Suprises - Jamuan Ringkas

Salam Ladies,

Nak cerita yang terjadi lebih kurang 2 minggu yang lepas.Alhamdulillah pada 9.9.2011 yang lepas, dengan selamatnya saya telah bertukar umur kepada dua puluh tujuh tahun..Kejapnya masa berlalu kan.Terasa sangat diri ini sudah tua ;( uhukkkk!!!Walauapapun syukur sangat ke hadrat Illahi, dengan izin-Nya saya masih diberi kesihatan yang baik,diberikan umur yang panjang,dikurniakan dua permata hati buat saya,dilimpahkan rezeki yang tidak pernah putus-putus buat saya sekeluarga.Mudahan semua ini akan berkekalan dengan izin-Nya..

Tak lupa juga special thanxs to my husband sebab susah payah buat suprises jamuan ringkas untuk birthday saya ini,,takderlah suprise birthday party pun cuma buat makan-makan untuk saya :)Terima kasih jugak pada mereka-mereka yang baik hati kerana sudi sponsor dalam jamuan ringkas birthday saya ini :)

Upacara memotong Choclate Indulgence Cakes, yang menandakan saya sudah berumur dua puluh tujuh tahun..











20

LADIES STUFF ENTERPRISE

Salam semua, mudahan hari-hari kita sentiasa diberkati Allah swt.


Alhamdulillah syukur ke hadrat illahi sentiasa memberi rezeki yang tak pernah putus-putus buat saya sekeluarga.Seperti yang anda semua tahu, saya mula berbissness secara suka-suka bermula blog saya ini dihasilkan..Berniaga secara suka-suka ketika itu masih bujang, berniaga kecil-kecilan secara online bersama partner Pja Merah Jamboo ketika itu, Dr. Pja sedang belajar di Ireland.Online shop yang diberi nama oleh kami ialah Wardrobe-us Shop,barang-barang yang dijual seperti pre-loved items,makeup2 dari UK,women apparelss, accesories, shawl,scarf dan bermacam-macam lagi.Sehinggalah saya sudah berkahwin mula & berbisness skincare yang telah lamadigunapakai oleh keluarga ipar duai saya secara suka-suka.Oleh kerana ramai bloggers yang bertanya saya pakai skincare ape, dengan saya tidak langsung rahsia yang dibuka kini telah bertukar menjadi satu perniagaan Sehingga kini Skincare Chahaya Beauty Aura sudah dikenali ramai sehingga customer saya pun dah banyak dari luar Malaysia terutama Singapore & Brunei.

Kini saya mengorak selangkah kehadapan dengan memperkenalkan produk baru Vitamin E Softgel Collagen/Serum,makeups seperti eyeshadow,blusher juga akan dikeluarkan tidak lama lagi .Setelah lama saya berniaga secara di atas talian,telah tiba rasanya untuk saya mendaftarkan perniagaan saya dibawah permiagaan pemilikan tunggal.Perniagaan masih dijalankan secara di atas  talian oleh kerana saya perlu komit terhadap kerja-kerja di pejabat, maka urusan pengeposan,pembungkusan telah dibantu oleh pekerja ipar saya.

Alhamdulillah LADIES STUFF ENTERPISE telah pun didaftarkan pada 12 SEPTEMBER 2011 dibawah Perakuan Pendaftaran Akta Perniagaan 1956 - Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) No.Pendaftaran KT0296470-M.Nama syarikat dipilih sempena saya ni suka menjual barang-barang kosmestik, shawl yang sinonim dengan penggunaan & keperluan kaum hawa.Insya Allah, coming soon banyak lagi ladies stuff yang bakal dijual seperti pakaian wanita, shawl,scarf, dan juga aksesori selain dari kosmestik/skincare.

Bagi yang berminat untuk mencari side income, bolehla menghubungi saya sama ada untuk menjadi dealer Chahaya Beauty Aura mahupun  Vitamin E Softgel Collagen.Boleh menghubungi saya di 019-9941176/013-9959933.Terima Kasih kepada anda semua yang sentiasa menjadi pelanggan setia saya & sentiasa menyokong bisnes saya ini ;)
26

Oh! Syawal datang lagi Part 4

Salam Alls ^________________^

Entry berhari raya bersambung lagi..Agak-agak episod berhari raya akan tamat di entry 6 kowt ;p Sila baca tanpa jemu yer..Hihihi ;p Hari raya ketiga, saya bersama en.suami dan juga anak-anak pergi beraya di rumah sahabat handai, time raya macam niela dapat berjumpa member-member lama semua..Syawal ke 3 sempatla saya menghadiri  beberapa open house rumah kawan-kawan.Seperti biasa aktiviti bergambar adalah "compulsory" ;D hihiihh..


Berphotoshoot bersama keluarga masing-masing ;)

Sesiapa yang berminat nak beli shawl thai silk eksklusif nie.let me know ;p 


 bergambar bersama kawan-kawan tersayang
















20

9.9.2011 happy birthday to me


Today is my Birthday 09.09.2011..Happy Birthday to me ;)

Happy Birthday Means Much More
Than Have A Happy Day.


34

Makan-makan sambil bergossip ;D

Salam Alls ^___________^

Entry dah siap-siap dari semalam before nak tidur, tunggu masa nak published pagi ini.Masih dalam mood hari raya kan sebab masih dalam bulan Syawal.Heeee.Sehari yang lepas, my member datang lepak-lepak kat rumah sambil nak beli skincare. I macam biasalah, walaupun member,, tetamu tetap tetamu jadi mesti ada saja yang hendak dihidangkan & dijamukan.Tetamu datang rumah wajib kena jamu dengan makanan yang sedap-sedap walaupun i masak tak seberapa mana. Seperti biasa kalau takder gambar nak ditempek kat setiap entry, rasa macam tak lengkap plak ;p

Sesi berphotogedik












1

Oh! Syawal datang lagi.Part iii

Salam ladies yang disayangi semua ;)

Hye u'olls, seperti yang dijanjikan i update lagi entry berhari raya part III..Sila jangan muntah darah tengok picta-picta kami beraya sakan.opps taklah sakan mana cuma setiap1 hari di hari raya, 2 hari di hari raya, 3 hari di raya ..mesti akan ada gambar-gambar yang nak di snap.Heeeee..

Gambar-gambar kat bawah di ambil semasa hari raya kedua - 2 Syawal 1432, pergi jenjalan kat rumah member..Dengan tak malunya,sempatlah kami sekeluarga candid 2,3 keping picta kat rumah orang ;p
Sila layankan!!














25

Oh! Syawal datang lagi part ii

Salam ^___________^


Hye u'olls banyak lagi entry berhari raya yang i belum selesai menghudapte.Sabar yer sabar, i akan update satu persatu entry berhari raya i sekeluarga..Tanggal 5 Syawal yang lalu kami sekeluarga sempat berphotoshoot beramai-ramai semua..Maklum bukan senang nak berkumpul semua adik beradik macam nie, sebab my bro,sista, lil sista semuanya bermastautin kat luar.So time raya macam niela dapat berkumpul beramai-ramai..Walau tak sempat nak hire fotografer untuk amik gambar kami sekeluarga..Tak kisahlah kan, janji En.Tripod ada =)

Opss baju laki bini anak-anak dah tak sempat nak bertema sama..Hiihi, main capai jek setelah kepenatan melayan tetamu yang datang ke rumah sempena saya buat small open house ;) Abaikan muka saya yang dah tak seberapa nak bermaya itu.







6
Back to Top