overexcited!!!!!




Progress pembinaan "Baiti Jannati" berjalan dengan baik..dlm kepala otak ni dah berangan-angan nak buat deco macam mana,style macam mana dan konsep apa..berangan-angan dulu takper..;p siap dah bilang sama encik suami color apa yang menjadi pujaan hati untuk wall rumah nanti..Tiap-tiap bulan memang dah menjadi perkara wajib untuk membeli bermacam-macam majalah2 deco..Majalah-majalah fashion kita tolak ke tepi dulu..haha..Skang macam dah beralih minat konsep rumah..Dulu-dulu sangat menggilai konsep english punya stail..tapi skang ni macam dah beralih arah.Konsep moden menjadi pujaan hati..

Huhu..apepun..Tunggu ajekla teratak kecil ku ni siap.....Nak buat bunglow mewah-mewah tak terkejar dik oiiiiii...Takat-takat ni jekla yang mampu..Nipun dah bersyukur sangat-sangat, ada juga tempat untuk kami sekeluarga berteduh ...Insya- Allah tahun depan dah boleh beraya di rumah baru..Skang mari kite tengok dulu konsep yang saya dok berangan-angan nak...Jadi Mek Jenin kejap ;p

cantiknya mini landskap ni :)

dapur kering ni pun smart gak
ruang makan stylo

ruang tamu simple but nice

nota kaki : sumber2 picta dari google

15 comments

  1. kat kelantan buat rmh still murah ya?sbb masih guna batu bata merah tu,kalo kat kl dia guna batu blok...bestnya sbb batu tu lg 'sejuk' dari batu blok.rmh kecil pun still rumah..haihhh bila la nak ada rmh sendiri sbb nak deco lebih2 apartment skrg ni sewa je :(

    ReplyDelete
  2. suzie : kene tgk developer..yg neyh developer pentingkan kualiti.dats y pakai bata merah..tp dh jrg developer guna bata merah sb mahal..so nilai rumah a little expensive nk compared gn developer lain.bezanya rumah die kualiti agak tinggi la..cantek elok jek..kat kelantan harga murah semakin mahal...dats y amk awal2 ;)

    ReplyDelete
  3. na, ore buat doh nasi ayam supo na buat..sedapp.amik kuah sup utk masak nasi..pastu ayam perap ngn sos ayam..hahaha..
    na, comei na konsep moden..tp dia ada bnyak jenis juga kn..moden klasik, moden kotemperari..dn mace2 lg..

    ReplyDelete
  4. kin : mmg best kuah sup buat nanak nasi.bru jd original color die :)
    moden kontemporari hok keney ;)

    ReplyDelete
  5. kak lynna..kt mane kawasan ni...comam design rumahnye...mmg seswai buat moden kontemp. besau jugok tu, tgk 1st pic tu napok kak na kecikkk jahh. kecik lagi setaro ni gak..xdok la

    ReplyDelete
  6. sama la kita...
    suka konsep moden...
    kunci belum dapat lagi, tapi kitorang dah sibuk survey barang nak masuk rumah berbanding survey barang untuk raya... :P

    ReplyDelete
  7. arn : area kat scool demit kubang kerian

    ReplyDelete
  8. syasya : sesama la kter shopping brg umah ek.heeeeee

    ReplyDelete
  9. berapa harga rumah area demit nie

    ReplyDelete
  10. lynna...t colect award kat blog kite erk....slm ramadhan

    ReplyDelete

Back to Top