Mudahnya proses bersalin

MACAM TAK PERCAYA KEJAP SANGAT DALAM
LABOUR ROOM, MUDAHNYA PROSES BERSALIN KALI INI..
.
.
BETUL..
Memang banyak beza dengan pengalaman lepas, sakit kontraksi tak lama, proses bersalin kejap dan paling best tak kena jahit langsung.
Saya amal dari awal hamil, alahan memang tak ada dan Alhamdulillah baby saya pun tak kena jondiss.Best sangat guna VCO MOSS MAYRA nie."
Puan Elle - Bangi, Selangor


---------------------------------------------------
KEBAIKAN VCO MOSS MAYRA UTK IBU DAN BABY
---------------------------------------------------

✅ Bagi ibu hamil kekal cergas
✅ Elak morning sickness
✅ Bagi nutrisi pada bayi dalam kandungan
✅ Atasi sembelit
✅ Naikkan HB Low
✅ Tambah susu ibu ( Milk Booster)
✅ Mencantikkan kulit wajah ibu hamil
✅ Kurangkan parut / selulit
✅ Proses bersalin tak lama
✅ Elak risiko baby kena jondis
✅ Atasi masalah eczema baby

Anda ibu hamil gojez dan ingin bersalin mudah?
Ya, kini anda dah jumpa solusi terbaik. Jom kita ikhtiarkan agar dapat bersalin dengan mudah dan tenang.

--------------------------------------------------
KELEBIHAN MINYAK KELAPA DARA MOSS MAYRA
--------------------------------------------------

✔️100% Organik & proses penghasilan secara bioteknologi
✔️Selamat digunakan untuk semua peringkat umur
✔️Tidak mengandungi bahan kimia & bhn pengawet
✔️Terbukti berkesn berdasarkan testimoni pengguna
✔️Produk telah dijual secara online sejak lebih 5 tahun


KITA ADALAH IBU YG TERHEBAT JIKA KITA SENTIASA MEMBERIKAN YANG TERBAIK UNTUK BAYI DALAM KANDUNGAN.


DAH TU CAMNER NAK DAPATKAN VCO MOSSMSYRA NIE???
------------------------------------------------
Sabar mommy mommy sabar tauuu.

❗️Kak Lina nak belanja kos pos anda jika belian lebih daripada 3 unit.
❗️Lepas tu setiap pembelian, akan dapat lagi EBOOK TIPS IBU HAMIL

Jangan Tunggu lama- lama mommy, Whatsapp Kak Lina yerπŸ˜‰

Whatsapp ke +6012 999 1901
Whatsapp ke +6012 999 1901
Whatsapp ke +6012 999 1901
0

INFO MINYAK KELAPA DARA MOSS MAYRA

MINYAK KELAPA DARA MOSS MAYRA adalah 100% organik dan diperolehi daripada pohon kelapa yang hidup secara semulajadi. 
Menggunakan kelapa matang berkualiti, tanpa menggunakan haba dan tidak diproses secara kimia.

MINYAK KELAPA DARA mengandungi nutrien seperti vitamin E.
Minyak kelapa dara kaya dengan asid laurik yang membantu mencegah jangkitan kuman seperti virus, bakteria dan protozoa di dalam tubuh kita. Ia mempunyai banyak manfaat seperti untuk rawatan rambut dan kulit, meningkatkan sistem imun tubuh, mengawal kolesterol, membantu sistem pencernaan dan metabolisma badan serta banyak lagi khasiat penting untuk membantu kesihatan tubuh kita.
Mudah dimakan, ditelan dan di bawa ke mana-mana. Ianya amat berguna untuk kesihatan bayi, kanak-kanak, dewasa samada lelaki mahupun wanita.


Siapa yang SEPATUTNYA MENGAMALKAN MINYAK KELAPA DARA
.
☄Bakal IBU
☄Wanita yang INGIN HAMIL
☄Wanita yang SEDANG HAMIL
☄Ibu yang BAKAL MELAHIRKAN BAYI
☄Ibu yang sering KELETIHAN & KELESUAN
☄Wanita hamil yang sering MORNING SICKNESS
☄Ibu yang MENYUSU yang sering kekeringan susu badan


