hari minggu saya..

Dah lama niat nak mengemas.tapi selalu tergendala..faham-faham sajalah..hari minggu saja sempat terlaksana segala mala task untuk mengemas rumah..bermula dengan membasuh kain yang dah berbakul lamanya belum dibasuh..kemudian diikuti dengan aktiviti menjemur kain baju satu keluarga.menyapu rumah.melipat kain yang berlonggok-longgok didalam bakul........mengemas dapur last sekali mengemas kamar tidur saya..maklumla sejak dah ada 2 anak, kerja asyik tertangguh..diakui balik kerja,,badan terasa penat..secara automatiknya saya jadi malas nak mengemas rumah..tambahan sibuk bermain @ bermesra dengan anak-anak kecil saya..waktu malam shj sempat nak bermanja-manja dengan mereka.......

part mengemas bilik yang paling terasa nak dibuat-buat setelah 1bulan tertangguh..huh..lamanya...untuk part minggu ini saya mulai dengan mengemas peralatan-pealatan makeup saya.ayuh mari kita lihat episod operasi mengemas peralatan makeup saya yg bersepah-sepah..

main letak & main campak sesedap rasa.huhu ;p




setelah disusun atur rapi..inilah hasilnya





dan akhir sekali berkeadaan seperti ini

tunggu pula minggu seterusnya..masih banyak task yg belum selesai..

1/ mengemas baju anak-anak bujang saya..baju newborn yg dh tak muat letak dlm satu boxes.separate baju harian dan jalan-jalan mereka.termasuk baju saya dan juga en.suami

2/separate antara shawl,tudung bawal,spesis tudung ariani,anak tudung etc.

3/handbeg-perlu dimasuk dalam 1 boxes @ dusk bag

4/kasut-kasut yang berlambak-lambak..yg lama yg dh rosak.buang shj..

5/membasuh bilik air .....

huhu..banyak sgt lagi task yg tergendala.........tak sabar nak tunggu minggu seterusnya pula...



5

lelongan pertama saya

lelongan pertama saya bermula dengan kasut.sesiapa yang terasa kaki ala-ala model..bolehla merembat kasut-kasut yang dilelong dengan harga murah2 sahaja..saya malas nak publish jualan lelong ini di belog perniagaan saya..memandangkan barang yang nak di let go pun bukannya banyak..jangan risau kasut-kasut yang dipratonton smuanya masih fresh dr mall.

size 9 (40) nose -(SOLD)

size 81/2 (39) -vincci (SOLD)


size 9 (40) - nose

size 9 (40) - vincci


size 9 (40) - vincci

size 9 (40)- nose

semua kasut dilelong dengan harga rm35 sahaja..
jika berminat just email me : mizz_iyna0909@yahoo.com

tunggu pula lelongan barangan seterusnya....
14

tolak stroller baby tak stylo.??

HAPPY MOMENTO WIF MY LIL BOY





Sapa ckp tolak stroller baby kendung carry bag tak stylo..spatutnye kite seharusnya berbangga bahawa mempunyai anak@ zuriat sendiri adalah anugerah tak terhingga nilainya ….bukan semua orang bernasib baik..ada setengah tu 10,15tahun kawen masih tak mempunyai cahaya mata sendiri.Apabila anda telah menjadi seorang ibu..percayalah seperti apa yang saya kata,anda akan mengalami satu pengalaman yang amat hebat. Kiter kena bersyukur dgn apa yg Allah swt bagi.Not everybody will have this chance.. I’m a very proud mom pushing my lil sonS in a stroller in every step .For me, pushing a stroller, carry the baby bag @ diaper bags is a beautiful thing..Jangan tatau skang,,diaper bag pun ada yang dah berjenama..

Cuma skang baby masih kecil so bukan disengajakan untuk tinggal mereka kat rumah.Lagipun saya keluar sekejap-sekejap sahaja ,jadi tinggalkan mereka di rumah nenek-nenek mereka.Almaklum saja..skang nie dunia tengah ditakuti di penyakit berjangkit HIN1..n mereka masih kecil sebab tu malas nk bawak kuar ke tempat2 terbuka n dipenuhi orang .Setiap kali keluar ke mall @ keluar kerana ada urusan lain..mesti teringat- ingat baby kat rumah even mereka dijaga baik oleh tok mereka.

