my pregnancy updates

IM IN 36WEEKS ++

semalam saya ke pakar perdana hosp semata-mata untuk buat 4d scan
sayang seribu kali sayang .
di minggu ke 36 sume dah jd overlap..doc takley nak zoom imej baby saya..
sb keduanya sangat aktif dan kedudukan rmereka terlalu rapat..
kesian mereka..agaknya dah tak sabar nk kuar melihat dunia ;)
apa yang dapat disimpulkan

berat baby dah mencapai 2.5kg seorang..
both 2.5kg..mcm tak percaya okehhhh!!
saya dok carry baby around 5kg....
patutla jalan pun dh macam kura-kura.....
berat maknya plak around 63.5kg!huhuuhh...
jantung baby oke.sume normal.
time dgr die pny heartbeat tuw sgt2 la terharu..suka gembira nk nangis pun ada
kedudukan baby pun oke..keduanya normal.
alhamdulillah tak breech
mudahan berterusan camtuwh sampaila masa nk deliver nanti.
kepala baby pun dah mulai turun..
doc suh saya stand by ajek .....
sebab pregnancy twin selalunya kuar awal..
around 34-37weeks dah deliver
so bila-bila masa dari sekarang saya boleh meletup.
oh.sangat nerves ok....
doakan semuanya berjalan sempurna
perlu bersedia mental fizikal....
tak lama lagi saya akan menjadi seorang IBU......
;)
25

congrats to my sista


congrats to my sista & bro in law, dr.fasha + abe syam
for their new born baby!
received new nephew 25 january 2010

MUHD ADAM HAFIYY

my mom dapat cucu boy lagi..lps ni my turn plak..huuhu..dapat 3 cucu boy serentak.jenuhla my mom nak menjaga kedua owang anak perempuannye yang berpantang dalam tempoh yang sama..my mum house akan jd wad lah tak lama lagi..happy berconfinement buat my sista..huuhu....

9

searching for my baby names



A

B

C

D

E

F

G

H

I

J

K

L

M

N

O

P

Q

R

S

T

U

V

W

X

Y

Z


;)Choosing a meaningful Islamic name for my twin babies...
It's always a joy when Allah blesses you with a child. Children bring happiness and joy, but also trials and great responsibilities. One of the very first duties you have toward your new child, besides physical care and love, is to give your child a name that carries honor and Islamic meaning behind it.

It is reported that the Prophet (peace be upon him) said: "On the Day of Resurrection, you will be called by your names and by your fathers' names, so give yourselves good names." (Hadith Abu Dawud)
23

jejak kasih d series.......

**click for ENLARGE,
dan cuba carik budak comot comel cik puan lyna ketika berumur 7tahun ;)

wahai para blogger yang kusayangi sekalian,
cuba carik yang mana satu adalah cik puan lyna
gambar comel-comel ..kanak-kanak riang
ketika berumur 7 tahun..hehe ;p
dan ketika itu di dalam 'standard 1'
bersekolah di sek.ren.keb.zainab (1)
sangat gembira okeyh..
pabila dapat bertemu kembali schoolmate2 lama
di mukabuku....
terima kasih mukabuku......
kerna telah mengembalikan sahabat-sahabat lamaku yang
bertahun lamanya berpisah & loss contact
.....
20

fakta keadaan diri di saat akhir kehamilan -:

35weeks +++

fakta keadaan diri di saat akhir kehamilan -:

-berat badan mencapai 61.9 kg di minggu ke 35..( sgt takut oke, sb berat asal hanyalah 52kg)
-perut dah terasa mulai sarat dan terasa seperti hendak jatuh ke bwh shj..
-hemoglobin tersangat low..8.0 shj ..oh sangat bahaya..perlu ditingkatkan ke 10.0!!!
-si kembar saya sudah mencapai berat 2.2kg untuk seorang
-malam hari semakin sukar untuk tidur..
-cramp sana sini especially di bahagian pergelangan betis/kaki..
-selera makan mula turun kembali oleh disebabkan perut cpt kenyang

itulah fakta-fakta mengenai saya di saat akhir kehamilan..
hanya ada beberapa minggu sahaja lagi sebelum saya bersalin.
mudahan saya dapat tempohi saat-saat ini dengan penuh sabar ;)

24

belum beranak lagi la.........

