Premium Beauty by Lina Shaari - Kerana dirimu begitu berharga :)

What is Premium Beautiful?




Premium Beautiful is the No. 1 health corset in Malaysia and probably the only one in the World. It uses and is embedded with F.I.R technology mainly for improving blood circulation. It has helped thousands of Malaysian women rediscover their beauty, confidence and become healthier in the process!
The Premium Beautiful corset is divided into three main pieces,
the Long Bra or Short Bra, Long Girdle & Waist Nipper.

BENEFIT OF PREMIUM BEAUTY

*REDUCE STRETCH MARKS
*FIRM UP YOUR BREAST AND BUTTOCKS
*ANTI SAGGING
*INCREASE METABOLISM
*INCREASE BLOOD CIRCULATION
*NO STARVATION, NO LIPOSUCTION, NO SLIMMING PILLS
*DESIGNED 70% FOR HEALTH AND 30% FOR BEAUTY!!
Some features are:-


* Design in mind for 70% health & 30% beauty
* Helps to improve blood circulation and metabolism including shaping the body
* Comes with warranty!
* Comfortable and easy to wear
* Embedded with Far Infrared Rays technology (F.I.R)
* Recommended by American Chiropratic Association
* Additional info http://www.hai-omarketing.com.my/


F.I.R - Far Infrared Rays, what is it?
Far Infrared Ray is one of the energy wave that is contained in Sunlight. Unlike that of Ultraviolet & Microwaves which is harmful, F.I.R has positive effect and is proven to be beneficial to humans. F.I.R is widely accepted as alternative therapy for various diseases


Additional info *

http://www.farinfraredmedical.org/
http://www.farinfraredhealth.com/farinfraredtherapy.html


Should I wear it?

The Corset has actually been around for centuries as a proven method to help shape women's body to be more attractive and sexy. Premium Beautiful corset which includes F.I.R creates a complete synergy which helps to shape the women's body, assists in reducing & maintaining a healthy weight, in addition to improving blood circulation and increase metabolism.

MY TESTIMONIAL..

Bile orang sebut pasal PB hati teruja nak beli, nak pakai.Tapi biler sebut soal harga $$$$$$$$$$$$?Semua orang cakap mahal..Alah membeli menang memakai,since awal 2010 saya dah survey pasal PB,,masa tu memang tak mampu sebab tak cukup duet kan.Tapi biler benda tu kite memang dah aim nak jgk, macam mana cara skalipun kite akan berusaha jugak untuk dapatkannya.. Soal duet jangan berkira sangat...Simpan sikit2 lama2 dapatlah apa yang kite idamkan tu :)

Alhamdullilah i has been wearing this corset for almost 2 years now, and so far size pakaian dah boleh masuk M, dulu2 pakai L..Suar lelama kebanyakan size 29, now dh boleh muat size 27..Lina beli PB since 2010 now dah 2012...Just in 1months!!! Dah boleh nampak perubahan sebenarnya..Kenapa Lina beli walhal orang cakap saya dh kurus..Siapa kata owang kurus takdek tummy ;p Nampak jek kurus,,lelamak di perut tersimpan rapi jugak..heeeeeee..Lepas beranak tu pakai bengkung tradisional selama 60days lepas tu dah tak pakai apa-apa,,Sebab lepas pantang tak mampu nk beli PB lagi masa tuw,,,bermula Oktober 2010 barulah ada rejekiii untuk beli PB nie..

Lagi satu sebab kenapa Lina beli PB,,,sebab utamanya kerana Lina ni mempunyai masalah backpain yg agak kronik jugak.Postur tubuh asyik nk membongkok bile menghadap komputer lelama..Probs nie memang selalu menyerang..sampai kadang tu terpaksa pergi mengurut sebulan sekali..Tapi bila pakai PB nie,, memang scr automatik postor jd tegap n yang paling penting sakit belakang dh berkurangan :)

Pakai PB nie minimum atleast 8hours la setiap hari..Nak pakai 8 jam sehari the corsets mestilah betul2 selesa. bukan pakai sampai sesak nafas.masa pakai PB kena minum air mineral 8 gelas sehari..

Ramai mengatakan Premium Beautiful MAHAL. Remember good thing doesn't come cheap. This is sooo true... here's why..

PB datangnye dari 4 buah negara maju : JAPAN, US, GERMANY AND TAIWAN
PB juga mengandungi Far Infrared Rays dalam bentuk bio ceramic : Tourmaline blend into nano particle..
ONE AND ONLY CORSET IN THE WORLD THAT OFFER LIFETIME WARRANTY!!Cover semua any defects koyak, cabut, patah etc. For RM2000+++ it is worth investment!!