Dulu slalu tercakap-cakap seorang dalam hati pada mereka-mereka yang dah mempunyai anak… “muda-muda dah ada anak..Lepas tu nak kemana kena bawak anak. X Leceh ke..” Skang nie bila dah jadi seorang ibu..baru tau seboleh-bolehnya tak nak berpisah langsung dengan anak-anak walaupun sekejap.Saya rasa sayalah orang yang paling bertuah kerana dikurniakan anak kembar..Pernah bawak mereka kuar sekali ke mall kerana betul –betul terdesak nak mencari sesuatu so saya malas nak tinggal mereka kat my parent house oleh krn dah malam…Setiap 15min berjalan mesti ada yang senyum memandang, datang menegur n bertanya ..’anak kembar ke ni? .”.ibu muda lagi anak dah 2”..huuhu..bangga okeh!bukan nak riak…tak boleh nak menggambarkan betapa gembira..

Ada anak tak menyusahkan saya langsung,,saya masih boleh melaram seperti biasa,mengenakan make up spt biasa.masih boleh menyediakan makan utk suami, mengemas rumah jugak masih sempat .. WALAupun saya berkerja.tinggal sendirian & tidak mempunyai pembantu rumah.Saya masih bisa dan cekap untuk melakukan kerja-kerja rumah..Dan 1 bonus bagi saya kerana mempunyai suami yang ringan tulang untuk membantu membuat2 kerja rumah, tolong menukar diapers anak-anak,memandikan mereka,bisa mengoreng ayam & kadangkala tlg membuat air untuk saya sekali..untungnya saya ;p

Penat lelah perkara biasa.Mula-mula sahaja susah nak handle..lama2 dah terbiasa.Baru tau betapa besarnya pengorbanan seorang ibu terhadap anak-anaknye..Best oke, mummy masih vogue & anak dah besar.Tak sia-sia saya beranak awal ..dapat 2 sekali terus..Jimat pengeluaran..Huuhu…So jangan kata ada anak kecil ni melecehkan..Ingatlah tidak semua orang akan merasai pengalaman hebat ini..Apa kata anda???

nota kaki : kalo dapat diaper bags berjenama Coach nie..memang stylo ahh ;p
19

pompuan berkasut size 40/09

mari mari saya jual murah-murah itu kasut..(sambil nak tayang skinny jeans baru dr Zara ;p)
baru beli awal bulan 5 hari tuw kat KL.
langsung tak pakai lagi.tu sj testing-testing..Kasut baji /wedges white colour, size 40 -NOSE
fuhh..panjang betul kaki saya yek..
tumit kasut tu berketinggian 4" ..mmg tak sesuai ah dgn saya yang dah sememangnya tinggi
nampak macam pelik pulak kalo sy pakai..
dah tu sapa suruh beli kan
entahlah.sebab kasut tu lawa saya pun belila...
last-last rasa segan pulak nak pakai..hehe.
sape2 berminat just drop comment okeh....
nak tengok full image kasut tuw..nanti2 lah saya upload balik
sekarang dekat rumah my mum..
banyak lagi kasut-kasut yang saya beli tapi langsung tak guna
so bagi anda yang terasa kaki bersize ala-ala model mcm saya
chewaah..(tak semena2 poyornya aku!..)
hahaa.lehla membeli kasut ini..
dan jugak banyak lagi yang saya nak let go all my stuff yg masih jugak tak terpakai
siap masih ada tagged price lagi.
agak2 terasa diri anda kurus tinggi lampai dan bersize lebih kurang mcm saya..
bolehla membeli yaa..
tetiba jek badan dah lari tune sket..huuhu..
maybe lelongan akan dibuat di belog ini sahaja
SEKIAN-

10

NAK LET GO.......

Tengok orang lain pakai shawls cantik-cantik ahh..kenapa ya bila saya pakai macam tak menjadi.hodoh semacam!! kepala pun mcm besar sgt..macam big monster!senget sana,,senget sini.rasa macam dh pin bebetul.hurmm,,dah berlambak-lambak shawl gn inner shawl sekali kat rumah..yang baru beli masih tak terpakai pun banyak..siap boleh buat garage sales..maybe saya nak let go dengan harga yang murah-murah esp shawl from Ariani..beli tapi tak pakai..saya tak berapa suke pakai sb terlalu soft die pny material.nak iron pun kena berhati-hati,,silap haribulan boleh hangus terbakar.

Baju-baju baru yang masih belum terusik pun maybe saya nak let go juga,..sb tatau kenapa tiba2 semuanya menjadi tak muat..agaknye berat badan saya dah meningkat..opss!sebab selera makan menjadi-jadi skang ni..yelah selang sehari saya mesti memasak untuk makan malam..sebab dah jemu dengan membeli makanan2 kat luar..nasib anak-anak tak meragam,so sempatla saya menyediakan makan malam..Suami pun suka air tangan isteri dia yang masak even tak sesedap mana puwn.huuhu..



