my pregnancy updates

IM IN 36WEEKS ++

semalam saya ke pakar perdana hosp semata-mata untuk buat 4d scan
sayang seribu kali sayang .
di minggu ke 36 sume dah jd overlap..doc takley nak zoom imej baby saya..
sb keduanya sangat aktif dan kedudukan rmereka terlalu rapat..
kesian mereka..agaknya dah tak sabar nk kuar melihat dunia ;)
apa yang dapat disimpulkan

berat baby dah mencapai 2.5kg seorang..
both 2.5kg..mcm tak percaya okehhhh!!
saya dok carry baby around 5kg....
patutla jalan pun dh macam kura-kura.....
berat maknya plak around 63.5kg!huhuuhh...
jantung baby oke.sume normal.
time dgr die pny heartbeat tuw sgt2 la terharu..suka gembira nk nangis pun ada
kedudukan baby pun oke..keduanya normal.
alhamdulillah tak breech
mudahan berterusan camtuwh sampaila masa nk deliver nanti.
kepala baby pun dah mulai turun..
doc suh saya stand by ajek .....
sebab pregnancy twin selalunya kuar awal..
around 34-37weeks dah deliver
so bila-bila masa dari sekarang saya boleh meletup.
oh.sangat nerves ok....
doakan semuanya berjalan sempurna
perlu bersedia mental fizikal....
tak lama lagi saya akan menjadi seorang IBU......
;)

25 comments

  1. yelah. dengar heartbeat baby buat rasa mcm nak menangis. Tp segan la kan nak nangis depan dokter

    ReplyDelete
  2. kak lynna msti kuat ok..
    slmat menjadi ibu.. :)

    ReplyDelete
  3. miss q : hehee..tuwla.rasa mcm tak pcaya skejap ajek ms berlalu..

    ReplyDelete
  4. wah...!!
    kak lynna mengira waktu ja skang ni..!!
    =))
    aishah rasa sonok bila baca blog akak pasal ur twin baby~
    ;)

    ReplyDelete
  5. sis lynn..omg! excitednye!! my mum pun twins with my pak long..so posibilities of me geting twins sgt high. so reference nyer kak lynn la ble sy da kawen n preggy.hehe oh im so overwhelm! cayok2 sis! hope things goes well..amin..

    ReplyDelete
  6. selamat menjadi ibu yer lynna...saya doakan awak dan baby selamat..amin

    ReplyDelete
  7. bestnye dapat twin!! muka u mcm norish karman la.. :D..so beauty!!

    ReplyDelete
  8. sunshine : yah....bler mak kamu twin...die akan dpt cucu twin..
    hehee..sb nye owg dh twin takkan dpt twin dah ;)

    ReplyDelete
  9. sugarspice : tq bebanyak..doakan sume berjalan lancr yah

    ReplyDelete
  10. 36 weeks buat can 3d mmg full x nmpk sgt2 .. takpela janji mummy & baby sihattt .. aminnnnnnnnnnnnnn.. all the best lynn ;-)

    ReplyDelete
  11. MIRA : TAK SBR ++ sb dh tak larat sgt dh now..biala cpt2 malatuppppp..hehe

    ReplyDelete
  12. salam perkenalan lynna..

    actually alycia dah lama follow blog lynna as a silent reader..
    mmg kalau nak buat scan 3D/4D seelok-eloknya masa 5 - 6 bulan.. kalau dah 9 bulan mmg imej xnmpak sbb baby dah membesar..

    nyway, selamat bersalin.. mesti bby yg kuar nnt comel mcm mama dia jugak hehe.. saat2 tunggu kelahiran ni jgn terlalu stress.. just releks .. byk2 berdoa, insya allah segalanya dipermudahkan..

    alycia add lynna kat blog yer..

    ReplyDelete
  13. bialah baby 2 kuar pd 10 feb ekk..hehe,leh smbut sma ngn mira...kite leh wat birthday party utk 2 twin skali..heheh

    ReplyDelete
  14. mcm x caye tgk u da preggy..twins plak tu..lastime dlm fb tgk u blm kawen lg..hehehe

    ReplyDelete
  15. bestnye nk jd ibu..bby twin lak tu..syoknye..

    ReplyDelete
  16. semoga ibu n anak selmt..xsabar nak tgk baby lynn.. hehe

    ReplyDelete
  17. lyn, kite doa kn both you n your twins selamat =p.. Insya-Allah..
    btw, sedikit tips, try wat squatting exercise.. cuba tgk this link
    http://pregnancy.about.com/cs/laborbasics/a/squatting.htm
    gud luck darlin..

    ReplyDelete
  18. owh lupa nk tulis note, sebelom wat squatting exercise tu, make sure baby is engaged in your pelvis. Once engaged this is a great position to help encourage descent of your baby further into your pelvis. It is also a great position in which to give birth =p.

    ReplyDelete
  19. Waaa..lynaaa..x sbr lak kitorg nak tgok wajah2 twin u tue...
    hopefully everything will be alright okiiess..insyaallah semuanya akan selamat & berjalan dgn lancar...

    ReplyDelete
  20. nie...my mom bg petua kalo nak cepat & mudah bersalin...mlm2 maser nak tido sambil2 usap perut baca selawat syifa'...baiti dulu maser dilever sheena 2hari da mula sakit2..but rahim x bukak2 gak..last my mom sampai jerk dari kampung suruh buat cam tuh sok tengarinyer terus kuar....heheheh

    ReplyDelete
  21. hai lynna, i kenla u kat FS lagi .. lm dah.. bc blog u jgk.. tp x pnh tglkan comment.. now im shocked sbb u preggy kembar. aduh bestnyer.. btw, nak tgk wajah TWINS tu nanti...

    ReplyDelete
  22. bestkan dpt twin..tahniah..;)

    ReplyDelete

Back to Top