our journey

t h e n e v e r e n d i n g s t o r y

wif hubby on the 5th raya......
2

syawal oh syawal!!~

3rd raya at tengku wani ouzz








entry end of sept..byk sket isu psl " hari raya"..hrp2 anda sumer tak jemu tuk membaca crite2 sy yang tak brape semengah nie..hehe.maklumla pn.lynna dah beransur oke..so macam nie la jadi nye.byk bende yang nak di potpet kan..Syawal 2009 byk sgt agenda nya nak dibandingkan gn taun lepas..yelah taun lepas zaman solo,,byk aktiviti berfamily & bersama kawan-kawan yang seangkatan..pergi jalan2 umah member pun berseorangan.lain pulak gn raya tahun ni sb sy dah mempunyai en.hubby.jadi agenda pun ber++ la sket..tambah pula nak kene ziarah menziarahi due2 belah family....apepun sangat fun raya ini taun.tambah pula saya skang neh tengah berbadan 2..opss 3 la ek..dah pregnant kembar..heeeeeee..hup taun depan lg meriah, sb tika tu sy dah mempunyai 2 owg twin....Insya Allah, jika dipanjangkan umur........;)ok meh kite terjah2 gambar raya saya pada 3rd day raya.sgt happening oke!!

6

my sista open ouz

sempat lg posim oke;p
me yg dh semakin memboncet perut & wif my lil sista
candid en.hubby sedang berbbq 3 nephew ku yg notty2 sume
juadah itu malam
sangat besh oke ;)


pict nie @ masa 3rd day raya..my sista, dr.lynn wat open ouz utk family & jirannya ajek.sgt sonok berkumpul ramai-ramai & bebarque itu malam...mcm biasala..selera makan ku amat tinggi di bulan Syawal nie..nk membalas balik setelah 3bln aku tak lalu makan..

5

2nd day raya...

2nd day raya @ kema open huz...;)tgkla pipiku dah makin chubby & kembang semangkuk.berat pun dah nek..dr 49kg up ke 52kg..huhu..




9

a small open huz

small open huz at my huz - taman intan










lega sangat skang nie..alahan dah mula ilang pelan-pelan..dah boley masak cm biasa dah..3rd & 4th raya my hubby & saya adakan small open huz..ala-ala open huz..so sy masak sendiri oke..ramai jugak en.hubby dan saya pny member yang datang beraya kat umah..suke hati bler tgk masakan yang dimasak abis licin dimakan..harap2 masakan sy sedap la eyk..ok..picta2 d ats merujuk kpd mereka-mereka yang telah sudi datang beraya di rumah saya..
thanxs u all ;)
2

oh!syawal 2009...

seminggu lepas..busy tak henggat.nk online pun xleyh..minggu ni bru ada mase nak update2 story nie..apepun tak terlambat lagi saya nak wish " Selamat Hari Raya Idul fitri" buat kawan-kawan yang mana mengenali saya..salah silap,,kire 0-0 la eyk..so cmner raya 2009??mesti sonok kan..yep.yep.nak2 kepada newly wed yg baru pertama kali berhari raya sebagai suami isteri.citer hari raya saya biasa2 ajek..cume part yang sonok..1st day raya tu, pergi solat hari raya berhampiran my mum in law huz..slps tu, mkn2 dulu kat surau tuw..sebab AJK surau tu sediakan makanan dat day..tersgt kenyang melantak nasi dagang.lps tu baru la pergi ke rumah mum in law..salam-salam,mkn-mkn..posim-posim dulu...kemudian bergerak ke umah aunty en hubby ku..after zohor baru lik umah my parent..petang tu baru ziarah menziarahi saudara belah my side plak....mmg sonok tak henggat la..raya tahun ni byk sgt agenda.dgn adanya bbq kat my sis huz, open huz kecilan2 kat umah aku ++ syukur sgt alahan saya dah ilang..sepanjang 1minggu syawal, saya langsung tak muntah malahan berselera sgt makan..semalam dulu pg check doc, berat pun dh nek..my twins pun oke.normal..hee.sonok sgt, sb tgk dowang dh besar..patutla my bump pun dh boncet....k..rase cm dh penat tgn nak menaip..lets the picture speak oke..enjoy ;)

