kak eli datang rumah ;)

kak eli diana dtg ke rumah td..biasa saya pos jek skincare set tuwh kat kak eli oleh krn die stayed kat kl..memandangkan kak eli ada balik bercuti di kelantan..so c.o.d la senang..
tuwpun die datang amk direct kat my house..kak eli ni dh mcm regular customer plak..hehe
tak sangka jugak,after kak eli dh try since okt..until now die msh follow up my sil nye skincare set..harap2 skin die bertambah oke dan flawless..pepun kak eli mmg mommy vogue..++ ada daughter yang comellll cam die jgk..hehe..suke nengok gelagat ellysya td ;) kami sempat merakam picta dgn bertujuan untuk menjeleskan adik beliau (pn.suzie)..hohooh..si kakak dh smp di umh lyna.si adik bila lagi yek..heeeee..




8

idul adha version


gambar diambil bersama kawan-kawan kepada kawan en.hubby pada hari semalam..hari raya idul adha kat kelantan agak meriah sedikit..jemputan ke rumah terbuka tetap ada walaupun hari raya idul adha..ada yang buat open huz..berbaque dan sewaktu dengannya..
2,3 hari nie musim makan daging.sampai saya sendiri pun naik migrain..nak buat macam mana.....terlalu banyak jemputan yang saya dapat dari jemputan kenduri kahwin,kenduri akikah anak kawan,jemputan ke barbeque jugakla rumah terbuka.ohhhhhhh!semakin hari boleh nampak semakin montel badanku..pipi pun dh naik chubby....oh tidakkkk!!
10

Breastfeeding Twins, Triplets (and More!)



These days, twins, triplets, and more are common.
Is it still possible to breastfeed?
Everyone wants to do what is best for their new baby.
The question always comes up about why breastfeeding is so important.
How can a new mom manage breastfeeding multiple babies?
Do Multiple Babies Have Different Needs than Singletons?

-----------------------
bercampur baur perasaan saya tika ini..
hari semakin dekat..
lagi 3,4hari saya akan masuk ke trimester ke-3
jauh disudut hati saya mmg mau breastfeed for my coming twin
yelah..susu pertama yang keluar dr ibu adalah colustrum terbaik utk bayi.
saya langsung tiada pengalaman..ditambah pula saya ini bekerja..(office hour)
agak risau, tidak mampu untuk menyusu bayi saya sepenuh masa
ditambah pula dengan saya ni 1st time mommy
pump breast pun saya tidak beli lg..
tatau yang mana satu ok.elok dan mudah digunakan..
adeh...perasaan makin gementar....
barang2 baby pun banyak lagi yang saya tak beli.
crimas sales tak lama nak menjelang.
rasa mau trun ke kl lg..
shopping2 tambahan for my bcoming twin..
21

mana ilang kotak gossip saya???

my belog sedang direnovation
mana pergi ilang kotak gossip sayaa???
sekarang sudah remove itu kotak bergosip.
bukan apa.terpaksa dibuang buat sementara waktu..
oleh disebabkan ada seorang dua mahkluk Allah kt bumi ni
yang selalu dok bertny saya soalan yg bukan2..
nak bg komen ke ape.saya boleh terima..TAPI
silakan bg komen yang membina..
jangan hidup hanya tau nak mengkritik orang.....

kenapa membuatkan saya sedikit marah di dalam entry kali ini..
sebabnya saya pun tatau kenapa ada seorang 2 an0ymous yang jeles-meles
dengan penjualan produk skincare set sista in law saya..
untuk pengetahuan cik an0ymous2 kat luar sana...
ini belog personal saya,
bukan belog untuk menjual brg2 sptmana onlineshop yang lain.......
saya tidak menjual itu produk skincare set sil sy scr serious
tapi saya tlg menjual on behalf my sista in law
dan menjual kepada mereka-mereka yg berminat sahaja....
lgpun semua penjelasan dan
keterangan ttg produk itu sudah dijelaskan didalam emel.
OLeh itu,

kalau tatau pokok pangkal,,jangan nk menyebuk tak tentu psl.
bertanya soalan2 yang agak jengkel untuk dijawab oleh saya
atau cik-cik anoymous kat luar sana ada perasaan hasad berdengki
oleh kerana anda tidak mampu beli takpun terlalu cemburu melihat perubahan skin para2 bloggers yang dah pun mencuba.......
ishh..mmg saya tidak pernah rasa begitu marah smp mcm nieh skali..
jarang saya nk melontarkan emosi marah saya di dalam belog....

