Sana sini sibuk pasal "HANA TAJIMA"

Sana sini sibuk dok bercerita pasal Hana Tajima.Siapa sebenarnye die ini??Baik-baik, melalui pembacaan dan juga surfing from google n others blogger : Hana Tajima-Simpson of 'Style Covered' is an up-and-coming UK designer of Maysaa but that isn't what caught our eyes; as one of the few fashion bloggers sporting the hijab (head cover, scarf).Hana stands out in terms of personal style and creativity.

Hana Tajima-Simpson is a Japanese-English-Muslim punya kacukan dan juga seorang designer yang berlokasi di United KIngdom ,cool kan ? Umur pun muda lagi baru 23 tahun beb!

Today Hijab Style brings an exclusive interview with the designer behind the UK's best up-and-coming modest fashion brand, Maysaa

Tell us a little about yourself.

Hana: My name is Hana Tajima-Simpson, I'm 23, with a Japanese father and English mother. I have a pretty mixed background, both my parents are artists, so I grew up in a really creative environment. I didn't study fashion for that long, and although I am a self-confessed geek I never really got along with formal education. I didn't want to lose my love of designing, so I left the fashion course I was on. It's less of a contradiction than it sounds!













Aku dah buat research(gaya ala-ala prof ;p) pasal Hana Tajima ni...dia memang seorang yang tak suka overdressed...Agaknya stail minah cantek ni "capai, mix n match, done..hehe.Pakai tudung gaya 'tak siap' pun comeyyyy jugak, cube aku kite yang pakai pakai camtu,silap haribulan dah kena label macam cik joyah nak pergi pasar dah. Hahaha..

Tetiba plak macam dah gila bayang angau dengan stail dia.Tapi.,tapi 'Just be yourself dont ever change your style?’ lah...ah tak kiraaa!Nak tak nak kene akui jugak,, She's my inspiration ever since I found her on Style Covered...


Now I dah terjatuh chenta dengan Scarf From Maysaa.






Design by siapa lagi ?? by Dialah ;p Dah kirim duet siap-siap n mintak tolong Hana Fedora (kwn Cik Ir Aida) yang berada di Uk sana nun belikan untuk saya..Tunggu die balik Mesia sahaja ni.Excited!Excited!!Sebab saya pun nak jugak jadi sipi-sipi Klon Hana Tajima..hahhaa ;

Okeh ni model Maysaa Kacukan Cina Melayu.


Cik Ir. Aida Nerina..Cantek kan.kan orangnya




NEXT ---
Tunggu pula edisi Maysaa Kacukan Melayu Arab..Sipi-sipi jek kacukan Arab.muahaha.giler kentang betuii!

Oke-oke last ngomelan tak moo membebel dah : Visit Hana Tajima-Simpson's blog and label at:

16 comments

  1. kite pon minat hana ni...mmg kiut... da la kwn baik yuna.. =)) suke2..

    ReplyDelete
  2. waaa comel..comel.sue pun suko tengok style dia pakai tudung,haha.
    klu sue paka meme ore kato makcik joyah la,haha

    ReplyDelete
  3. Hana nie mmg cantik, suka tgk die. die kwn Yuna :) hehe.

    ReplyDelete
  4. hehe, alaa tomei nye kacukan arab tu! I'm sure u will look great on one dear :D And yes, i totally adore hana's fashion sense (if exist any) mix and match and done. fuh, kalau ada muka yang adorable macam hana tajima semua boleh jadi. macam i kene put extra effort nak nampak cantik. its a walking trend now, lets be part of it gurl :)

    ReplyDelete
  5. hazierah : yup..adore sgt2 dgn die.heeeeee

    ReplyDelete
  6. ciksue ; lyna pun samalahh.agaknye kalau pakai mcm die jd macam makcik joyah..hahaha

    ReplyDelete
  7. aida : kamu mmg dah sedia cantek..klu makeup sket2 lg cantekkkkkk :)

    ReplyDelete
  8. afiqah : huuhu..tgu MAYSAA MALAYSIA launching lahhh plak.kikiiki...sungguh2 gojezz kan hana nie

    ReplyDelete
  9. mesti cantik la kalo lynna pakai,i'm not an outstanding person :( selalu nak ubah style tp mcm tak confident jek so end up style yg tu juga la

    ReplyDelete
  10. Hana Tajima ni cantik. dia pakai apa pun cantik kan kak lynna. nanti dah beli Maysaa boleh la nak jadi sipi-sipi Hana Tajima eh kakak :P

    ReplyDelete
  11. EESYAHEERA : jauh panggang dr api la nk jd cp2 cam die pun..hahahhaa..;p takpe just adore her style ;p

    ReplyDelete
  12. suzie : pokok pangkal kene berani..selagi ianya bersesuaian dgn adab timur kte its oke ;) jgn takut2 ye,,,,kena ada self confidence tau!

    ReplyDelete
  13. suka suka Hana Tajima ni. smart seh :)

    ReplyDelete
  14. mmg chantek hana tajima!!!!!!adore sesgt:D:D:D sis lynaa pown chantek:):)

    ReplyDelete
  15. Maysaa, definitely u will look gorgeous in it :)

    ReplyDelete
  16. hana datang malaysia 13hb dec ni kan?

    ReplyDelete

Back to Top