Salam Idul Fitri dari Lina sekeluarga

Salam idul fitri buat bloggers yang disayangi semua :)
Lina sekeluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Idul fitri, Maaf Zahir & Batin..Maaf jika ada salah dan silap, tersilap kata terguris perasaan selama Lina berblog..Bagi yang pulang berhari raya di kampung halaman, hati-hati di jalan raya.

5

Alhamdulillah.rezeki lagi :)

Salam Alls,

Apa khabar semua hari inie?Mudahan bloggers yang disayangi sekalian berada dalam keadaan sihat semuanya...Dalam pada kita bergembira membuat persiapan raya nie jangan lupa yer kuarkan zakat kawan-kawan sekalian..Bagi yang dah berkahwin tu jangan lupa ingatkan suami kita pergi bayar zakat.


Back to the entry, alhamdulillah rezeki lagi buat my little twin..Jarang-jarang sekali bukak Nuffnang...tadi ada semak dekat earning suka tengok dekat pendapatan terumpuk & meter ,,tu belum masuk earning kempen ;p Hiihi..nanti lepas raya boleh cash out buat kali ketiga, untuk duit belanja pergi bercuti dekat Sabah ;DHoreyyyyyyyy!


8

Families are forever




7

erkk 1 minggu lagi nak raya?!~

Salam semua,,
Macam mana dengan persiapan raya u'olls tahun nie.Mesti meriah kan.....Baju-baju raya semua dah ready ke,biskut-biskut raya dah tempah ke belum..Kikiki ;p Jangan luper duet raya tu yang penting.Sediakan bajet duet raya untuk anak-anak buah..

Hee,, okai this year merupakan tahun ketiga i beraya bersama suami dan anak-anak tercinta.Setahun sudahpun berlalu, little twin pun dah boleh berjalan.So tahun nie semangat sikit nak pergi beraya rumah sanak saudara, tlg-tlg kutip duit raya on behalf little twin. ;p Tahun nie tutup rumah, tak buat open house macam last year.Hiiihihi..OKay..apa tema raya u'olls tahun nie?Baju design macam mana,color apa yer agak-agak..Sebuk jek kan, nak tahu jugak ;p

Last yer i punyer family pakai Purplelicious ;P Tone purple tak sama,tapi semuanya bertemakan warna purple.Baik this year plak, i terbingung-bingung nak pakai 1st day raya color ape, sebab i gatal tangan pergi hantar dekat tailor buat 2 pasang baju melayu dekat En.Hubby dan jugak anak-anak dan jugak 2 pasang baju,tudung untuk diri sendiri.Sama ada Dark Grey or Royal Blue yang menjadi pilihan.

Hari Raya Idul-Fitri 2010, Little twin masih kecik lagi ;p







Untuk Raya 2011,mintak u'olls semua vote okayyy..Dark Grey @ Blue Royal untuk 1st day raya..Tengok jekla 2 model kat bawah ni bergaya sakan ;p

Pre Raya Idul-Fitri 2011


vote jangan tak vote!! ;p
32

NEW PRODUCT COMING SOON

Salam Ladies :)

Hye u’olls I nak kenalkan 1 lagi produk kecantikan yang tak lama lagi akan keluar.Okay for u’olls punyer information, produk penjagaan muka yang I pakai sure lah “CHAHAYA BEAUTY-AURA’ kan bermula 2009 sampai skang I masih setia dengan produk temurun ipar duai I neyh.Sebab produk nie memang serasi sgt Dengan kulit muka I sehinggalah dah ramai sgt pembeli dari serata Malaysia mahupun luar..

Ini bukan produk VCO yerrr ;)



Tapi yerlah kan takkan pakai 1skincare shj,,nak jugak topup dengan produk2 yang fungsinya tak sama dengan produk chahaya ini…Bila umur semakin meningkat, bermula dengan umur 25 tahun ini lah kita kena start jaga dari segi pemakanan,,penjagaan dalaman mahupun luaran….Baiklah produk baru yang I maksudkan nie berbentuk soft gel capsul.Collagen Oil + Vitamin E. Fungsi die lebih kepada regains skin firmness,regenerates dermal tissues,  elasticity and suppleness, reduce fine wrinkles, stretch marks & scars recovery, lightening freckles and rejuvenate dull skin cells.