Yang paling penting apa jua produk kite beli..harus kene disipilin & konsisten pakai ..Insya Allah dalam masa 2-3 minggu dah boleh nampak perubahan :) Suitable for all body types- Apple, Pear, Cylinder or Hour Glass


Me Sebelum


Me : Selepas







WEAR IT, FEEL IT, LIKE IT AND SHARE IT


GET THE CURVE THAT U EVER WISH FOR!!!
2

Happy Birthday 2 Years Old




Selamat Hari Lahir yang ke-2 buat anakku Danial Hariz & Danial Hasif. Sungguh cepat masa berlalu..rasanya baru semalam menyambut hari ulangtahun kelahiran yang pertama =) Dah besar pun my lil twin...Now, Danials dah boleh berjalan,berlari & dah boleh bercakap,macam-macam perkataan dan boleh sebut,, dah boleh memanggil umi, abah, =)

Umy nak wishes : jadilah anak-anak yang soleh,bijak cerdik pandai, hormat orang tua & bila dah besar-besar nanti belajar rajin-rajin kerja best-best, & yang penting jangan lupe umy & abah selalu mendoakan kesejahtreaan kami ;)
Maaf yer little twin, celebration kite sambut lambat sikit yer berikutan today jatuh pada hari bekerja..;)Postpone pada hujung minggu ini yerrr....


Kamu laah harta termewah dunia akhirat yang kami miliki.
we love u every part of seconds.
umy & abah...................
1

REVIEW : EVERLYNN PRODUCTS

Salam ladies ;)

Today nak review sikit pasal produk EVERLYNN yang baru berada dipasaran..Maybe akan berada di dalam magazines coming soon..4 u olls punyer information, produk Everlynn merangkumi 4 produk utama iaitu Set Skincare, Collagen Sheet Mask yang sangat2 hot sekarang ini, Serum Series & last sekali Purifying Treatment Cream..Saya tak nak review semua produk,, just nak berkongsi INFO pasal Set Skincare Everlynn dahulu

EVERLYNN dihasilkan daripada formula Perancis & Switzerland dengan menggunakan tumbuhan – tumbuhan, buah-buahan dan sumber semulajadi di dasar lautan. Formula yang dihasilkan telah diuji keberkesanannya dalam memberikan perlindungan dan memelihara kulit anda agar lebih jelita, muda dan berseri. Produk di bawah kawalan kilang ....."licensed with GMP Certificate by MOH since 2000 and the only manufacturer of skin care products conducted by experienced dermatologist and medical cosmetologist." Selamat & Halal digunakan, diluluskan oleh KKM..

Kombinasi ekstrak aktif Marine Collagen, Aloe Vera, Bearberry sebagai komposisi utama kepada produk EVERLYNN membantu mempercepatkan pemulihan kulit melalui percambahan sel yang effektif, memberi kelembapan dan perlindungan yang sempurna daripada masalah kekeringan kulit & kulit tampak lebih segar,bermaya, anjal, gebu dan masalah-masalah jeragat,jerawat, kulit kusam dapat diselesaikan dengan mudah ;)

Okay produk Everlynn ni seperti yang diketahui umum,merangkumi 4 item iaitu Toner Penyegar, Krim Perawatan Pelbagai guna, Pencuci Muka & Krim Siang.Sesuai untuk semua jenis kulit,, tetapi bagi kulit yang pernah mengalami pengelupasan, haruslah stop dulu pakai produk yg ada peeling tu atleast 2weeks untuk mengneutralkan balik u'olls punye skin sebelum mengguna this product.


Bagaimana pula dengan harga??? 1set produk ini berharga RM139.90..Dan setiap item berharga RM35.90....So apa tunggu lagi,,Jangan lepaskan peluang untuk mencuba produk ini.Rasailah perubahan kulit wajah anda agar lebih sihat,gebu &  cantik berseri.Untuk maklumat lanjut boleh singgah di - everlynn.blogspot.com atau facebook page : ladies stuff
0

Asam Pedas Buatan Sendiri ;)

Heyy ladies,,,

Lama betul tak sharing maring pasal resipi masakan buatan sendiri.Keadaan diri agak tidak berapa nak stabil, banyak sangat aktiviti hidup untuk tahun 2012.Sampaikan dapur pun dah lama tak berasap.Pinggang mangkuk periuk belanga,, agaknya dah lama merajuk ..

Dek kerana rasa teringin nak makan asam pedas melaka (sila jangan sila paham yerr, belum sampai masa untuk mengandung lagi ;D) lepas sahaja balik dari kerja penatnya nak mencari daun kesum dekat pasar petang,, nak-nak pula bukan hari minggu,,Naseb baik jumpa..Jadi lepasla hajat kempunan nak makan Asam pedas ikan kerisi merah yang tak berapa nak menjadi sebab banyak bahan yang tak complete mcm kacang bendi & bunga kantan..Apepun i loike sebab hasil air tangan sendiri.Ok, Kalau nak lagi best guna ikan pari lagi best..apakan daya mana nak mencarik petang-petang bukan hari minggu nie..

