Missing babyhood when your babies grow up

BYE-BYE 2011


Next month my little twin turns two, and I am filled with a strange mix of
joy and sadness. I am joyful for the milestones reached and the wonderful journey it has been and will continue to be,ohh!!time fliest so fast ; ( I say good-bye to Danials babyhood..& looking ahead with joy to the new adventures we will have.







Time flies so fast kan ;( Kejapnya masa berlalu., tak sangka my little twin pun dah besar..Dah pandai bercakap pun since 18month dowang dah boleh menyebut & now mulut pun boley tahan pantang saya menyebut pasti nak follow.Heee ;) I think a first birthday is a massive milestone for a mum. One year of babyhood, done. Blink and you’ll miss it

With lots of love
-lina-
8

kota kinabalu in mood :)

Hello Alls!!

Tak sempat-sempat saya nak updated entry percutian lepas ke Kota Kinabalu ;)Tak menyempat jugak nak snap gamba bebanyak semasa kat KK buat tatapan u'olls semua..Takder story sangat kat sana, cuma apa yang paling best bagi saya adalah part makan ikan bakar dekat Pasar Filipine tuww .Yang dah pernah pergi sure dah tau kan kan :) Oh ya..mengenai hotel pulak.saya stayed kat COURTYARD HOTEL betul-betul bersambungan dengan Borneo Mall..

Sepanjang kat sana sempatlah 2 x pergi ke Pasar Filipine semata-mata untuk menjamu udang bakar yang amat amatlah best.Part yang paling syokkkk tak lain dah tak bukan ialah sesi memperhabiskan duet jekla keje saya nie ;p Campak jekla saya kat mana-mana kedai waima kedai runcit sekalipun,, kalau tak keluar dengan tangan kosong tak sah..Hehehehhee... ;p Bukan apa,, bila dah tengok berbagai jenis pearl,crystal kat Sabah nie mulala berpinar-pinar biji mata.Dari  niat asal yang sekadar hendak menjenguk2 sahaja, mencuci mata dah bertukar ke niat lain.Kikiki ;p sempat juga saya merempat satu 2 jenis pearl air laut masin untuk di jadikan sbg kenang-kenangan..

Okeh before nak menamatkan entry nie, buat u'olls yang nak pergi sana..saya syorkan rent kereta jek kat sana untuk bergerak kemana-mana tempat yang u'olls nak pergi.Jangan naik cab @sewa pengangkutan hotel cajnya adalah berkali ganda :)So..takder story sangat nak hendak diceritakan..Sekadar nak update entry yang semakin lama semakin jarang dihupdate ;D Keciann my belog,,sure kecik hati punyer sebab tuannya dah lama tak menjengak masuk ;d

















10

spending quality time with family

 Heyyya,,,


Oh!!!!!it has been some time I have not updated my blog. Yes, life is hectic, what I was busy on?^________^ work + bisnesssssssssssss~Yeah, stop all the sighs,..2nd short update entry for this month ;)


I had a short Vacation with family @ Genting Highlands








14

Suprises - Jamuan Ringkas

Salam Ladies,

Nak cerita yang terjadi lebih kurang 2 minggu yang lepas.Alhamdulillah pada 9.9.2011 yang lepas, dengan selamatnya saya telah bertukar umur kepada dua puluh tujuh tahun..Kejapnya masa berlalu kan.Terasa sangat diri ini sudah tua ;( uhukkkk!!!Walauapapun syukur sangat ke hadrat Illahi, dengan izin-Nya saya masih diberi kesihatan yang baik,diberikan umur yang panjang,dikurniakan dua permata hati buat saya,dilimpahkan rezeki yang tidak pernah putus-putus buat saya sekeluarga.Mudahan semua ini akan berkekalan dengan izin-Nya..

Tak lupa juga special thanxs to my husband sebab susah payah buat suprises jamuan ringkas untuk birthday saya ini,,takderlah suprise birthday party pun cuma buat makan-makan untuk saya :)Terima kasih jugak pada mereka-mereka yang baik hati kerana sudi sponsor dalam jamuan ringkas birthday saya ini :)

Upacara memotong Choclate Indulgence Cakes, yang menandakan saya sudah berumur dua puluh tujuh tahun..