Gambar tanpa motif..Tengok kepala aku macam besar jek.tu belum pakai sanggul palsu.ahaks! tapi ada satu hadith mengatakan tak baik bersanggul tinggi.




21

anak-anak bujang saya...


Aksi-aksi fotogenik anak bujang kesayangan saya dan juga en.suami..opps!Mereka masih lg kecik oke..Tak pandai nak pandang camera lagi.Mata masih berkelip-kelip tatkala sinaran Flash menerjah ke arah mereka..hehe.Kalo ikutkan umi nya hari-hari mau di amiknye gambar,sampai anak menangis-nangis still lagi dok pegang camera ;p haha..Sowi anak-anaku dapat umi yang over asyik nak bergambar..

Bersama Barni Kesayangan Mereka









Kita beralih topik sekejap.

Betul ke follower sy dah 1000 + ......eh.eh betul ke??macam tak percaya aja dan tak sangka dah ada follower seramai ini..tapi tak payahla saya nak poyor-poyor @ bangga sangat..ramai lagi blogger lain yg mempunyai follower sehingga mencecah 6,7000..Takdek pun mereka nak kecoh-kecoh..Lagipun saya berbelog sekadar suka suki sahaja.tidak terlalu taksub dengan bilangan follower yang selalu mengikuti perkembangan belog saya.Yelah belog saya nie apalah sangat nak dibandingkan dengan belog-belog owang lain yang siap leh masuk majalah,surat khabar..Salute la kat mereka!

Bagi saya,bila nak berbelog ni kena ikhlas...jangan nk mengaut populariti sehingga terpaksa singgah di belog -belog owang lain dan mintak owang tu follow belog kita balik.Bagi saya,siapa yang nak follow my belog..Amatlah dialu-alukan, saya menghargai kesudian anda untuk menjadi follower belog saya..Yang tak nak pun takper..-Aiman tak kesah..
Saya amat menghargai kawan- kawan blogger yang singgah di belog saya ini kerana ikhlas untuk membaca cerita-cerita saya jugak menjadi kawan di alam maya sehingga kita dapat bertemu di dunia luar ..Mudahan suatu hari nanti..Okelah bagi kawan-kawan baru saya..apa kata tinggalkan link url belog anda di koment saya ini..Supaya saya boleh menglink kan belog anda di belog saya..Nanti bolehla saya melawat belog anda dikala ada masa kelapangan,,maklumlah nk berbelog agak sukar buat masa sekarang..intenet masih tidak available kat rumah...

SEKIAN....
33

xder citer menarik....

Dah lama sangat rasa haku tak kuar lunch.kononnya nak diet lah..padahal nak save duet..ahaks ;p yelah zaman skang nie serba serbi mahal tak gituw eh,,..air segelas pun boleh mencapai berbelas-belas ringgit.mak oii.mahalnye!kalo pagi dah hentam makanan berat..tengah hari kire masa untuk berjimat cermat lah..lagipun perut tak berapa lapa..buat ape sebuk-sebuk nak isi makanan dlm perut nieh,,hehehe, x pasal-pasal timbangan naik.cume semalam aku teringin nak makan tengah hari kat kopitiam..so aku dan rakan sekerja ke kopitiam berhampiran sekadar minum hazelnut cofee ice blended & french toast..seperti biasa kerja-kerja berposim adalah WAJIB!sila scroll down utk melihat wajah-wajah pn.lynna yang dh mula nak mengembang balik..opss!tuwlah selera makin menjadi-jadi skang neyh.....











-TAMAT-
15

happy mother's day...!

HAPPY MOTHER'S DAY TO MY MUM & ME TOO
Mum,
Thank u for taking care of me..You will never know how special you are to me. You have tought me to be a mom. Over the years i watched you and today i walk in the foot steps of you to be a good example to my sons and a leading role model mom just like you.
I love you mom with all my heart.

7

dah 3 bulan pun..........






dah 3bulan pun mereka..stiap kali peralihan bulan.pasti ada gambar2 baru mereka untuk ditempek didalam belog ini.ckup2 la asyik muka umminya saja yang byk dok interprame didalam belog ini..kasi can pada anak-anak pula..hehe..gambar diambil ketika otw ke melawi beach..ada famly day d sana sempena cuti 1mei 2010..byk lagi gambar2 yang ingin ditempek..tetapi ckupla dengan meng"interprame" kan gambar anak-anak dahulu..
sekian....
22
Back to Top