8 bulan pregnancy journey

Dah masuk bulan yang ke- 8
perasaaan semakin berdebar-debar + cuak..dan agak "nervous"
tertanya-tanya dapat bersalin normal kah..@ ceaser kah saya ini..??
peyot pun semakin lama semakin turun ke bawah....
dah mula cramp sana sini..
mungkinkah ini petanda yang saya harus bersedia..
bersedia untuk "MALATOP"hehhe..
^_^ kawan-kawan yang disayangi semua.......
doa2 kan saya agar dan baby-baby selamat semuanya semasa bersalin nanti..
;)





17

started getting cramps.

32weeks and 3days
im just started getting cramps.
More or less in my hips than anything.
This is helpful though!
I do sometimes get leg cramps, but nothing has worked to relieve the pain I feel in my hips.;(
1

pregnancy cravings

Lately, I have this sudden "craving..........
tak dpt makan strawberry choc d cameron....
strawberry choc home made sendiri pun jd la ek..
usahanya saya ke tesco untuk mencari strawberry segar..
naseb baik ada okeh..
strawbery cameron fresh dr ladang lagi..hiiihi. ;)
so.saya decide utk bwat sndri.lagi jimat okeh......
terlepas jgk hajat nk makan straw choc ini...




14

steamboat @ kedai orange wif muh besties

kisah hari khamis lepas.baru ada masa nak dientry kat sinieh..woraitt..sempena meraikan besties saya yang baru dpt posting mengajar kat secondary scool batu caves selangor, saya mengajak cik sara kuar utk makan2 togeder dengan saya & en.suami .oleh disebabkan tatau dah nak makan kat mana..kami decide ke kedai orange untuk menjamu steamboat..tahniah ye cik sara..dah jd cikgu pun kamu...kamu tu dahla kecik sure kene buli gn anak murid nanti.heeeeeee.pepun wish u luck & selamat menempuh alam pengajaran tak lama lg..frendship 4 ever..berikut merupakan picta kami yg di amik sekitar majlis mkn malam tak rasmi berlangsung.....;p pergi memana..kalu tak posim..memang tak sah ye puan lyna ;)












6

baby shopping

Finally ..
The stuff I bought for my twin ;)
picta di bawah adalah separuh daripada pembelian saya













i think baby apparel dh mencukupi utk tika ini.
hny perlu menokok nambah apa yang perlu
Overall saya tersangat happy and satisfied with what i've bought....
tinggal lagi baby cots, baby car seat, baby carries, bouncer..bottled warmer strellizer dan beberapa benda lg lah..
bak kata sue ana joe -
"baby shopping -It's much more fun and exciting than shopping for yourself!"
yah..i agreed wif her..tersgt sronok..

TAPI
shoppim untuk ibunya pula ya..
bakal menyusul dlm beberapa hari lagi..
nk shoppim some stuff for me plak..
nursing bra..some tops ..set berbengkung ++ breast pump.. &
beberapa item lain
setakat ni yg kt bwh ni jekla yang dh beli.hehe

43

shoppim for newborn...

citer-citer later oke
;)
7

love is cinta ;)

LOVE IS CINTA

yuhuu.dating-dating version suami isteri.
tapi sebelum kawen pun manalah sempat kami nk berdating.
kenal pun tak lame sangat..
sepanjang tempoh perkenalan tuwh.
si dia sgt2 la serios & nak ajak aku kuar berdating pun susah.
smpkan terfikir di dlm hati sendiri..'die nie mcm tak sesuai utk aku'.
mana taknya time bertunang pun tak rasa yang aku nie adalah tunangan owang..
ahaks.akhirnya,,jodoh tetap bersamanya jua.
pendek kata kami nieh bercinta selepas kahwin.
sgt syok oke!itu lebih bermakna..;)





13

senang hati.......





jauhnya kami lunch hari ini..
kerana kempunan nk mkn nasi ayam roasted wif black mushroom gn sayur park choy tu,
saya dan rakan sekerja (sha) rela dan tabah menghadapi traffic jem di kala waktu kemuncak..
semata-mata nak menjamu nasi ayam pny psl.
akhirnya kami berjaya samapai jugak..hehe..
dah kenyang2 apa lagi..acara bergambar pasti ada
muka pun senang hati jek..mana taknya
sebab perutt dh konyang!
hehhe.mcm niela peel ibu mengandung..
bler dh nak mkn tuw..nak jgk.
tak boley tangguh-tangguh dah
nanti ada yang tak lena tidur ..
tq sha..sudi melayann karenah ibu mengandung nie..
sanggup tlg drive untuk ku..tinggal lg bulan 2jek yek
lps ni dah tak boley mengada2 dah..
tak dek sapa mau melayan & kesian mahupun bersimpati cmner skang
hehee..
okla..mau tito dulu
ngantuk da..
nyte alllll!~


19

m e l a r a m......


