Recipe2

AYAM MASAK GAJUS




Bahan-bahann :

- 300mg isi ayam (gaul sedikit garam,celupkan dgn tepung jagung)-goreng
- 50mg bj gajus
- 4 ulas bwg putih
- 1 labu bwg besar
- 1bj cili merah
- 1bj cili hijau
- 2bj tomato
- 1 sudu besar tomato sos
- 1 sudu besar sos tiram
- 1 sudu besar kicap sotong
- garam, gula secukup rasa
- daun ketumbar
- sedikit air

Cara-cara:

1. goreng ayam- ketepikan
2. goreng gajus - ketepikan
3. panaskan minyak, kemudian masukkan bwg putih + bwg besar dan kacau
4. masukkan sos cili + sos tiram + kicap sotong
5. bila sebati & cukup rasa masukkan tomato + lada merah + lada hijau dan buah tomato
6. kacau rata, angkat..kemudian tabur daun ketumbar

No comments

Back to Top