HUSBAND & WIFE



SYAZA IN LAW

NAJWA MY LIL SIS
IPAR DUAI...(HUBBY SIDE)

HASNI FAMILYTO

HJ. SHAARI FAMILYTO

8

s a l a m i d u l f i t r i

SELAMAT HARI RAYA IDUL FITRI

buat para-para blogger semua salam idul fitri saya ucapkan..andai ada tersalah kata, tersilap bahasa harap ampun maaf di pinta..
7

stroller for twins....


nieh klu dizinkan oleh-Nya dapat twins sepasang..cm gnie ler jwb nye stroller yg aku nak beli..hee ;p sgt2 teruja okeh..





masih terlalu awal nak cakap psl brg2 baby..baju2 baby ke ape2 jekla berkenaan gn keperluan baby.tp tetiba cm terpikir & ckp sowang2.."eh.eh ader ke stroller for twins??"..heee..betapa jakunnya aku..zaman dah berubah..sure la ada..tetiba rase nak search jek..mmg byk sgt stroller utk twins..yg bertingkat pun ada..sebelah menyebelah pun ada.tp la kan aku rasa nak tolak yang satu tuw pun dah tak larat, nikan pula 2..hehe..apepun sonok sgt stroller utk twins neyh..
14

latest storie mories .......

latest pictas ibu mengandung,,yeh..nampaknye pipi dah mula chubby..tummy pun dah mulai buncit sket..walaupun masih boleh berlagak memakai kebaya ;) maybe by next month dah tak boleh pakai lg dah baju2 kebaya nie..sb tak muat..jd sila jangan nk PERASAN ye pn.Lynna..tp satu jek yang rase nak bangga2 sket kat sini..baru jek g timbang my weight..berat skang = 49kg..aish....6kg tuw turun..hoooho,,maybe di dalam trimester 1,so berat pun ala2 stabil lg..huhu..





byk bende nak update,,tapi sedikit kesuntukan masa..tambahan di ofis..ada 1,2 part keje yang perlu disetledkan sebelum cuti hari raya,,maklumla..aku kan bercuti selama seminggu untuk raya nie..yehaa..ok, 2 hari lepas. kuar berbuka puasa gn sista in law & jgk en.hubby.kebetulan dat day saya mmg craving nak berbuka puasa gn chicken rice shop.. so ajakla en.hubby,gpun pun takdek class malam tu.ajak sama adik ipar skali..sambil2 nak menyopping katanya..smp jek kat sane,alangkah hampa..sume dh fully book..tempat dah penuh..jwbnye kene la aku tunggu smp kul 8..kire aku nie turn yg ke 2..jd kene pusing2 la dulu, minum ringan2..solat kemudian baru pg makan....takpela..atleast dpt gak aku berbuka puasa gn nasi ayam hr tu..lepas hajat..hehe..pict kat ats.,menunjukkan picta2 yang di amik hr tu,,yelah...dh lama sgt mommy to be tak berposim..sejak2 preggy nie mmg takdek mood nak berposim..tambahan muka makin chubby.oh.tak suke!
23

turning 25th on 09.09.09

sonok sgt ada pwend kasi kat facebook..tq yah ;)
15

090909 ITS MY DAY ;)


09091984 -09092009

ITS MY DAY...HAPPY BURDAY TO ME ;)
IM TURNING 25th today..still young oke..tak tua lg ;p
hahaa..Let's make a wish.....
**psst..igt2 balik..tarikh impian kawen pada 09.09.09 apakan daya..bulan Ramadhan..so terpaksa la diterbalikkan...berkawenla aku pada 06.06.09 ..heeee.. ;p..en.hubby takder sumthing special ke utk saya hari ini..hooho..buat2 kejutan ker..sedeh nie..die tak wish pun lg..tak igt ke ape nie..huahhhhhhhh ..sabor jekla..(merajuk dlm hati).......
47
Back to Top