20

LADIES STUFF ENTERPRISE

Salam semua, mudahan hari-hari kita sentiasa diberkati Allah swt.


Alhamdulillah syukur ke hadrat illahi sentiasa memberi rezeki yang tak pernah putus-putus buat saya sekeluarga.Seperti yang anda semua tahu, saya mula berbissness secara suka-suka bermula blog saya ini dihasilkan..Berniaga secara suka-suka ketika itu masih bujang, berniaga kecil-kecilan secara online bersama partner Pja Merah Jamboo ketika itu, Dr. Pja sedang belajar di Ireland.Online shop yang diberi nama oleh kami ialah Wardrobe-us Shop,barang-barang yang dijual seperti pre-loved items,makeup2 dari UK,women apparelss, accesories, shawl,scarf dan bermacam-macam lagi.Sehinggalah saya sudah berkahwin mula & berbisness skincare yang telah lamadigunapakai oleh keluarga ipar duai saya secara suka-suka.Oleh kerana ramai bloggers yang bertanya saya pakai skincare ape, dengan saya tidak langsung rahsia yang dibuka kini telah bertukar menjadi satu perniagaan Sehingga kini Skincare Chahaya Beauty Aura sudah dikenali ramai sehingga customer saya pun dah banyak dari luar Malaysia terutama Singapore & Brunei.

Kini saya mengorak selangkah kehadapan dengan memperkenalkan produk baru Vitamin E Softgel Collagen/Serum,makeups seperti eyeshadow,blusher juga akan dikeluarkan tidak lama lagi .Setelah lama saya berniaga secara di atas talian,telah tiba rasanya untuk saya mendaftarkan perniagaan saya dibawah permiagaan pemilikan tunggal.Perniagaan masih dijalankan secara di atas  talian oleh kerana saya perlu komit terhadap kerja-kerja di pejabat, maka urusan pengeposan,pembungkusan telah dibantu oleh pekerja ipar saya.

Alhamdulillah LADIES STUFF ENTERPISE telah pun didaftarkan pada 12 SEPTEMBER 2011 dibawah Perakuan Pendaftaran Akta Perniagaan 1956 - Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM) No.Pendaftaran KT0296470-M.Nama syarikat dipilih sempena saya ni suka menjual barang-barang kosmestik, shawl yang sinonim dengan penggunaan & keperluan kaum hawa.Insya Allah, coming soon banyak lagi ladies stuff yang bakal dijual seperti pakaian wanita, shawl,scarf, dan juga aksesori selain dari kosmestik/skincare.

Bagi yang berminat untuk mencari side income, bolehla menghubungi saya sama ada untuk menjadi dealer Chahaya Beauty Aura mahupun  Vitamin E Softgel Collagen.Boleh menghubungi saya di 019-9941176/013-9959933.Terima Kasih kepada anda semua yang sentiasa menjadi pelanggan setia saya & sentiasa menyokong bisnes saya ini ;)
26

Oh! Syawal datang lagi Part 4

Salam Alls ^________________^

Entry berhari raya bersambung lagi..Agak-agak episod berhari raya akan tamat di entry 6 kowt ;p Sila baca tanpa jemu yer..Hihihi ;p Hari raya ketiga, saya bersama en.suami dan juga anak-anak pergi beraya di rumah sahabat handai, time raya macam niela dapat berjumpa member-member lama semua..Syawal ke 3 sempatla saya menghadiri  beberapa open house rumah kawan-kawan.Seperti biasa aktiviti bergambar adalah "compulsory" ;D hihiihh..


Berphotoshoot bersama keluarga masing-masing ;)

Sesiapa yang berminat nak beli shawl thai silk eksklusif nie.let me know ;p 


 bergambar bersama kawan-kawan tersayang
















20

9.9.2011 happy birthday to me


Today is my Birthday 09.09.2011..Happy Birthday to me ;)

Happy Birthday Means Much More
Than Have A Happy Day.


34
Back to Top