** kekadang teringin macam nak private kan balik belog saya ini.......
24

minah arab celup ingin mengucapkan.......


minah arab celup
ingin mengucapkan,

selamat hari raya aidil adha


buat semua bloggers dan kengkawan di luar sana..
jgn makan daging banyak sangat
nanti kena darah tinggi oke.
16

27weeks +++

eh.eh macam tak percaya dengan pregnant bar tuw
67% biar betul.cepatnya masa berlalu.
adeh baru jek terasa spt saya sedang mengcountdown hari pernikahan saya..
haha.alih-alih dah tak lama saya bakal menjadi seorang ibu.huh..counting days lagi..
lagi seminggu nak masuk ke trimester ke-3..
berat badan plak semakin hari semakin bertambah..
senang hati nampak puan.lynna..hehe.
maklumla makan untuk ber3 lah katakan..

bercakap mengenai perasaan???
apakah perasaanku apabila nak jadi seorang mummy tak lama lagi..
bakal mummy kepada dua anak.. kembar hero plak tu..insya -Allah jika di izin kan-Nya
kalau dulu dok sebuk2 tny owang tu tny owang nie berkenaan gn majlis2 kawen nie...
lps tu siap dengan check list nye sekali.......
rase2 yang nak menimang baby nie, lagila teruja saya dibuatnya..
en.husband pun nampak gaya macam semangat jek bab2 nak mencari nama anak..nama gelaran untuk kami berdua yang akan dipanggil oleh anak2 kami nanti..
huhu..banyak juga persediaan yang perlu kami buat.persediaan baik dr segi mental.fizikal dan jugalah kewangan..sumelah..heeeeeee..

lps tu plak kan..,checklist for my coming baby dua kali ganda panjangnya dr checklist nk berkahwin..skang nih plak saya dok sebuk dk bertanya para-para bloggers yang rata2 nye dh jadi mummy..kutip2 pengalaman dowang..dr zaman mengandung..sehinggalah saat melahirkan ++ tempoh nak ber"confinement" plak..bengkung tak bengkung.pilis tak pilis sume kene tau.......

so sweet jugak tau..apabila kite bakal nk menjadi seorang ibu.....
banyak tanggungjawab dan komitmen yang bakal digalas..
mudahan saya dpt menjadi seorang ibu yang baik untuk anak2 saya nanti.
"mommy said :she loves u all "

;)
9

dalam dilema...

**cik puan sekalian, sila abaikan ini picta...picta ini tidak berkaitan dgn entry ini ;)


jam sudah menunjukkan angka 12
tenang berbelog di tengah malam.
baju en.husband pun masih belum ber'iron'
saya dan en.husband sesama didalam dilema skang..
huuhu.yang mana 1 idaman kalbu ;p
bukan senang nak membuat pilihan
banyak pening oo..
kene fikir habis-habisan nie,,
sebelum membuat keputusan muktamad!!..
hehhee..tidak mau tergesa-gesa..nanti ada yang rugi
hopefully..saya dan en.husband dapat mencapai kata sepakat

7

perempuan oh perempuan!!!!