mana mummy to be pergi nieh?
dah lama sangat menghilang di arena blogging.
dah "TERBERANAK" ke?belum beranak lagi la..
ahaha..mummy to be ada jek.....masih aktif ke sana ke mari.
cume lately quit buzy yang teramat dan amat..huhhs.
memang takdek masa nk berbelog....
opps!contest yang dianjurkan pun masih belum sempat nk direview....
agak sedikit busy dengan belog perniagaan lama http://wardrobe-us.blogspot.com/
jangan lupa singgah-singgah di sana yek.....
& kpd sesapa yg nak order skincare set tuw..just sms sy terus (no.phone udah tertera di belog wardrobe),,carik-cariklah di sane..
sebab skang ini, saya udah tidak menyempat mana mau cek email tiap masa.....
okeh.okeh permisi dulu ya.....
tunggulah sehari dua lagi baru kembali untuk aktif berbelog.
saya merindui anda semua ;)
11

samat bershopping

wahai penggemar handbag,,
just nk mention kat u olls..
saya dh upload latest handbag seperti yg diminta oleh kamu semua
cecepat booked sebelum terlambat.
1pattern hanya utk 1shj
siapa cepat die dapat..
time kasih ;)



0

cepat-cepat terjah my online shop

para blogger sekalian,
cepat-cepat terjah my online shop yang kini dah kembali beroperasi.
sila ke http://wardrobe-us.blogspot.com/
pelbagai handbag dan barangan lain yang akan dijual..

nak interprame sket..
**model mak buyong dengan handbag-handbag yang ingin dijual ;)





15

moses basket






cute kan moses basket tuw ;)
oleh kerana berkenan sangat,saya dah beli 2 mosset basket utk si kembar saya nanti
sayangnya dah takdek color baby blue..
semua dah kehabisan stok
yang tinggal hanyalah berwarna pinky sahaja
disebabkan nak jgk moses basket yg cute mute ini
saya pun belila juga colour pink..ahaks ;p
hehehe.takpela kan asal boleh pakai..
akan dibalut dgn kain cotton baby blue nanti

16

im in love with purple


Will you be welcoming purple back into your home in 2010?







I'm not a super huge fan of purples,
but recently i am starting to love it. These pics are wonderful!
14

Hello to lover shoppers!!



http://wardrobe-us.blogspot.com

Wardrobe-us Online Shop akan kembali beroperasi dalam 2 hari lagi.
We only sell high quality fashionable replica handbags(Gread AAA++),
rejected perfume original, clothes at very affordable price
They all limited stock, non-restockable love.
Hurry! First come first serve!!

SO, LETS SHOPPING!~

6

Kenapa saya suka berbelog??

** gambar di ambil sekitar tahun 2007..

Kenapa saya suka berbelog??

Okeh mari bercerita tentang topic ini. Zaman skang..semakin ramai yang berminat untuk berblogging.Kanak-kanak berumur 8 tahun pun dah memiliki belog sendiri.HEBAT bukan?Saya berbelog untuk suka suki sahaja, dan jugak sekadar mengisi masa lapang dikala keboringan.Bermula pada tahun 2008 saya mula meng"signup" kan diri untuk menjadi blogger..Permulaanya belog saya kelihatan agak sedikit ”...........”, oleh kerana saya tidak pandai nak setting-settingkan layout,buat cecantik background seperti belog orang lain jugak blog saya tidak seaktif belog orang lain.Gaya penulisan saya juga tidak sehebat para-para bloggers lain yang terkenal seperti perempuan jomblo, sue anna joe kemudian datangnya pula hanis zalikha yang sememangnya dah sah-sah famous amous oleh kerana mempunyai follower yang hampir mencecah angka 4000..Kemudian timbulnya pula Cik Apple yang kiut miut...Baru setahun jagung memiliki belog dah mempunyai ribuan followers jika nak dibandingkan dengan saya dah hampir 2 tahun berbelog...namun follower masih di tahap ratus juga masih baru dan mentah nak berjinak-jinak dengan dunia benih kacang iaitu Nuffnang....

