mana nak carik bibik dari Mesia???

mana nak cari bibik dari Mesia ah??
rata-rata rakyat Mesia takdek yang sanggup nak jadi pembantu rumah..
sapala yang nak keje nieh...
kepala tengah pening..tatkala tak sempat tangan aku nak handle kedua2 twin tuw.
mak oii lelah tak terkata..skang nie sebab berpantang umah mak.
so dialah yang banyak tolong jaga sama..
nak harapkan aku sorang..boley STRESS dibuatnya......
skang terasa mcm surrender..
sebab twin aku tu dah pandai nak meragam serentak..menangis serentak..nak susu serentak.
Uhh..memang mencabar betuii dan menguji sejauhmana kesabaran aku sebagai seorang ibu
agak-agak mana la yek nak carik pembantu rumah dari Mesia.
nape aku tak amik maid from indonesia jek...
mak oiii..nak bawak dowang masuk pun dah makan rm7000
terus terang aku katakan..tak mampu aku nak bayar..
yelah...aku ni bukannya owang kaya.
lepas tu plak yang dok isaunya..
nak jaga dowang bukannya senang
silap haribulan anak aku plak yang kene dera.
huuhu..memang kepala tengah pusing skang.....
stress oh aku memang stress tika ini ^_^

9 comments

  1. releks...takmau stress2..tak baik utk kesihatan dgn baby... diorg dpt rasa kalo ibu diorng stress... releks yer..

    ReplyDelete
  2. as'kum..erk..cian kak lina ekk.. kite pon xtaw nak cari dr mana..mgkn google sedlm2nye kat tenet..mana la taw kan...ape pon,hrp kuatkan smgt :)

    ReplyDelete
  3. wahh..rakyat mesia ramai xnak jd bibik..

    kak apa khabar da??

    ReplyDelete
  4. hai kak lina!!!
    eemmm dlu mak saye slalu amek maid dri mesia.mak saye org terengganu.slalu g kat kampung2 cari mane2 makcik y nak keje jadi maid.ade taw!try tny sape2 kat kmpg tu.mst ade.dlu mase adik kecik ade kakak ni mak amek jg adik.cari kat kmpg jgak.try la.mane taw ade rezeki

    ReplyDelete
  5. betul cakap kak lynna tu..dina pun dah usha2 pasal nak amek bibik after bersalin nanti..tapi bile dengar rm7K tuu..adoiyyaaiii terus sakit kepala..tu x masuk nak bayar gaji dorang lagi..kalo x silap RM 650 minimum skrg ni..dah la dok umah free, letrik air free, makan free..hushhhhhh..fenin2..

    ReplyDelete
  6. kak..april ni kite abes diploma,tak tahu nak watpe..part time 2 bulan umah akak boleh..?sekarang pon kite dah jadi bibik kat umah mkcik kite..

    ReplyDelete
  7. kak..cuba cr. ibu2 tunggal yg keje cleaner ke..yg anak x de or x rmai..mgkin diorg mahu..

    ReplyDelete
  8. hee. meh syida tolong jaga anak2 akak. tp jauh la.hehehe.

    for a month only sebab tgh cuti sem. :D

    ReplyDelete
  9. sabar2.. jgn stress ye..! pasni, semuanya settle la tu!!!

    ReplyDelete

Back to Top