tak penah try brand nie..brand ni disuggest oleh cik june haizy..cik june haizy nie farmasi nye beauty consultant ..oleh disebabkan tertarik dengan cik june haizy pny cara bermakeup,
saya pun ke KBTC dengan tujuan untuk menyurvey shj..setibanya di sana.....huuhu.dr pandang2 dok tny2 die pny sales promoter..terus saya beli..susah betul menjadi kaum "Hawa".......pantang orang rekomen sket..mula la nk beli..haha..apepun brand nie agak dan masih baru di pasaran....harga pun oke..rasanye semua mampu beli..dah try die pny alat makeup.so far oke la........nak2 die pny face removal makeup..hanya rm25.90 shj dgn botol sebesar itu..baunya pun wangi.......bagi yang tak penah try..boleyla pg2 merisik khabar di kaunter farmasi berhampiran anda ;)
22

Perodua Alza MPV Launching 23rd Nov 2009



Perodua held a media Showrooms will officially start taking bookings earlier, from the 13th of November 2009 onwards. test drive for the new Perodua D46T MPV this morning somewhere in Putrajaya..anyway credit to peroDUA to their newly launch..I expect this mpv will be nicer to be in (not to drive) compare to exora.. but this is subjective of coz….
Boleyla sy ke showroom perodua petang ini ;)
11

sambungan kisah eyeliner

nielah brand2 eye removal & makeup removal yang saya guna..;)

OKEH..pagi tadi saya ada kelas cara-cara nk BERmakeup,beauty consult from MARYKAY...hampir 2jam kelas percuma berlangsung.;) yelah sebelum nk sign up jd beautyconsult..saya perlu ke kelas percuma tuwh .. sonok jugak main alat2 makeup nieh..
dok citer2 pasal eyeliner...saya nak sambung citer tentang cara-cara nk cuci mata setelah memakai makeup yang payah nk tanggal..kekotoran degil lah katakan..heeeee.
..baik kengkawan semua..bg anda yang selalu dok pakai mascara & eyeliner yg water proof pny..kalo just setakat pakaii removal makeup yg biasa @ baby oill tu mmgla tak berkesan mana.gosokla beribu kali pun mmg kotoran degil tu payah nk ilang..& lama kelamaan bulu mata anda sure rosak..cpt luruh & kering...so dinasihatkan menggunakan oil eye make removal utk menanggalkan sisa-sisa makeup di mata anda itu...lps tu plak makeup removal juga tidak sesuai dijadikan sebagai penanggal sisa mata sebab bahan yang terkandung tu kegunaanya utk lain2 yeh...makeup removal suitable for face only bukan nye eyes..hup tips-tips yang saya kasi..dpt membantu anda semua..
4

EYE LINER PUNYA KISAH...


*** gambar diambil fresh dr dlsr okeh..tiada sebarang pengeditan berlaku..huuhu ;)

oke2 berbalik pada picta saya di ats...sudah pasti anda semua tidak mengerti apakah ENTRY sebenar2 nya yang sy ingin sampaikan......... oke sebenarnya saya ingin bertanya para-para mengenai cara-cara nk menyapu "eye liner" dengan betull......2,3hari lepas ada menjenguk blog2 sahabat handai....sgt tertarik dgn entry cik ynadona (http://ynadona.blogspot.com/) yg sememangnya comelll..sy teruja nak sgt nak belajar cara-cara nak menyapu eye liner agak tidak comot........secara jujur.memang saya tak pandai nak pakai eyeliner..baik pencil.mahupun crayon..liquid ..yang berjenama ke kurang berjenama ke..uh mmg sy tidak berapa reti nak pakaila..setelah di suggest oleh friendlist di mukabuka iaitu ana ismail & bazillah....beliau telah menyuruh saya membeli eye liner gel bg beginner yang bru nak berjinak2 memakai eyeliner..bukan saya tak penah pakai eyeliner.........tipooo lah plak kn kalo ckp tak penah pakai...sy jejarang pakai sebab mmg tak reti nak apply...biler dh sapu..asyik2 comot sj..mesti nk jd cm burung hantu..lebam semacam.uh sgt tidak suke..bwh mata pun nampak gelap semacam..
so setelah mencuba gel eye liner from maybelline..huuhu..agak menjadi juga...bg beginner mcm saya nie elok pakaiii jenama yang murah2 shj ..beli yang mahal beratus pun..kalo dah tak pandai pakai........tak menjadi jugak kn..hehe..