semangat hari nieh pergi keje
sebab apa..???
sebab dah melaram gn shawl baru..huuhu ;p
haish.biasa mak buyong nie agak liat nk melawo time pg keje
maklumla..since preggy nie..++ gn alahan
membuatkan mak buyong nie jadi sedikit liat nak bergaya.+ nk bermakeup
+ nk iron baju.
semuala..
entah ape mimpi hari nie.
terasa sedikit nk melawo-lawo
even aku tak lawo pun.
hehe ;p
7

congrats tya! on your bundle of joy ;)


congrats tya on your new bundle of joy.
BABY BOY!
thanxs tya sebab texted me ckp dh slamat deliver baby boy..
masih sempat bermain sms,tika doc tgh cuci baby die.
heeeeeee..sonok sgt sb tya deliver same date gn tarikh die kawen
lepas nie.ley celebrate sekali lah ye
burday anak gn anniversaty parent..
enjoy your confinemet period eyk.
jgn lupe upload cpt2 ur babyboy picta.
mesti cute mute.....
5

suatu hari di hari minggu.........

scroll down utk melihat wajah-wajah candid mak buyong ketika asyik menjamu selera ..
-
-
-
mcm nielah akibatnya bila dah berselera makan..
berat pun makin naik..58.5kg dah..
sampaikan en.suami pun naik gelak.
apa taknya..kejap..kejap..lapar.kejap kejap lapar.
kejap-kejap makan..kejap-kejap mengunyah.
reason yang selalu diberikan oleh mak buyong ini kpd suaminya -:
(dalam loghat & dialek kelate)
  • nak wat gane, dh lapar tugak..make untuk anak2 dlm perut nieh..
  • yg make-make..pah anak hok aamik..sb tu lapar smacey!!
  • bls dendam makan spuas2 nya hok 3buley lebeh alahan hr tuw.
  • time pantang pas nie..takleh dh nk make2 supo loneyh.
hehe..tuwla reason yang aku selalu berikan untuk en.suami setiap kali membedal makanan..
opps.terlampau syok makan.smp camera pun mak buyong dh tak pandang..hee ;p



makanan ini dikhususkan utk owang-owang yang mengidam sahaja ;)

4

info..........



banyak sgt info yang diperolehi dari buku (panduan lengkap penjagaan ibu & anak) oleh Elizabeth Fenwick ini..gambar pun real semacam n takdek tapis2 yok..huhu..bler tgk gambar cara-cara kedudukan nk bersalin..rasa agak mencemaskan sedikit hati saya..banyak sgt benda yang saya tak tau sebelum nie.setelah baca buku ni hampir separuh buku.barulah saya tau dengan jelas apa yang dikatakan dengan suntikan epidural, menyedut gas etonoks & udara, kontraksi,episiotomi induce, forseps dan bermacam2 lagilah....picta-picta kdudukan baby yg breech/songsang juga ditunjukkan di dalam buku ini...oleh sebab itula sy selalu pergi klinik utk check up dan selalu buat ultrasound utk memastikan bayi2 saya berada dlm keadaan baik dan sihat-sihat aje.......harap2 semuanya dipermudahkan Allah swt semasa nak bersalin nanti...jauh disudut hati saya...saya nak sgt beranak normal :)

bahan bacaan yang diminati ketika ini..majalah dunia berfesyen @ deco hiasan @ hiburan??oh lupakan buat sementara waktu ya.......
20

29weeks ++


tengokla my tummy..
heeeeeee.dah makin boyot dh.
patutla asyk sakit pinggang semacam..
skang nak jalan jejauh pun mcm dah tak larat.
padahal baru jek masuk minggu ke-29
adoiiiiii..agaknye sebab carries 2 baby agaknye..
;) anonther 6,7weeks lg kott b4 nk deliver..
tak sabar oke!!
preggy multiple nie biasanye deliver awl spt kata doc..
takkan smp d minggu ke 38 n above
dalam minggu ke 34 aku dh kene stand by
kot2 terberanak awallllllllll.
mengikut due yg sebenar adalah pada 3rd march 2010
tetapi kalu minggu ke 33 dh kene ready
ini bermakna 3minggu ke depan......
so end of feb.....around 10 feb aku dh kene get ready..
sangat e.x.c.i.t.e.d ++ takut
23

thanxs to dik nani for d nice...........


trimas kat dik nani for da nice selendang..really appreciate it..mmg comel sgt ;)terus melaram dgn shawl baru time kuar ke mc d gn en.hubby tadi.dik nani sowies sgt sebab kamu terpaksa dtg pick up terus kt umah utk amik skincare set tuw ..memandangkan saya mmg betul-betul tak larat today....demam belum nk pulih lagie..terasa sengal-sengal badan.....& lenguh2 belakang...
harap semua kan pulih spt biasa..okeyh..goOD nyte all!~
3
Back to Top