawen dan nk dapat baby excitednya.. apatah lg rumah sndiri kan :)

    ReplyDelete
  5. na-kabinet dapur tu..aduh...idaman tuh.nk g beli barang2 hiasan rumah jgn lupa tau ajak saya disini:=)
    sy pun addict ngn decoration skrg wp rumah tak nmpak apa pun lg..ihihhi

    ReplyDelete
  6. EFA : SERONOK JUGA..HEHE.TASTE KITE SAMA UTK LANSKAP TUW

    ReplyDelete
  7. Cik Kamoo ; Suka katil bertiang ek..heeeeee.sy dh tinggalkan katil bertiang ituw since telah meninggalkan rumah my parent..hehehe..so skang kene beli perabot ikt bajet jeww ;p

    ReplyDelete
  8. deena : alhamdulillah ini jek yg termampu

    qaseh : ha ah dh tak lama dah..taill jek tatau nk color ape

    ReplyDelete
  9. onesimplemother : heeeeeee.tuwla terover xcited plak

    ReplyDelete
  10. kembatolo : kota bharu kelantan :)

    ReplyDelete
  11. kin : heeeeeeee...pening tgk kabinet lawa2.sedia duet jass kin

    ReplyDelete
  12. kin : heeeeeeee...pening tgk kabinet lawa2.sedia duet jass kin

    ReplyDelete
  13. kak na...comey doh tu pilihan..lepas ni kna g survey plak tmpat mn nk grab itu barangg...
    dop sabar tggu kak na pindah... :D

    ReplyDelete
  14. rumahku syurgaku...mmg excited..he he.ruma tu comel bena doh.kak na sore jas oyk kecik nyo. xtaula kot2 nak ada pertambahan 3,4 pair twins lagi ker..meme kecik sungguh la. :P

    ReplyDelete
  15. cunn...choc base mmg soft sangat kan

    ReplyDelete
  16. bestnya ada umah sendiri dah. paling best sbb nnt boleh laa hias sesuka hati kan, umah sewa tak leh.
    design bilik tidur & katil tu cantik sgt lah. hmm harap harap nnt mama pun akan ada rezeki miliki umah sendiri, amin.

    ReplyDelete
  17. ikah tumpang gumbiraaa..hopefully dpt siap cepat..

    ReplyDelete
  18. bestnye ade rumah baru..cntik lak tue..

    ReplyDelete

Back to Top