thanxs anna & bazillah yang suggest suh sy pakai gel eye liner..mmg oke..kurang dh comot di mata saya..
nieh from maybelline..tak silap rm39.90...harga tersgt murah..dan mmg senang nak pakai jika nak dibandingkan dgn liquid eyeliner

nieh antara beberapa eyeliner yg penah sy beli..from liquid to crayon..pencil biasa..
from left to right : pencil eye liner from estee lauder, marykay liquid eye liner, za crayon,faceshop eyeliner,loreal liquid,the last one from christian dior..

tapi semuanya menghampakan sebab saya nieh tak reti2 nak pakai.......sehinggalah mencuba gel eye liner from maybelline..tersgtla oke kwn2 semua...heeeeeee ;)
yeh.saya dah berjaya memakai eyeliner...time kasih MAYBELLINE

18

email from customers

tiada mood untuk berbelog kebelekangan ini..oleh kerana td got email2 from my customers...kalo tak silap saya,die adalah orang ke -2 yg beli n try my sis in law nye skincare produk since last month........tetiba hati jadi teruja nk berbelog.bukan ape..sgt satisfied bila dapat tau orang yang try skincare SIL sy jugak berpuas hati......saya pun turut happy pabila mendapat tahu dr pembeli-pembeli yg mengalami perubahan2 kecil skin mereka di dalam jangkamasa yang agak baru....antara testi2 dr pembeli/para bloggers spt parut jerawat tu dah kurang sket,,kulit jd smooth..licin...yelahh bukan senang nk ilangkan parot2 jerawat yang lama ni...pakaila bio oil sekalipun......mmg memakan masa nk bagi kurangkan kesan parot tuwwww..kalu nak ilangkan terus sah2 mmg agak sukar melainkan wat surgery kosmestik..so kene byk bersabar yek bg kamu2 semua yang dh beli..heheh..okeh mls merepek banyak2..lya.sowie sis copy terus ur email.........sb tak pandai nk olah ayat2 dek kerna kekurangan idea tika ini....... ;)
____________

EMAIL FROM LYA ;)

salam akk.
nk bg testimoni ni..
yg pakai tshirt pth tu aceli b4 using produk akk..
fyi,b4 diz pp knan lya de jrwt..lya pkai mcm2 prdk tuk ilang kan prt ..
n atlaz hlg..
tp sjk hr tu..mesti nek jrwt pasir(yg kck2 tu)..kt bekas pp knn..sgt tensi..
tu yg lya try produk akk..
so far ok..even mule3 tu my eyes a bit puffy..agk rsau gak..then stop jap..bru pkai blik..ok..bile nk make up pn rase smooth jek...
pic yg pkai tdg ct n shawl pink tu afta da pakai..
no more jrwat psr..hehe..
tq sis

AFTER PAKAI


BEFORE PAKAI

EMAIL FROM NURUL WAHIDA

SALAM LYNNA...
saya ni bukan org yg cantik mcm lynna n the bloggers2 yg lain tu...jd segan lak nak publish muka ni lbh2...just utk pengetahuan lynna je yg kulit ni ada perubahan yg ketara slps 2mggu pkai produk lynna aritu...dlu kna letak krim dan bedak tebal2 kt muka tp still xnmpak seri org kata..hihi..seri ke???tah xtahu nak ckp camne..lps 2mggu guna produk lynna tu xyah nak pkai bedak tebal2 muka dah ok..ada la seri tu skit..kira hati sendiri pun puas hati...pic tudung hitam tu sebelum guna lyna nye produk..yg oren tu yg trbaru lps 2mggu penggunaan..walaupun pic tu d snap pd tghari tp muka still ok lgik...