0

Minyak Kelapa Dara Moss Mayra Boleh Tambah Tenaga Mommies Hamil








VCO/ Minyak Kelapa Dara boleh menambah powerr mommy mengandung yang tengah tak bermaya..
Now geng mommy hamil semua dah boleh melompat keriangan sebab dah bertenaga & alahan pun dah pergiii dengan adanya 
Minyak Kelapa Dara.
.
.
Manfaat VCO untuk mommy pregnant :
✔Menaikkan HB Low
✔Elak risiko bayi kena jaundice/ kuning
✔️Kurangkan alahan
✔Sakit nak bersalin tak lama
✔️Elak & Mengurangkan koyakan dan jahitan
✔Sebagai ikhtiar untuk "bersalin normal"
✔️Mencantikkan kulit bayi sejak dalam kandungan
✔️Memberi keseimbangan nutrisi kepada mommy dan baby
✔️Bacaan paras gula makin cantik bg mommy yang ada diabetes
.
.
Dan bagi mommy yang sedang berpantang tu,,
berpantang elok elok dan jaga makan minum betul betul serta jangan lupa untuk berbengkung.
.
Manfaat VCO Untuk Mommy Berpantang
✔Menyembuhkan lupa selepas bersalin
✔️Susu badan bertambah (Milk Booster)
✔ Maintainkan berat badan
✔ Mengembalikan tenaga
✔️Sembelit dah tak ada lagi
✔️Mengurangkan parut stretch mark
0

Penjenamaan Semula

Assalamualaikum wbt,,




Dengan ini bermula 1 Februari 2017, penjenamaan EVERLYNN yang telah dibina pada 2012 telah di tukar kepada MOSS MAYRA ♥️
Kami mengambil inisiatif ini demi mengembangkan pasaran Minyak Kelapa Dara ke peringkat yang lebih jauh dengan strategi baru.

Penjenamaan ini ditukar bagi membolehkan syarikat kami melakukan sedikit trasformasi dengan fokus dan visi yang baru.

Kualiti dan mutu produk Minyak Kelapa Dara masih kekal sama cuma diberi sedikit nafas baru dengan penambahbaikan yang lebih baik buat pelanggan terhormat kami.

Terima Kasih kepada pelanggan setia kami kerana masih lagi menyokong sehingga ke hari ini.

Teruskan menyokong Minyak Kelapa Dara keluaran kami yang diberi jenama baru Minyak Kelapa Dara Moss Mayra.
0

AWASSSSS !!!! Yang NAK CANTIK JE TAUU..!!



Helllo..

Walaupun akak tak pernah sampai negara Winter Sonata,
tapi Chew Chew Pinkish #DOLLYSPINKY dah sampai tau ☺️
kalau saiyangs semua nak glow² macam awek korea kan.
Caranya, kunyah kunyah gula gula cantik Chew Pinkish setiap hari.
Cantik menawan gitu. Mudah sangatt aihh..😎.



No automatic alt text available.


Haa kalau nak tau inilah rangkaian produk ke -2 Dollys Pinky iaitu Chew Chew Pinkish

Yang merupakan tablet kunyah pencerahan kulit pertama di malaysia dengan rasa coffee.
Ia adalah formula terbaik yg menggunakan tekonologi terkini untuk pencerahan berganda & mengembalikan semula keremajaan kulit.

Antara bahan yg terpilih adalah ;

🌷 Vitamin c
🌷 Astaxanthin
🌷 Omega 3
🌷 Collagen
🌷 L-Cysteine

yang dapat membantu meningkatkan tahap kesihatan dalaman disamping menjadikan kulit cerah berseri, mulus gebu dan awet muda.


Nak tahu info lanjut pasal Chew Chew Pinkish nie, jangan lupa rojer Lina okay : 012 999 1901
0

VCO EVERLYNN Atasi HB Rendah Semasa Hamil

Salam Mommies,



Jangan pandang ringan jika mommies ada HB rendah. Mommies harus ambil berat jika semasa hamil mommies ada masalah HB rendah.
.
Bukan saja-saja tau Cik Misi nak membebel dekat mommies.. Cik Misi marah-marah tanda take care dekat mommies semua..
.
Salah satu kaedah nak naikkan HB LOW mommies, dengan cara pengambilan Minyak Kelapa Dara EVERLYNN 2 sofgel setiap hari. Kalau mommies semua sayangkan baby dalam kandungan tu, wajib consume VCO EVERLYNN tau. 


Selain itu mommies semua juga boleh amalkan jus kurma, dan buah delima untuk menaikkan HB Low.
Dan ambil VCO EVERLYNN sebagai supplemen tambahan

Berminat nak consume VCO EVERLYNN, boleh terus whatapps :
.
Kak Lina
+6012 999 1901
0

Anak Teruna Kak Lina


Salam..


Kepada korang yang dah lama follow belog Kak Lina - Kisah Lynna nie, pasti masih ingat kan twin Kak Lina iaitu Danial Hariz dan Danial Hasif.
zaman update dulu dulu dorang masih bayi, sekarang  kembar Kak Lina dah masuk Darjah 1.

Rasa macam baru semalam jerr Kak Lina melahirkan dorang ,,hehe..
Fizikal tak sama, perangai dan citarasa pun berbeza.Maklum kembar tak seiras kan..
Dah masuk alam persekolahan pun mereka ini.