Bercerita mengenai kenapa saya suka berbelog, saya suka berbelog ketika datangnya idea untuk berkongsi sesuatu dengan bloggers lain..berkongsi cerita dari pelbagai sudut..yang boleh diterima akal mahupun tidak.Dari saya berstatus single mingle sehinggalah sudah berumah tangga terlalu banyak sangat coretan dan kisah liku-liku hidup yang dilemparkan di dalam belog saya ini...Coretan-coretan yang dikongsi adalah berkaitan dengan -:

KISAH CINTA

Hehe.saya gemar bercerita juga tentang kisah cinta saya..Dari zaman duka lara,zaman kegembiraan dan kebahagiaan dan bermacam-macam zaman lagila,tetapi tidak semua harus saya kongsikan di belog ini.Adakalanya P&C itu perlu walaupun saya bukanlah artis tersohor yang selalu berahsia tentang kisah cinta mereka lebih2 lagi bila dah berumahtangga.Rahsia rumah tangga perlu dirahsiakan buat tatapan umum.....Sekadar berkongsi apa yang patut dikongsi sahaja ;)

KISAH KEPEREMPUANAN

Kaum hawa dah sememangnya terkenal dengan isu kecantikan.Alatan makeup, akssesori,, tas tangan, kasut, dunia fesyen bagaikan tidak dapat dipisahkan dengan kaun hawa, saya juga tidak terlepas untuk berbelog tentang ini topik ini..Diri tidak segojes dan setylo manapun serta agak jahil tentang dunia berfesyen..Tetapi saya suka akan berkongsi dan bercerita tentang sekadar apa yang saya tau..Berkongsi tips berkenaan dengan "how to aplly alat2 makeup,tips-tips tradisional dan petua- petua rahsia kecantikan zaman dulu kala.

KISAH MASAK MEMASAK

Gemar berkongsi resipi jika ada masakan-masakan baru yang saya cuba masak..Tetapi belog ini tidak tertumpu kepada blog masakan seperti blog2 masakan blogger lain oleh kerana saya tidaklah pandai memasak..Sangat salute dengan blog masakan mama famy..hanieliza, ..Click dan enter sahaja belog mereka..Pasti membuatkan saya kecur air liur kerana terdapat ribuan resipi masakan yang sangat sedap di dalam belog mereka..dan mereka tersgtlah tidak kedekut ilmu untuk berkongsi resipi masakan yang mereka tahu....

KISAH KEIBUBAPAAN

Ya, diakui sejak-sejak dan berkahwin dan tak lama lagi pulak bakal menerima kehadiran orang baru di dalam kehidupan saya, saya lebih suka bercerita tentang xperience kehamilan saya.Betapa terujanya saya untuk menjadi seorang ibu kepada dua kembar nanti..Tips-tips semasa kehamilan patut dikongsi bersama ibu-ibu lain.

KISAH PENJUALAN SECARA TIDAK LANGSUNG

Kisah berbisness tidak terlalu di publish di belog ini oleh kerana saya sudah mempunyai belog khas untuk berbisness http://wardrobe-us.blogspot.com .Buat sementara waktu belog itu diprivate oleh kerana proses pengubahsuaian sedang dijalankan, dan saya berjanji akan mempercepatkan operasi penjualan saya.Bagi penggemar shopping online,bolehla datang melepak di blog bisness saya nanti ya,,,
;)

Oke..Itulah faktor-faktor kenapa saya suka berbelog..Walaupun saya tau gaya penulisan dan bahasa saya agak tunggang langgang ...tetapi saya gumbira kerana saya mempunyai header blog yang sangat comel dengan kisah-kisah tersendiri..Bagi para bloggers yang baru nak mengenali saya.....ayuh sesama kite 'exchange link' bagi mengeratkan lagi tali silaturahim sesama bloggers dr pelabagai serata dunia.....dan bagi yang dah pun link saya di blog anda..tetapi saya lupa nak link anda semua..Sila ingat-ingatkan saya balik yeh.jangan kecik hati, saya nie memang mudah terupa & terlepas pandang.
12

info in 32 weeks


By the end of the 32nd week, each baby will weigh approximately four pounds. Actually, twins are tracking along the same rate as singletons at this point of the pregnancy. You should be familiar with their patterns of movement, although it is not as strong. It is difficult to determine which baby is which. Some moms can feel when their babies have the hiccups. This is very normal and should not be a concern. The babies are putting on alot of fat now, which is necessary after birth to regulate temperature. During this month, the head will be more in proportion to the body. With the exception of the lungs, all organs and systems are operational. At this point, fatigue is very pronounced. Listen to your body and rest when you can. Even if you can not actually sleep, try to prop your feet up and allow your body to rest. Breathlessness may also be worse now. Your uterus is taking up an incredible amount of room in your diaphragm. Sitting up straight may help some with this problem. Backache is becoming worse also. Pay attention to any new or unusual aching in your back-it could be a sign of preterm labor. A nice, warm bath can help soothe the discomfort of a backache. Do not sit in a jacuzzi or use hot water, though. If you spend alot of time standing up or sitting down, hemorrhoids are likely to be a problem. To avoid constipation that could make the hemorrhoids worse, continue to eat a balanced diet and drink plenty of water. Cold packs and sitz baths may offer some relief.

