Kenapa saya suka berbelog??

** gambar di ambil sekitar tahun 2007..

Kenapa saya suka berbelog??

Okeh mari bercerita tentang topic ini. Zaman skang..semakin ramai yang berminat untuk berblogging.Kanak-kanak berumur 8 tahun pun dah memiliki belog sendiri.HEBAT bukan?Saya berbelog untuk suka suki sahaja, dan jugak sekadar mengisi masa lapang dikala keboringan.Bermula pada tahun 2008 saya mula meng"signup" kan diri untuk menjadi blogger..Permulaanya belog saya kelihatan agak sedikit ”...........”, oleh kerana saya tidak pandai nak setting-settingkan layout,buat cecantik background seperti belog orang lain jugak blog saya tidak seaktif belog orang lain.Gaya penulisan saya juga tidak sehebat para-para bloggers lain yang terkenal seperti perempuan jomblo, sue anna joe kemudian datangnya pula hanis zalikha yang sememangnya dah sah-sah famous amous oleh kerana mempunyai follower yang hampir mencecah angka 4000..Kemudian timbulnya pula Cik Apple yang kiut miut...Baru setahun jagung memiliki belog dah mempunyai ribuan followers jika nak dibandingkan dengan saya dah hampir 2 tahun berbelog...namun follower masih di tahap ratus juga masih baru dan mentah nak berjinak-jinak dengan dunia benih kacang iaitu Nuffnang....

Bercerita mengenai kenapa saya suka berbelog, saya suka berbelog ketika datangnya idea untuk berkongsi sesuatu dengan bloggers lain..berkongsi cerita dari pelbagai sudut..yang boleh diterima akal mahupun tidak.Dari saya berstatus single mingle sehinggalah sudah berumah tangga terlalu banyak sangat coretan dan kisah liku-liku hidup yang dilemparkan di dalam belog saya ini...Coretan-coretan yang dikongsi adalah berkaitan dengan -:

KISAH CINTA

Hehe.saya gemar bercerita juga tentang kisah cinta saya..Dari zaman duka lara,zaman kegembiraan dan kebahagiaan dan bermacam-macam zaman lagila,tetapi tidak semua harus saya kongsikan di belog ini.Adakalanya P&C itu perlu walaupun saya bukanlah artis tersohor yang selalu berahsia tentang kisah cinta mereka lebih2 lagi bila dah berumahtangga.Rahsia rumah tangga perlu dirahsiakan buat tatapan umum.....Sekadar berkongsi apa yang patut dikongsi sahaja ;)

KISAH KEPEREMPUANAN

Kaum hawa dah sememangnya terkenal dengan isu kecantikan.Alatan makeup, akssesori,, tas tangan, kasut, dunia fesyen bagaikan tidak dapat dipisahkan dengan kaun hawa, saya juga tidak terlepas untuk berbelog tentang ini topik ini..Diri tidak segojes dan setylo manapun serta agak jahil tentang dunia berfesyen..Tetapi saya suka akan berkongsi dan bercerita tentang sekadar apa yang saya tau..Berkongsi tips berkenaan dengan "how to aplly alat2 makeup,tips-tips tradisional dan petua- petua rahsia kecantikan zaman dulu kala.

KISAH MASAK MEMASAK

Gemar berkongsi resipi jika ada masakan-masakan baru yang saya cuba masak..Tetapi belog ini tidak tertumpu kepada blog masakan seperti blog2 masakan blogger lain oleh kerana saya tidaklah pandai memasak..Sangat salute dengan blog masakan mama famy..hanieliza, ..Click dan enter sahaja belog mereka..Pasti membuatkan saya kecur air liur kerana terdapat ribuan resipi masakan yang sangat sedap di dalam belog mereka..dan mereka tersgtlah tidak kedekut ilmu untuk berkongsi resipi masakan yang mereka tahu....

KISAH KEIBUBAPAAN

Ya, diakui sejak-sejak dan berkahwin dan tak lama lagi pulak bakal menerima kehadiran orang baru di dalam kehidupan saya, saya lebih suka bercerita tentang xperience kehamilan saya.Betapa terujanya saya untuk menjadi seorang ibu kepada dua kembar nanti..Tips-tips semasa kehamilan patut dikongsi bersama ibu-ibu lain.

KISAH PENJUALAN SECARA TIDAK LANGSUNG

Kisah berbisness tidak terlalu di publish di belog ini oleh kerana saya sudah mempunyai belog khas untuk berbisness http://wardrobe-us.blogspot.com .Buat sementara waktu belog itu diprivate oleh kerana proses pengubahsuaian sedang dijalankan, dan saya berjanji akan mempercepatkan operasi penjualan saya.Bagi penggemar shopping online,bolehla datang melepak di blog bisness saya nanti ya,,,
;)

Oke..Itulah faktor-faktor kenapa saya suka berbelog..Walaupun saya tau gaya penulisan dan bahasa saya agak tunggang langgang ...tetapi saya gumbira kerana saya mempunyai header blog yang sangat comel dengan kisah-kisah tersendiri..Bagi para bloggers yang baru nak mengenali saya.....ayuh sesama kite 'exchange link' bagi mengeratkan lagi tali silaturahim sesama bloggers dr pelabagai serata dunia.....dan bagi yang dah pun link saya di blog anda..tetapi saya lupa nak link anda semua..Sila ingat-ingatkan saya balik yeh.jangan kecik hati, saya nie memang mudah terupa & terlepas pandang.

12 comments

  1. link kak eja ado doss kat blog sha...link sha??..add cpt..ehehhe...de bsalin gaksss, xdelah nk add sha...bpantang kn..eheheh...comey bangat kamooo..gerammmm..

    ReplyDelete
  2. hai lynna...
    saya suka baca belog ni jugaa..
    mulanya mmg ikut blog online lynna yang dulu tu.. lepas tu terus layan blog personal lynna je...

    hee~ baca my new entry i ter'tulis' nama belog u yang hebat nie..

    ^^

    ReplyDelete
  3. hi kak lynna..

    dina dh link kan kak lynna lame tau..
    kak lynna xde link kan dina pun..

    sob sob..sedey2..

    ReplyDelete
  4. atiqah : sgt terharu tauu..tp belog lyna tidaklah sehebat blog-blog owang len..hiihi..

    ReplyDelete
  5. deena :aloolo.jgn sedey ok.kak lyna nieh mmg slalu cmnieh...copy2 url blog owg len..kmudian lupe plak nak paste..hiihih..nt kak lyna link ek.

    ReplyDelete
  6. deena :aloolo.jgn sedey ok.kak lyna nieh mmg slalu cmnieh...copy2 url blog owg len..kmudian lupe plak nak paste..hiihih..nt kak lyna link ek.

    ReplyDelete
  7. nak exchange link boleh.. i dah lama add your link.. huhuhu

    ReplyDelete
  8. hehe.. blog menarik + tuan punya blog pula cantik sesangat!! Orang kelantan..? Patut la Comel Lote.

    ReplyDelete
  9. hayatul akma : alorrr..edit beser jek tu pakai adobe

    ReplyDelete

Back to Top