Okay buat yang merindui little kembar Kak Lina dulu yang kini dah menjadi teruna tang tang,, ni Kak Lina ups gambar last year mereka..








0

Baby pun boleh guna VCO EVERLYNN

BUKAN MOMMY JER BLH GUNA VCO EVERLYNN,, BABY PUN BOLEH GUNA SEKALI.



Adakah mommy mommy ketahui bahawa minyak kelapa merupakan anti-bakteria anti-kulat, anti-radang dan mempunyai banyak lagi kegunaan.
Banyak penyelidikan ke atas minyak kelapa dara telah dilakukan oleh pakar pakar dan hasilnya mendapati minyak kelapa dara amat baik untuk kesihatan

Jom ketahui kegunaan VCO EVERLYNN untuk bayi dan anak anda :

☄️Sapu VCO sebagai "massage oil" urutan badan bayi anda.
☄️Sapu VCO untuk merawat ruam susu di pipi bayi anda.
☄️Sapu VCO dapat untuk merawat ruam lampin bayi anda.
☄️Sapu VCO untuk melegakannya bayi selesema. Sifat minyak kelapa yang anti-bakteria mampu mengurangkan gejala selsema bayi anda.
☄️VCO juga boleh digunakan sebagai ubat gigi bayi.
☄️Sapu VCO selepas mandi sebagai pelembab rambut untuk bayi anda.
☄️Sapu VCO untuk menghilangkan ‘kerak kepala (cradle cap) biarkan minyak kelapa menyerap ke dalam kulit kepala .
☄️Sapu VCO kepada bayi yang mempunyai eczema kerana ia dapat mengatasi masalah kulit bayi sensitif.
☄️Sapu VCO untuk melembutkan bibir bayi dan anda yang kekeringan.
☄️Boleh juga disapukan pada mainan anak untuk melegakan gusi bagi bayi yang suka menggigit mainan lembut.
☄️Sapu VCO untuk melebatkan rambut bayi anda. Kesannya rambut yang lebat dan tebal.
☄️Sapu VCO untuk mengurangkan rasa gatal di tempat bekas gigitan nyamuk atau serangga pada bayi anda.
☄️Sapu VCO di muka bayi yang mempunyai jerawat bayi (baby acne). Biasanya bayi baru lahir mempunyai baby acne.
☄️Sapukan VCO di dada dan di ‘tailbone’ bayi bagi melegakan batuk, selsema dan kesejukan (flu) pada bayi.
☄️Sapu VCO diperut boleh mengelakkan kembung perut bayi.

Memang banyak sangat khasiat VCO EVERLYNN kepada bayi & anak anak anda tau.
Nak tengok info lanjut dan juga testimoni pelanggan boleh follow fanpage faceook : kulitcantikeverlynn
0

Cameron Highlands 2016

Assalamualaikum kesaiyangan Kak Lina,,

Sebab tahun 2016, satu entry pun tak sempat Kak lina nak coretkan..Kita throwback sikit sikit apa yang berlaku pada tahun 2016.Hehehe, harap korang masih sudi untuk membaca

Penghujung Disember 2016, sempat Kak Lina sekeluarga bercuti ke Cameron Higlands
Perjalanan dari Kota Bharu memakan masa 5 jam jer melalui lojing Gua Musang.
Kak Lina sampai di Cameron around jam 2.00 petang, tempat pertama yang Kak Lina pergi ialah ke Taman Lavender.
Nak masuk tempat ini berbayar yer..So kat dalam ini, uols boleh nak bergambar sepuas puasnya dan merasai ice cream lavender yang sedap itu.




Kak Lina sekeluarga menginap di Hotel Nova Resorts & Residences yang sangat sangatlah selesa. Nak parking pun senang & yang paling senang bawah hotel macam ada satu mall. Korang nak pekena Teh Tarik Place ke, Old Town White Coffee ke turun jek bawah.
Hotel ni jugak tak jauh dari Bee Farm, Rose Garden dan Cactus Valley.
Kak Lina sempat meround di Rose Garden, yang mana nak masuk ke sini pun berbayar uols



Malamnya pulak destinasi mencari tempat makan steambost best yang orang dok viral. Bila korang pergi Cameron wajib pergi tau Steamboat Taman Abang Buffet Steamboat & Grill yang terletak di pekan Tanah Rata



Keesokannya tempat yang Kak Lina pergi ialah di Big Red Stawbery Farm area Brinchang untuk menikmati buah strawbery segar.
Nak masuk ke sini tiket adalah percuma. Selain itu juga,




Kak Lina sekeluarga sempat pekena tea fresh di Cameron Valley Tea House yang terletak dalam 3km dari Tanah Rata. Pelbagai jenis teh valley yang boleh dibeli.Kak Lina pun tumpang sekaki beli sebagai ole ole untuk family dan rakan terdekat.Scones kat sini sangat best tau.






