Bandung -DAY 2 - PENGANGKUTAN DI SINI

Selamat Pagi Alls,

Harap ceria-ceria selalu yerr para blogger & readers yang disayangi semua ;)

Since ramai bloggers yang bertanya kat sana saya guna transport apa, baikla meh saya cter .Hari pertama sampai memang van dari hotel yang datang angkut kami semua tapi pada keesokan harinya saya dan yang lelain hanya menaiki angkutan kota mereka..Memang muat untuk kami sekeluarga naik 1 angkutan kota,FYI,, transport awam mereka kat sana adalah angkutan kota.Jangan risau, angkutan kota kat sana memang banyak,,tahan jek kat tengah-tengah jalan sure diorang akan berhenti..Saya ke sana memang tak guna khidmat Tourist Guide oleh kerana geng-geng ipar duai saya dah banyak kali ke sana, so memang diaorang dah biasa dengan jalan-jalan kat sana dan jugak terror bab tawar menawar..Jangan risau, tambang menaiki angkutan kota mereka berharga IDR2000 rupiah di convert ke mata wang kita baru 75 sen myr..Huhu..memang bestlah, sebab tambang pun murah..Saya nasihatkan korang semua yang akan pergi sana, tak payahla nak carta-carta van hotel ke hape, sebab harganya jauh lebih mahal..berganda-ganda mahalnya..tapi kalau u'olls tak sanggup nak berpanas dalam angkutan kota tuw better sewa van hotel la sebab to be honest nak bgtau u'olls naik angkutan kota nie less comfy ;)cuma kalau u'olls nak pergi tempat  Mount Tangkuban Perahu or Puncak better rent car kot tak pasal-pasal karang muntah hijau dalam angkutan kota tuw ;D

Day 1 -Memang menjelajah semua factory outlet kat Jalan Dago & Riau.Dari pagi sampai ke malam,,inilah kerja kami shopping,,shopping dan shopping ;)



Rumah Mode syurga membeli belah..kalau dah masuk sini, sampai tak hengat dunia itu ini nak membeli






Factory Outlet - STAMP lokasi outlet nie depan Herritage

Outlet The Secret yang sangat cantik tempatnya ;)


Pergi Bandung tak sampai sini memang tak sah! -HERITAGE





Bergambar dulu dpn hotel sebelum kuar menyopping ;)



Ais Krim Durian Original yang sangat besttttttttttt!!~





Okay memang tempat die sangat-sangat lawa, kalah shopping mall tempat kiter taw


Unik kan handbag die letak dalam kereta tolak tuw ;)





Nanti saya citer-citer lagi factory2 outlet yang menarik kat sana.Stay tuned!!

22 comments

  1. aaahhh best !! rasa nak pergi lagi... tp mmg FO semua cantik2 kan? Kalau tak shopping, boleh bergambar sangat !

    Bandung, definitely a place to visit for every girl !

    ReplyDelete
  2. yah yah nadia agreed wif u..bandung tempat utk girl bershopping..outlet die lawa giler..suka sangat.die punya outlet rumah bunglow yg dihias dgn tanaman yang cantek2

    ReplyDelete
  3. canteknye tuan pnye blog ni..i like :>

    ReplyDelete
  4. kak, dari hotel yg akak stay tu, jalan kaki je ke nk g ke factory outlet sume tu???

    ReplyDelete
  5. wahh bestnya! gambar semua comel-comel belaka...

    ReplyDelete
  6. tuan punya blog sungguh menarik hati.. sial share cara untuk dapatkan perut kempis.. ;)

    ReplyDelete
  7. Lynna,

    Am planning nak pergi hujung tahun ni. Is it recommended if i bawa baby age 2 sekali?

    ReplyDelete
  8. Sis remind me about bandung :( huhu best gile shopping. tak cukup pergi for a week if nak shopping kan. macam nak beli satu bandung! rumah mode mmg da best! sis pergi DIAZ ? tempat special untuk designer's handbag etc :)

    ReplyDelete
  9. exactly kak lynna..dulu dina gi pun, day 1 jer kitorang charter van..second day dah tahu naik angkotan tu memang murah berganda..=)

    ReplyDelete
  10. ya allah kak lynna, nape kurus sangat ni?

    ReplyDelete
  11. wahida : dr outlet nak ke outlen lain just jalan kaki jek sb dkt2 jek outlet..cume dr hotel nk ke outlet kene naik angkutan kota ler..x jauh pun bandar die kecik aje

    ReplyDelete
  12. etiey : tq tau..hehe amk gn dslr mmg sharp ;)

    ReplyDelete
  13. cik nursya : p la bandung..shopping best kat sana

    ReplyDelete
  14. ann : nak bawak baby takper.asalkan anak kter tak meragam dh ler nt kang susah nk shopping.hehehe

    ReplyDelete
  15. Waa : kat tempat designer hadbang pergi jgk.tp tengok jekla nk beli tak mampu.hehehe

    ReplyDelete
  16. deena :naik angkutan tak brapa selesa kan.tp okla.bler lg nak rasa bersusah2 cmtuw kan.lg pun bukannya jauh sgt pun bandar die

    ReplyDelete
  17. deena :naik angkutan tak brapa selesa kan.tp okla.bler lg nak rasa bersusah2 cmtuw kan.lg pun bukannya jauh sgt pun bandar die

    ReplyDelete

Back to Top