AFTER PAKAI

BEFORE PAKAI

7

fakta-fakta kepelikan apabila bakal menjadi ibu.....



pelbagai rasa n macam-macam ada perasaan setelah hampir 6bulan berbadan tiga ini..pelik tapi benar agaknya mcm tuwla kot perasaan bagi yang menjadi bakal2 para ibu tak lama lagi.mana taknya banyak bende yang harus dipikir..perasaan bercampur baur..terasa masih belum bersedia utk lebih bertanggungjawab dan bermacam2 lagilah....berikut merupakan fakta-fakta kepelikan apabila bakal menjadi seorang ibu......bagi anda yang masih bujang........@ dh kawen msh belum mempunyai anak....@ masih belum ada rezeki utk hamil @ wat ever......PERCAYALAH..suatu hari nanti fakta-fakta yang dicatit oleh saya ini mmg & betul2 terjadi pada diri anda sendiri.chehh!100% CONFIRM.tak tipooooo nya..hehe.mari kite jenguk apakah fakta-fakta tersebut!!

1. setiap sebulan sekali....sah mesti teringin nak pg klinik @ jmp doc nk wat check up....nk makesure baby kt dlm kandungan nie sentiasa normal @ sihat walafiat..ini mmg terjadi pada sy..sebulan skali wajib ke klinik..hooho ;p

2.pastuw kalo boleh nak scan stiap kali jmp doc..ekeke.setakat ini dah lebih 4kali kowt sy pg scan....

3. terlalu risau + rungsing...n tertanya2 biler perut nieh nak membesar, nieh terjadi pada sy ketika di trimester pertama.....bler dah masuk 2nd trimester tertanya2 plak..adakah baby2 sy sihat & sempurna semuanya...

4. perasaan takooooooooot sangat memikirkan sakit nak bersalin.owh tak dapat saya nk bayangkan...mcm la nanti agaknya ye..sy sentiasa berdoa mudahan semuanya dipermudahkan Tuhan ketika saya nk bersalin nanti....n taknak ada ape2 komplikasi..

5. excited terhadap barangan bayi...barang sendiri pun dh tak fikir dah....masuk jek mall..mesti nak shoppim brg2 baby......pelik kan..mcm tuwla agaknya nak jadi ibu neyh.....

6. agak excited nak tau GENDER bayi ..girl ke boy ke..bkn ape..senang nak wat persediaan nanti..heeeeeeeeee

7. masuk 3 months preggy..dah pk dah nak letak nama ape..ayOyoook.........tp sampai skang..tak jumpa2 pun lagi nama yang sesuai..dan mempunyai maksud yang elok.....

8. BAJET @ COST???sudah semestinya......tabungan perlu dibuat seawal2 yg boleh.....utk menyambut kelahiran baby nanti......bajet banyak nak pakai terutama bagi yg 1st time nak jadi ibu.....kerja berpenat lelah mencarii rezeki untuk makesure apabila lahir jek baby nanti semuanya dh tersedia

9. mengharap yang TERBAIK untuk bayi yang bakal kita lahirkan..of course......ibu mana yang tak nak buat mcm tuw kan....kite buatlah setakat mana yang kita mampu lakukan..DO UR BEST

n akhir sekali............

10. sudah semestinya..kita mengharapkan anak yang kita lahirkan......menjadi orang yang berguna suatu hari kelak.menjadi orang yang baik2 beriman dan menghormati kita sebagai ibunya......itulah yang amat diharap2 kan oleh seorang ibu yang mengandungkan anaknye 09 bulan.....betapa besar ye pengorbanan seorang ibu.....sebab itu pepatah mengatakan "SYURGA DI BAWAH TELAPAK KAKI IBU..OLEH ITU JANGAN LAH KITE SEKALI-SEKALI MENDURHAKAI IBU KITA "
;)

21

baby & mommy checklist

sedang memikirkan senarai semak for my coming baby jr ;)
perlu membeli apa yang patut diutamakan terlebih dahulu agak tidak terlalu "overbajet" dan membazir..tengah risik2 mothercare pny web.web tu memudahkan saya dlm mencari beberapa item yang perlu dibeli untuk diri saya termasuk juga bakal bayi2 saya.berikut merupakan item-item barangan bayi yang perlu ada di dalam senarai semak saya..