Last sekali destinasi yang paling wajib pergi, membeli sayur sayuran di Kea Farm. Kat sini macam macam sayur yang dijual dengan harga RM10 dalam 7/ 8 jenis pilihan sayur. Yang paling sodap kat sini jagung manis mutiara tu & sayuran sayuran bergoreng celup tepung.



Okay ini saja cerita percutian singkat Kak Lina sekeluarga ;) Cubba cuba jugak recall kot ada yang terlupa untuk direview.
Lain lain gambar kenangan, kalau ada Kak Lina update balik.
Oraittt nanti bersambung lagi throwback 2016.



0

Supplemen Terbaik Mommies Mengandung


Salam semua,,



Okay, khusus utk bakal mommies mommies semua.. Sebab dah lama sangat Kak LIna tak update belog.Hari ini Kak Lina nak kongsikan supplemen terbaik untuk mommies pregnant yang Kak Lina jual sejak 2012 lagi.


VCO / Minyak Kelapa Dara Everlynn merupakan makanan tambahan terbaik buat mommies yang sedang hamil. VCO EVERLYNN memfokuskan kesihatan ibu sepanjang mengandung.
Manfaat VCO nie sangatlah banyak.. Sangat baik untuk mommies dan juga bayi yang dikandung .

Antara manfaat VCO EVERLYNN ialah :

☄️Memberi tenaga yang baik utk mommy hamil
☄️Mencegah dari terkena strecth mark
☄️Atasi morning sickness pada mommy hamil
☄️Mencegah bayi dari terkena jaundice/ kuning selepas lahir
☄️Menambahkan pengeluaran produksi "mommy milk"
☄️Memudahkan proses bsalin
☄️Mengatasi masalah sembelit dan masalah kekejangan
☄️Mencantikkan skin bayi sejak dlm kandungan

Mommies semua tak payah was was untuk consume sebab nya Minyak Kelapa Dara Everlynn 100% organik dan tidak mengandungi sebarang ubat-ubatan / bahan kimia.
Tidak memberi efek sampingan yang negatif malah terbukti berkesan berdasarkan pengalaman pengguNA Kak Lina sendiri.

Selain dari mommies mengandung, mommies yang sedang berpantang dan juga menyusukan bayi sangat elok consume VCO EVERLYNN nie tau.

Manfaat VCO EVERLYNN buat mommies berpantang :

✔Membekalkan tenaga tambahan selepas bersalin
✔ Membantu dalam proses pemulihan tbuh bdn
✔ Mengatasi masalah sembelit 'sukar membuang'
✔ Milk Booster / Memperbanyakkan pengeluaran susuu ibu
✔Mengatasi mslh rambut ibu ggur
✔ Membantu melawaskan pembuangan air bsr
✔ Mempercepatkan proses turunnya brt bdn ibu

Kalau ada mommies yang berminat nak cuba, jom whattaps terus Kak Lina di 012 -999 1901
Harga sangat sangat lah murahhh RM40 jer tau.
Cepat whattaps Kak Lina, nanti akak consult lebih detail.
0

Tips Cantik Dollys Pinky

 Salam,,



Bagi penggemar produk Dollys Pinky.Hari ini Kak Lina ni nak share mengenai manfaat buah oren yang terdapat dalam Day Cream Dollys Pinky

Antara khasiat buah oren untuk kulit wajah yang terkandung dalam pencuci muka DOLLYS PINKY ;)

♥️memiliki kelebihan sebagai antioksidan
♥️merangsang pembentukan kolagen
♥️membantu mencerahkan kulit
♥️melambatkan penuaan & garis halus
♥️memudarkan parut


Okay, harga loose item bagi Day Cream Dollys Pinky hanya berharga RM23.00sahaja tidak termasuk pengeposan.
Yang best bila pakai Day Cream ni, kulit terasa lebih smooth dan sudah tentu 
 
Jangan risau tau, produk Dollys Pinky ni mempunyai kelulusan KKM.
Kalau korang berminat nak join team Dollys Pinky boleh terus whatapps Kak Lina 012-9991901

0

Masih ingat Lina lagi tak?

Assalamualaikum semua,,

Masih ingat Lina laagi tak?
ataupun masih ingat dan kenal dengan belog ini " Kisah Lynna".
Tak sangka masa berjalan begitu cepat, dah banyak tahun Lina meninggalkan dunia belog.
Kekangan masa yang menyebabkan Lina dah tak sempat nak aktif macam dulu.
Maklum anak dah 3.
Insha Allah azam tahun 2017 nak bergiat kembali, itu pun kalau jari masih boleh mengetuk papan kekunci
Jangan lupa untuk terus keep in touch selalu,

Salam Saiyang dari Kak Lina
7
Back to Top