sambungaN : SILA NANTIKAN ENTRY INI

Hai, u olls masih ingat lagi tak dengan my previous entry Sila Nantikan Entry Ini ;)
MestI u'olls bajet i dah lupa nak update entry sambungan nie kan..Hiihihi ;p Dont' worry,I tak lupa keyh ;p Cuma i memang tak sempat nak mengadap belog selalu sebab faham-fahamlah kan..Since my little twin dah 1years macam-macam benda diaowang nak explore.Haruslah i kene meninjau & mengawasi setiap kali mereka dok bermain-main..


Okay berbalik pada entry lepas,, apalah yang suprises sangatnya kan???I kasi sambungan kat entry nie ;)

Takderlah sebenarnya i jadi model untuk Amy's Touch Makeover Workshop 3minggu yang lepas..I suka gila beb bila tetiba Amy call i tanya nak tak jadi model untuk class die,, theme 'Arab' punyer makeup..Die cakap die pilih i sebab muka i ala-ala Arab gtuw..eh yekerr??I sendiri pun tak perasan ..hahaha.chett!poyor.Hihhii..Takper atleast ada gak sipi-sipi & memang ada keturunan nenek moyang i yang berasal dari Arab sana..Tak percaya ke anonymous?Tak caya tanya my mum. ;p

Tak silap 1month sebelum Amy nak buat workshop, die ada call i la sama ada nak tak jadi model untuk kelas die & die ada cakapla bila tarikhnya &sekian.sekian... Bila dah check the date tuw,,memang i available sangatlah dan tanpa melengahkan masa,, I cakap okay sebab die punya kelas pun takderlah lama sangat...Start jam 11-3. pm jek.So,, sempatlah i tinggalkan kejap my little twin kat rumah my parent in law ;p

Amy's Touch nie sesapa yang tinggal di Kelantan, die merupakan antara MUA yang agak famous juga..Sesiapa yang nak kawen, perlu cepat-cepat booking..Atleast 06month earlier..Macam I hari tu,, 6bulan before kawen i dah book Amy siap-siap untuk kesemua majlis.My engagament punyer makeup pun Amy yang menjadi My MUA..Apa yang I tahu, rata-rata brides yang guna khidmat Amy memang berpuas hati lahh dengan die punyer makeup.. ;)

Ganjaran yang I dapat pada hari itu ialah...Amy nak menaja makeup i sekiranya i nak pergi apa-apa event selepas ini..Sebelum neyh i bayar okay kalau nak guna khidmat makeup Amy..huuhuh..;p

So u olls yang kat sekitar Kelantan nie, kalau nak join kelas makeup Amytouch cepat-cepat booking dengan die yer,.Setiap kali kelas,, makeup memang tak sama yer..I mean bermacam-macam jenis solekan yang Amy's Touch buat...Tak sia-sia join kelas die selama 2 hari, sebab banyak input yang masyuk ;)I neyh yang dari langsung tatau basic makeup, now dah terror la bab2 basic makeup..Chewaahh..heheh ;p Lepas nie i nak try buat experiment kat muka kawan-kawan i..Siapla korang ek..jadi mangsa solekanku.Sesiapa yang nak suruh i nak touch up kan main-main(testin makeup)..Calling-calling la ek ..hiihihhi ;p


Untuk entry kali ini,,i upload sekeping 2 dulu ek untuk tatapan bloggers yang disayangi sekalian..huhu..ada 3photographer pada hari itu,, ;) Tatau nak upload yang mana 1.terlalu banyak ;p.last-last upload jekla dulu ek sekeping..




Next Entry
, i akan upload solekan-solekan from My Mua start dari majlis pertunangan i, akad nikah,resepsi dan juga majlis menghantar menantu..Stay tuned!

27 comments

  1. kakkkk, cantik sangatttt! P/S: love your kaftan! beli kat mana?

    ReplyDelete
  2. sangat cantik. make up dia sangat smooth. mungkin dah boleh nak berkenalan dengan jurumakeup tu,

    ReplyDelete
  3. sis, dyla ada ambek pix sis untuk buat entry blog~

    ReplyDelete
  4. erk??lawa sgt2...
    trkedu tba2..uhu..
    cmne nk cntact cik MUA hbt ni,kak lyna?? nk kwin thun dpn la klu dpt btkr jd cntik cm gni..hoo...

    ReplyDelete
  5. reena : hehhehe...naper nak ke..beli kat butik di kelantan

    ReplyDelete
  6. 3 muskeeters : ala apa yg bidadarinye dengan makeup smua blh jalan...ngeeee

    ReplyDelete
  7. desperate mama : makeup die simple jek kan :)

    ReplyDelete
  8. wahhh!!cntiknye akk..
    neutral je tgk..^ ^
    akk sgt pndai bergaya..pakai apa2 pon ttp cantek..^ ^

    ReplyDelete
  9. a'ah mmg dok carik kaftan hitam. klu ada batu2 merah camni lagi kena. ada contact no/blog butik tu tak kak? sorry klu menyusahkan..

    ReplyDelete
  10. lawa, comel, cantik! nice outfit too;) hee......

    ReplyDelete
  11. lalalovy..really appreciate it...hehe nt kak lyna review ur entry

    ReplyDelete
  12. reena : ada ;) i'll give u ;)
    harga die pun takderla mahal sgt..rm210 siap dgn batu2

    ReplyDelete
  13. mcm artis doh saim haku sorang nih..hehhee..bini sapo la cun nih..

    ReplyDelete
  14. cantiklar..semuanye nampak sgt anggun..pinky baru je blaja make up suka2..baru ni wat tuto kat my blog..sis jemput sggah kt my page..ur comment are most welcome..
    sile tjk ajar sy.. =)

    http://eppyphamdiary.blogspot.com

    ReplyDelete
  15. kin nak stated jugak tuw bini siapa la tuw..hahaha.bakpo x oyak anak sapow la tuw ;D kemana tumpahnye kalau tidak ke nasi.wakkakakakka!

    ReplyDelete
  16. Pinkymomma : sure...akan pg jenguk ur tutorial juge

    ReplyDelete
  17. kak lyna..aaaaa rasa nak pengsan sbb u sudi sggah my page..sbnarnya dah lama folo u ari2..tenkiuuuuuu =) pssttt..bobbi brown set tu x lama lg msti dapat punye..ntah2 sok pegi shop terus huhu..

    ReplyDelete
  18. pinkymomma ;hikhihki..ala brush bb tu antara my wisht utk dis year.entah dapat ke tdak

    ReplyDelete

Back to Top