MATERNITY UNDERWEAR
1. nursing bra

PREGNANCY &LABOUR ESSENTIALS
1. maternity towel
2. disposable breast pad
3. bump strecth mark cream
4. nurturing nipple cream

NURSERY
1.baby mattress
2. cot bed
3. cot toy

CAR&TRAVEL
1. baby carries
2. car seat

PUSHCHAIRS
1. strollers

FEEDINGS
1. breast pump
2. bottles feeding
3. bottles accesorries
4. strelissing equipment

BATH&CHANGING
1. nappy changing - change mats, nappies
2. towels, bathtime essentials
3. bath set tub

FEEDINGS


BATH & CHANGING

PUSHCHAIRS



CAR & TRAVEL


NURSERY



PREGNANCY &LABOUR ESSENTIALS


16

05 beautiful months

gambar mak buyong..
makin hari makin membesar my belly bump..
berat pun dah mulai meningkat dari hari ke hari..
kadangkala macam tak percaya.
sebab saya nie dah menamatkan zaman solo.
++ dah jadi bini orang..
bakal menjadi mak budak plak tu tak lama lagi..haishhh.......
banyak bende yang saya dok pikir..
resah.risau.gumbira.sume ada..
yelah saya mesti bersedia baik dr segi mental.
fizikal mahupun spritual..
oh.okelah mari kite layanzzzzzzz ..
picta-picta outdoor saya yang tak seberapa nak menawan nie.







photo by : syaza sahira
hampir 100pictas yang di pose.
tapi ckupla yek beberapa keping
utk tatapan para kengkawan sekalian
harap anda semua tak muntah darah melihat pict2 saya neyh..

14

"Bengkung untuk Ibu pantang bersalin"

Bengkung untuk Ibu pantang bersalin dan kecantikan badan





Perlukah saya memakai bengkung?
Mengikut ilmu perbidanan moden, kegunaan bengkung, terutama bagi ibu bersalin normal adalah untuk mengelakkan kemasukkan angin sejuk di liang-liang perut. Selain itu dapat memudahkan pengeluaran angin panas dan kotor iaitu dengan ikatan barut dan ubat yang sempurna.

Bagaimanakah ciri-ciri bengkung yang baik?
Bengkung yang baik adalah bengkung yang mempunyai diameter yang panjang menutupi daripada paras Ini dapat memberi sokongan yang kukuh ke atas rahim.. Diameter bengkung yang pendek akan menyebabkan ia mudah terangkat ke atas. * Ini akan menjejaskan kedudukan rahim kerana bengkung itu akan menekan rahim ke bawah dan menyebabkan posisi rahim menjadi rendah. Selain itu, bahagian pinggul serta paha akan tertinggal seperti terlebih isi dan akan menjejaskan potongan badan. Di bahagian pinggang mengecil sedangkan di bahagian atas dan bawah kelihatan besar. Ia juga akan membatasi pergerakan anda dan akan lebih berhati-hati apabila bergerak.

Berapa lama perlu memakai bengkung ketika dalam pantang?
Ketika dalam pantang bengkung seelok-eloknya dipakai sepanjang masa dan hanya ditanggalkan ketika mandi. Ianya mula dipakai dari hari ke-4 sehingga habis tempoh pantang atau seberapa lama yang anda kehendaki selepas tempoh pantang. Sebaik-baiknya anda mempunyai 2 helai bengkung agar dapat menukar bengkung untuk membersihkannya. Kebersihan amat penting agar tidak timbul masalah lain seperti kegatalan atau kerengsaan pada kulit.

Bolehkan saya memakai bengkung selepas pembedahan?
Anda perlulah mendapatkan nasihat doktor anda sebelum memakai sebarang bengkung. Terdapat bengkung yang mempunyai ciri-ciri tertentu (seperti bengkung strap-on) yang boleh dipakai selepas pembedahan. Pastikan ciri-ciri ini adalah sesuai untuk anda. Bengkung yang tidak mempunyai ciri-ciri khas hanya boleh dipakai selepas luka sembuh atau atas nasihat doktor anda (selepas 2 minggu atau lebih.