Setelah berperang bagai dekat dapur,, inilah hasilnya asam pedas buatan sendiri tidak menyerupai & semarvellous asam pedas  Melaka, takpew janji En.Husband makan bertambah-tambah ^_____________^ Nak kata asam pedas pun tak jugak,, belah2 luar dipanggil masak pindang kan, kan???


Resipi mudah main campak aje.Budak sekolah darjah 3 pun agak-agak pandai buat ;)Rasa-rasa nak cuba bolehlah try resipi saya nie..

Bahan-bahan :

3 Ekor Ikan Kerisi Merah
5/6 ulas bawang merah di blend
6/7 tangkai cili kering di blend
1 inci halia di blend
1 inci kunyit hidup di blend
4 Asam Keping
2 sudu air asam jawa
4 biji tomato
Daun Kesum
Secubit belacan
Kacang Bendi (jika ada lagi sedap,,)
Bunga Kantan ( jika ada lagi sedap)
Garam/Gula Secukup Rasa


Cara pembuatan :

Panaskan api..

Semua bahan blend tadi tu dimasukkan bersama air..Tunggu sampai air rebusan menggelegak

Kemudian masukkan ikan, daun kesum, bahan perasa & buah tomato

Agak2 ikan tu dah masak, bolehla tutupkan api..

Mudah saja kan ;) yerrr asam pedas saya buat ni tanpa menumis dengan minyak,, bukan aperrr sila kurangkan kolestrol & jaga pemakanan dari sekarang!!!errrr senang citer sebenarnya tak pandai masak resipi asam pedas dari melaka punyer..Siapa owang Melaka cpt angkat tangan,, heeeeeeeeeeee.sila berkongsi asam pedas dr sanerr ;) Saya nk try masak!
5

EVERLYNN PRODUCTS

Salam Alls :)

Memiliki kulit yang mulus, putih gebu, cantik berseri adalah idaman setiap gadis, wanita mahupun mereka yang telah meniti usia..baik wanita.. lelaki juga tidak ketinggalan..tetapi yang menjadi persoalan untuk trampil cantik sentiasa dikotak fikiran..Bolehkah Cantik? Mahalkah Kosnya? Cepatkah Kesannya? Serta pelbagai persoalannya.jika anda tercari cari di mana untuk mencari produk penjagaan wajah.. Di sini kita rungkaikan bersama..

Cepat2 terjah ke EVERLYNN punye blog untuk mengetahui info selanjutnya mengenai produk kecantikan dari France.Produk ini dijamin Halal, lulus kementerian KKM & esktrak bahan yang digunakan adalah berasaskan dari tumbuhan semulajadi dari France..

Malas nak tempek testimoni customer banyak-banyak kat sini..Apa kata jenguk aje everlynn.blogspot.com


Needa - penggunaan serum collagen selama 1bulan..Penggunaan serum collagen haruslah dihabiskan mengikut session treatment iaitu pemakaian sebanyak 8minggu berturut-turut..


Antara hot product  Everlynn adalah : Day Solution



Collagen Sheet Mask


dan banyak lagi..EVERLYNN- Skincare that cares for your skin :)
1

Perfume Addict

Salam Alls,
Today nak share pasal currently perfume yang menjadi kesukaan saya.Picture below tu antara koleksi-koleksi terbaru yang saya ada,, yang dah tinggal suku botol jek lagi..Apa taknya sekali sembur satu badan, parah giler betuiii! ;D Tiap-tiap bulan wajib beli 1 perfume sekurangnya ;) Yerr, mmg saya addict sangat dengan perfume. $$$$$$$$$$$ harus melayang setiap bulan untuk benda alah nie.Hehehhe ^______^ Biasalah kan dah namanya pompuan.


From left : Gucci -Floral, CK -Beauty, Burberry - The Beat, Vera Wang - Lovestruck, Marc Jaacobs - Daisy, DKNY - Be Delicious

Ok, turn seterusnya, saya nak beli yang nie :

MARC JAACOBS - LOLA




KATE PERRY -  PURR SI KUCING ;)




Harus dapatkan perfume kat atas nanti,, kalau tak ada yang giler meroyan nanti!Nafsu.nafsu..Hahaha ..Okla,smp di sini sahaja dulu ;)


Yours truly,
-Lina-
7

Makeup Review and a short update

Shu Uemura Liquid Eye Liner




Description

Intensely black eyeliner with a pointed felt tip. Allows you to achieve intensely dramatic eye designs with ease.