info source : http://www.i-am-pregnant.com/Pregnancy/
8

finalized for mum & babychecklist

haaaaaaaa..tak bis2 pasal ENTRY pregnancy.
ape kes ni Puan Lynna..
tak kirala nk berpotpet gak psl my pregnancy.
kerna ini belogku..bukan belogmu..hehe ;)
-
-
-
semalam last dose saya utk att injection.
seperti biasa.lenguh bahu dan lengan kiri..
baby pun dh meningkat naik beratnya
about 2.1kg both..
balik-balik rumah
terus finalized checklist for my baby dan jugak saya.
kerana ada lg beberapa item penting yang belum dibeli
berikut merupakan a few things yg masih belum dibeli
dan masih didalam pemikiran kepala otak sama ada perlu beli ke tidak
sesetengah dari item tersebut..

Nieh senarai for baby item -:

1. Baby milk dispenser/container
2. Milk bottle sterilizer
3. Baby bottle warmer
4. Car Seat
5. Baby Cot
6. Baby Carries
7. Breastmilk Storage Kit
8. Kelambu Baby ( baby zaman skang msh guna lg ke tak eyh)??
9. Baby meals set
10. Small wardrobe

Yang nieh plak untuk ibunya plak :

1. Breast Pump
2. Stoking
3. Nursing Bra
4. Set Selepas Bersalin - nona roguy,leesa fomurla, amy6odays s.tinggi etc.....
5. Minyak panas

tu jela kott item-item yang masih belum dibeli..
adoyaii ongkosnya agak parah utk newborn nie
takpela kan.. ;)
mudahan rezeki makin bertambah di tahun 2010
dengan bakal kelahiran dua anak kembar tidak lama lagi
26

kemunculan semula wardrobe-us online shop


Nantikan semula kemunculan
WARDROBE-US ONLINE SHOP
yang bakal beroperasi kembali tidak lama lagi..
Kami ( Pn. Lynna & Pn.Pja) anak jati Kelantan, selaku pemilik kedai virtual ini
menjual pelbagai barangan / aksesori wanita mahupun lelaki..
Selamat membeli -belah di kedai kami nanti ;)
0

apa dah jadi dengan wardrobe-us??

http://wardrobe-us.blogspot.com/

asyik dok bercerita pasal kisah cinta..pasal pregnancy..mesti membuatkan para-para bloggers yang disayangi sekelian alam naik jemu dan muak kan..heheh..ok plan 2010 saya adalah berkenaan dengan kedai online saya bersama partnership saya, (Pn.Pja http://merahjamboo.blogspot.com/) yg jauh nun di seberang sana yang sudah lama tidak beroperasi.....yelah..tahun 2009 tahun yang paling sibuk bagi saya dan puan pja..oleh kerana saya sibuk dengan persiapan kawen..dah selesai kahwin..datang plak alahan mengandung..++ pn.pja plak sibuk dengan pembelajaran dan bukan berada di Malaysia

Oleh itu bermula Januari 2010...saya ingin kembali aktif berbisnes setelah lama meninggalkan online shop itu.."WARDROBE-Us ONLINE SHOP" didalam proses renovation ye wahai kawan-kawan sekalian..Disebabkan Pn.Pja tidak berada di Malaysia,.saya yang akan mengambil alih bisness ini..Didalam perancangan kepala otak saya juga, ingin memesan kepada Pn.Pja di sana untuk mengambil stok2 baju dr U.K........

Segalamala perfume,baju,kasut,handbag aksesori wanita akan dijual semula buat para-para pengemar shopping, Sama ada used mahupun new item...semuanya akan dijual dengan harga yang murah-murah sahaja dan juga berpatutan..Oklah para-para bloggers semula, tunggukan semula kemunculan Wardrobe-Us yang akan beroperasi tidak lama lagi ;)
10

1st entry in 2010!!~

Wow. Another year has gone by so quickly.
2009 has been a wonderful year for me. A year filled with important milestones.

It's the year I:

-turned 25
-got married to the love of my life

-first got pregnant


... and some other things that shall not be revealed here :)
I wish I could rewind all the beautiful moments, but the future is something that I'm looking forward to as well.

Goodbye 2009... and Hello 2009!

5
Back to Top