Bagaimana pemakaian bengkung dapat membantu saya?
Pemakaian bengkung yang kemas dan kejab dapat membantu mengembalikan bentuk badan ke bentuk asal dengan lebih cepat. Ia juga dapat mengekalkan posisi yang baik terutama bagi ibu-ibu yang menyusu anak. Biasanya mereka akan duduk dalam posisi yang tidak betul. Baik untuk menyokong tulang anda kerana selepas bersalin berat tidak lagi ditanggung oleh tulang belakang anda. Selain itu, ia juga menyokong dan menguatkan otot-otot abdomen yang lemah akibat regangan ketika mengandung.

Adakah bengkung ini hanya untuk wanita bersalin sahaja?
Tidak. Ia boleh dipakai oleh sesiapa sahaja termasuk lelaki!

Perlukah memakai minyak dengan bengkung?
Minyak berubat boleh digunakan sebagai pelembab kulit. Ianya bagi mengecutkan peranakan, mengempiskan perut dan merampingkan pinggang..

APa yang saya ketahui..bagi para-para ibu yang melahirkan anak secara pembedahan @ caeseran tidak dibenarkan untuk berbengkung..hanya mereka yang melahirkan anak secara normal saja dapat berbengkung..oleh kerana saya tidak mempunyai pengalaman,amat memerlukan bantuan para-para ibu kat luar sana..set apakah yang elok dipakai untuk selepas bersalin..ramai yang syorkan saya menggunakan produk Sendayu Tinggi & Nona Roguy..Bagi sesiapa yang pernah mengguna sebarang jua jenis produk & set selepas bersalin..sila2 lah berkongsi dengan saya...jasa baik anda amatlah dihargaii ;)
19

05 MONTHS ANNIVESSARY...

06.11.2009

tak sedar bagai..dah genap
5bulan menjalani idup berumahtangga.owh.masih tidak dapat menjalani kehidupan sebagai seorang isteri yang baik..masih banyak yang perlu dilakukan untuk suami terchenta.tapi diluar kemampuan saya..sebagai seorang manusia biasa.kita hanya mampu merancang dan berusaha selagi terdaya...banyak benda yang perlu saya belajar dari owang tua saya.JUga saya perlu bijak merancang masa depan bersama..Terlalu banyak resolusi yang diinginkan selepas kawen ini......TARGET..TARGET..TARGET....??owh ok..target saya dan encik suami masih banyak yang belum tercapai.......TAK MENGAPA..bukan senang untuk mendapat apa yang kita inginkan dalam sekelip mata.bersyukurla dengan apa yang telah diperolehi ketika ini...tetapi ada banyak perkara-perkara yang perlu dilaksanakan dalam tempoh seberapa segera yang boleh.......

1. saya dan encik suami mahu menukar kereta sedia ada kepada kereta yang lebih besar dan selesa..tetapi biarlah sederhana dan mampu milik..

2. membeli dan memiliki rumah sendiri.target 2011 setidak-tidaknya kami dah ada rumah kami sendiri..INSYA- ALLah.

3. membuat tabungan yang lebih dr sedia ada untuk menyambut kelahiran dua kembar kami tidak lama lagi

4. terpaksa berkerja keras ..mencari side income utk menampung kehidupan kami sekeluarga....

5. mudahan tahun depan..adalah rezeki untuk saya dapat position jawatan yang setaraf dengan kelayakan sekarang..gaji naik..hatipun senang..

rasanya ini sahaja perkara-perkara yang diinginkan seberapa segera yang boleh..apepun rezeki semua di tangan Tuhan..sebagai manusia..kita harus bersabar dan sentiasa berdoa memohon kepada -NYa........
11

the listttttt...what do i need?





pening kepala..byk sgt dpt checklist dr mummy2 kat luar sgt..thanxs yaaaaaaa...tatau nk mulakan membeli dengan yang mana satu dulu.so..kene fikir-fikir apa yang patut diutamakan dulu......
11
Back to Top