*Liquid Eye Liner Refill Cartridge is not included and must be purchased separately.

GREAT EVERYDAY LIQUID EYELINER


1

I LOVE ANIMAL PRINTTED | The Leopard Print Fashion Trend


Animal prints in fashion are nothing new. (Of course, these days, prints are more often faux than not.) Leopard print goes in and out of vogue but is always a staple for gals who want to add a subtle hint of glamor to their outfit as well as gals who want to turn every head in the room..

Animal prints are always in style, and leopard print is classy and sassy without being trashy (say that five times fast!) Well, OK, sometimes it's a little bit trashy, but in the most fabulous and fashionable way possible.
4

PHILOSOPHY OF EVERLYNN SKINCARE

Masih tercari-cari produk penjagaan kulit wajah..Everlynn adalah penyelesaiannya.Tak rugi untuk anda mencuba, produk yang dirumus khas dari ekstrak tumbuhan/buah-buahan semulajadi dari France kini mula mendapat tempat di hati followers kisahlynna.Produk penjagaan awalan ini sesuai untuk diguna pakai oleh semua lapisan pengguna dari usia 17 tahun ke atas.Untuk mengetahui info selanjutnya mengenai produk ini bolehla klik di link : EVERLYNN




The EVERLYNN philosophy focuses on natural beauty from the Inside/Out and infuses all our products with superfruits/plants from FRANCE as well as super high levels of vitamins & nutrients.

Skin care means taking care of your skin, not covering up blemishes and wrinkles. EVERLYNN products are based on sound scientific research, and are formulated with the extracts of plants, fruits & active ingredients designed to help you achieve healthy looking and feeling skin.

If you are looking to avoid surgery or injections with toxins like Botox, select your skin care program from EVERLYNN. Almost all EVERLYNN products can be used on every type and age of skin... We are so sure our products will help you achieve the healthy & glowing skin.

No more expensive Botox injections, plastic surgery, or lasers. A EVERLYNN products that can make you look glowing,youthful skin and feel younger in 30 days. Try it 100% completely for 30 days
0

Welcome to my second post in 2012 :)

Welcome to my second post in 2012 :) Not much to write actually,..Jakun!Kekok sebab dah lama tak menulis dkt belog sendiri ^___________^  Alhamdulillah, 2011 was a very beautiful year to me. Tho I did not targetted many major things last year, syukur I've managed to settle many things..Heeeeeeeeee ;) Dah boleh happy dengan diri sendiri..

Okaylah sedar tak sedar, dah 4 hari masuk 2012..So what will be my 2012 resolutions?? Tapi arini baru sempat nak save my 2012 resolutions. Basicly I wished to had more spending time for my family, and have good time for myself as well..Wanna improve myself, to be better muslimah, more responsible mother and employee.Dengan erti kata lain...saya ingin menjadi hamba Allah swt yang lebih berkualiti dari sebelum-sebelum ini..Insya- Allah..

This year, really need to save money & and make more money...........Terpaksa mencari side income untuk menampung keperluan-keperluan baru esp nak deco-deco my new house..Insya Allah tahun ini jugak dah boleh pindah rumah baru..So kene dan haruslah menyimpan a lot of money untuk kerja-kerja pengubahsuaian/ decorate rumah..


So for this year I do have some wishlist too in my mind . Muka-mula sekali my wishlist adalah..Nak bertukar imej..Imej camno tuuu?Erkkkk,huuuhu..takderlah..Gambar tiada kaitan dengan entry nie.Sajer nak menumpang glamour sekejap gambar-gambar Mrs.Lynna di tahun 2012..PEACE!!



Okay mari sambung kembali. ;)My wishlist for 2012 adalah -:

and if I have that extra money ..I wish I can have my dream designer handbag untuk kedua kalinya ...




Wish I got chance to go for more holidays this year..hendak travel ke sini, insya Allah jika panjang umur murah rezeki.sampaila saya kat sini...ayuhhhhhhh mari menabung dari sekarang ;D





and last but not least ini yang paling terawal kot saya nak miliki..sebab betapa susahnya nak berbisness kalau takder internet..kalau ader pun asyik berebut laptop dgn en.husband ;p

Insya-Allah jika dizinkan oleh-Nya....mudahan tercapai resolutions & wishlist for this year, sebab yg tahun lepas punye hampir 70% tercapai..Yezzza!!!So, apa pulak wishlist uo'olls for 2012..Cepat2 sharing k ;)May we have a better year in 2012...

-Lina Shaari -
13

HAPPY NEW YEAR 2012

Let us create our new year's resolutions for year 2012 and ensure that we don't fall off the wagon before the next December OK?
0
Back to Top