I dah try pakai produk nie sebab die cpt sgt absorb ke dalam skin kita.Kulit terasa smooth & segar..Baunya pun best sangat, wangiiiiiiiii!!Just pakai 2 biji siang dan jugak malam.Kalau u’olls nak tau tentang produk nie, boleh email &contact Lina.I’ll consult u’olls.Jangan risaulah produk ni dijamin HALAL, LULUS KKM, & bahan yang digunakan selamat untuk dipakai…Bahan yang digunakan pun dari bioteknologi research…Produk ini made from Switzerland.Jangan risau k, I takkan guna produk yang boleh membawa kesan-kesan negatif.Semua jenis skin boleh pakai :)

For trial, i sell 10 softgel capsules @ RM25. Agak sedikit mahal sebab barang elok kan..Bukan Siam punyer brand okay ;D Dont worry girls, memang takder side effect ape pun..Bagi regular customer yang dah pakai chahaya aura, u’olls leh beli ini pakai sebagai produk sampingan untuk pembaikian demal tisues kite punye skin.Oklah i tak mau reveal banyak-banyak lagi pasal this product.Coming soon k i citer panjang lebar.Sapa-sapa yang excited, just email me :  lina_shaari@yahoo.com

Untuk tempahan Chahaya Beauty Aura, order di buka semula selepas Hari Raya Idulfitri 04 September 2011.
4

Danials - 1 TAHUN & 6 BULAN

Salam Alls ^____________________^

Rasanya dah lama sangat tak buat entry pasal Danial Hariz & Danial Hasif ni :) Dah lama tak update pasal progress diaorang.. Sekarang baru berkesempatan nak upload-upload gambar terkini mereka. Tanggal 29haribulan yang lalu genaplah umur mereka 1 tahun 6 bulan (18bulan)Alhamdulillah mereka berdua dah boleh berjalan..Si abang boleh berjalan 2 month early dari adiknya-Hasif..Dari segi meniarap,merangkak,berjalan si abang progress nya lebih cepat nak compare dengan adik, tetapi dari segi bercakap dgn bahasa yang jelas seperti Nak, Kakak, Takper si adik mendahului si abang..
Yelah makin besar makin banyak pulak ragam yang harus saya layan tiap-tiap hari.Ada saja komplot mereka berdua nak kenakan saya.hiihiihi ;) Juga dah hampir 4 bulan setengah mereka tinggal di nursery sepanjang waktu saya bekerja.Nasib baik little twin ni dapat menyesuaikan diri dengan kawan-kawan baru nya.

Baiklah tak moo membebel panjang, jom layan aksi mereka :)









16

o4.o8.2o11

Salam Alls ^____________^

Macam mana dengan puasa??Harap-harap kiter semua dapat menjalani ibadah puasa dengan penuh sabar,sempurna & sama-sama mendapat keberkatan dari Allah swt di bulan yang penuh mulia ini.Tak moo membazir-bazir di bulan puasa nie yer :)

Oklah entry kali ini khas buat my husband sempena hari kelahiran En.Husband jatuh pada hari Khamis yang lepas.Memandangkan birthday my hubby terkena pada bulan Ramadhan, so tak dapat ler nak celebrate siang-siang hari buta,hiihih ;D Hanya sekadar sesi makan-makan kecil bersama partner-partner bussiness selepas selesainya solat terawih..Jom cuci2 mata dengan gambar yang tak seberapa banyak nak ada & tak ready sangat pun.

Yummy!!Pavlova yang sangat sedap sekali :)  maaf pavlova ni cepat sangat cair ;p


Selamat Hari Lahir Buat Suami Tercinta yang ke 30th..Mudahan diberkati Allah swt selalu, dipanjangkan umur & rumahtangga yang kita bina berkekalan hingga akhir hayat :)





Bersama-sama bussiness partner ;)





A greeting on your Birthday

with a loving message too,to say that every single day
brings special thoughts of you,and that's because I love you
even more than you could guess and hope today and every day
brings joy and happiness.
Happy Birthday to the love of my life
16
Back to Top