almost 08 month ++

Dah lama tak hupdate kisah mereka.Dah nak masuk 09 bulan.Okay, milestone time!!

- Menyulur makin laju dua beradik ini sampaikan saya tak terlarat nk berkejar.

- In terms of physical appearance, berat dua beradik ni dah mencapai 8.0kg to 8.5kg :)Berat dah turun sket since demam hari tuw..

- Lepas tu mereka dah start dok tonggeng-tonggeng bontot untuk belajar merangkak.

- Hariz plak bru nak tumbuh gigi bawah 2batang, Hasif belum lagi yer.Hehe..

- Dah pandai bergurau, ketawa sesama mereka.

- Sorang satu wajib ada brg masing-masing, kalau tak salah seorang akan menangis & mengamuk bila barang di tangan mereka dirampas sesama sendiri :)

- Dah pandai sengih-sengih macam kerang busuk esp Si Hariz

- Makan pun banyak ;p tapi makanan asasi mereka hanyalah Nestum.. ;p Belum sempat nk try buat nasi bubur sendiri utk anak2.Insya-Allah coming soon!

-Motor Skills - Si Hasif dah pandai clap tangan bila tengok tok ma nya duk ajar menepuk tangan :)

-Barangan permainan fav mereka adalah Remote Control TV & jugak Hs..Itu jekla cara nak memujuk time mereka dok mengamuk.Dah kasi n beli permainan lain tak berapa nak berminat ;p

- Dah kenal orang dah, especially yg selalu dengan dieowang macam Tok Ma & Tok Ba nye..
Kalau nampak ayahnya lagila, pantang lalu mintak di angkat n didukung..Yang mengada-ngada biasalah kalau tak si abang, Hariz : ) Sebab uminya tak berapa nk melayan.Huhu........

- Bila dengar Azan di TV dan juga lagu tema TV3 yang tengah syok-syok dok bermain, leh pusing ke belakang & terus tgk Tv

Oke, tu jekla kowt milestone mereka berdua buat masa ini ;p Mari kita layan pictas terkini Danial Hariz & Danial Hasif ;)








19 comments

  1. kiutnye anak akak...geram tengook pipi dorang tuh..gebu macam mummy dier..hehee

    ReplyDelete
  2. haishhhh geram nengok anak akk ni,,,biler la dpt jumpaaaa

    ReplyDelete
  3. yg rambut pacak ada tahi lalat kat pipi eh, yg tu abg ke adik???

    ReplyDelete
  4. hehe..sama ngn anak sy...klu dgr azan or lagu tv3, mesti pndg tv...
    em,cute je bumbo tu..

    ReplyDelete
  5. seniorita sara : heeeeeeeee..tp tak larat la plak sjak mereka laju menyulur//

    ReplyDelete
  6. qaseh : dtg umh akak nk main gn mereka
    :)

    ReplyDelete
  7. yg rambut cacak tu hariz ke hasif? geram nye tengok! comel bol ;)

    ReplyDelete
  8. ur twins is super duper cute la sis,, comell sgt2 (=

    ReplyDelete
  9. cute2 nye.

    sorang ikot muka mak, sorang ikot muka bapak

    =)

    ReplyDelete
  10. comelnyaaaaaaaa anak2 akakkkkk! :D

    ReplyDelete
  11. nnt amik gambar dorang nangis lak ekkk...nak tgkk!!

    ReplyDelete
  12. comel sangatttt nok kekoh sero...hehe

    ReplyDelete
  13. walaupon sy anak dara trangtangtang lagi..tp sronok baca psl baby ngn ibu2..hehe

    xnak cuba bg nkn nasik lagi ke?
    kak ipar kwn sy anak dy lepas 6bulan dh start bg mkn bubur.
    cm sedap je tngk. ada bubur nasik ikan,daging, ayam..mix ngn sayur..bsemangt tngok baby makan.hehe

    _masyit_

    ReplyDelete
  14. comel la ur twin, nant msti hot mcm mama dier, hehe....

    geram tgk... =)

    ReplyDelete
  15. anak u pun kembar ye..same la kita...urm..perangai..dua2 x nk mengalah tau..tapi kembar u sorang rambut jatuh sorang rambut pacak..senang nak beza..

    ReplyDelete

Back to Top