sakit gigi & gigi rosak?

semalam..
kul 8.00pg sy dah tercongok kat harmoni cafe
sejak mengandung nieh mmg perut cpt sgt lapar
klu sebelum2 nieh..pukul 10 baru bersarapan.
skang,asal lambat jek makan
mulala angin naik smp ke kepala + perut nie menyocok-nyocok
terasa mual nk muntah...
tak sangka tetiba tersempak gn dentist nurul..yg boleh dikatakan rapat & baik jgk dgn aku
dok bersembang2 dengan die
pasal kerisauan aku takut2 gigi nie mudah sakit @ cpt rosak
sb setau aku..owg pregnant nie..gigi selalu asyk sakit..
so..dr.nurul ada bilang sama aku..
gosok gigi mcm biasa..& jgn lupe amalkan minum susu
tang minum susu tu yg aku lemah sket..
semalam percubaan pertama minum susu anmum
berjaya menghabiskan separuh gelas aje
selepas 10minit..mcm biasala aku...dh termuntah balik..
aduh..seksa betul ya..
so malam nie,aku nak try minum anmum berperisa coklat plak
bukan ape..risau kalsium tak ckup
kang tak psl2 gg aku rongak d usia muda neh.
ehehe.
thanxs dr,nurul..sentiasa bg tips kat aku..
next week ..boleyla ek appoinment nk scalling gg aku neyh
;)
5

pregnancy week 8


1

7weeks - 8weeks

okeh,,nie lah die...gmbr baby-baby sy yg telah di scan..
skang nie dah msk 8weeks...
tersangatla gembira sb doc ckp,,baby-baby sy ok
jantung nadi sume berdenyut,,
tatau nape..hati asyik risau
kalau boleh tiap-tiap hari nk pg jmp doc..pastu nk scan..
supaya hati nie tau bahawasanya baby-baby sy sume selamat
macam niela kot perasaan nk jadi bakal ibu
tersangat excited..
smpkan en.hubby pun pelik.tiap2 minggu nak pg cek..
hehe..nasebla die tahan dgn ragam dan karenah sy..
oklah..harap sume berjalan sempurna
mintak-mintak kandungan saya nie selamat....
tak sbr sgt nak tunggu mac depan.

8weeks


7weeks
12

layan aje.

masih lagi dlm mood "wedding" bukan?
ehehe.maklumla..bru ajek nk masuk 2bln perkahwinan kami
kire masih panas lagi la eyk.
ehhee..sj nak layan pict-pict candid majlis kawenku tempoh hari..
enjoy!!




renjis-renjis dipilis..hehe


the rombongan..cun-cun belaka yg membw hantaran tuw ;p



siyes suke sgt gn sentuhan makeup amy...cayalahh!



pelamin ku tidakla segrand owg lain.apepun aku suke sb fresh flower tu mampu bertahan 1minggu lamanya ;)

0

44hari.......




tak sangka..kejap saja masa berlalu
dah 44hari pun sy bergelar isteri kpd hirman.
kini pula bakal bergelar seorang ibu tidak lama lagi..
mudahan rezeki saya sekeluarga makin bertambah
dan juga mengharungi saat-saat bahagia bersama..
to my hubyy : may we have a colourful journey together!
love u sokmo ;)
1

mtak petua sket..

oke..sesapa yang blh bg tips ke petua ke ape ke kat saya bagi saya ni cergas & sihat sket..
amatlah di alu-alukan..
semalam terpaksa amk m.c memandangkan bermulanya fasa alahan saya di minggu yang ke-7
sy start muntah-muntah pada malam sabtu..sampaikan semalam tak larat nak pergi keje..
..so pg klinik, & dpt mc....rupanya doc ckp sy terslh makan ubat...doc tak benarkan sy makan obimin +neurogain sehinggalah kandungan saya masuk yg ke 3 bln..
so buat masa ini, saya dibenarkan mengambil asid folic shj....

sepanjang di rumah semalam, sy hanya mampu berbaring..
nak bangun kepala asyik berpusing.sehinggakan nak solat pun terpaksa solat dlm keadaan duduk.
hari ni..alhamdulillah..oke sket.. dah masuk keje balik walaupun dlm keadaan separa lesu..letih...& lalu makan
tekak asyik berasa loya...asal makan sj..sy akan muntahkan balik makanan yg saya makan.
adakah ini alahan biasa bagi orang-orang yang mengandung,,
mudahan saya tabah dan cekal mengharungi tempoh-tempoh kritikal ( minggu 1 ke 12)
spt kata doc dan jgk kwn-kwn yg berpengalaman......
barulah tau bagaimana perasaan orang yang mengandung..especially mama kite yang mengandungkan kite 9bln cukup...
doakan kesihatan saya baik-baik shj .........
3

special gift for my hubby




I'M 7 weeks PREGNANT..Last two day saya dan hubby pergi lagi sekali jmp specialist nk makesure yg sy bebetul pregnant dan juga mengandung anak kembar spt yang telah di scan kali pertama kat klinik pada sabtu lepas..yep,akhirnya..the doc said..sy dah 7weeks preg..pengiraan dibuat berdasarkan hari last saya datang period...setelah di scan,,mmg betul saya mengandung anak kembar.....& mmg nmpk jantung serta nadi kedua baby-baby sy bergerak.

gembira dan sgt syukur tak terkata..rezeki dr Allah swt untuk kami berdua,,kami terima dengan penuh rasa syukur..
thanxs untuk hubby..kerna telah menemani saya semasa di scan.kami sama-sama menonton screen yg menunjukkan saya benar-benar hamil anak kembar...
doakan segalanya selamat sepanjang 9months period sy mengandungkan anak sulung ini..
okeh gmbr yang telah di scan..akan diupload later..
19

good news

alhamdulillah ;)
0

berinai pny entry

hr ni keje tak banyak sgt
so banyak rilek-rilek jek today..
smp aku sndri tatau nk wat ape..ape lg update aku pny entry ler..
aku lupe plak nk bercerita tentang hr berinai aku
tak silap aku berinai 1day sblum berlangsungnye hr akad nikah aku
terpaksa pergi berinai di rumah owg yg berinai kan aku tuw.
memandangkan smua ahli keluargaku takdek sowang punn yg panda berinai2 nieh..
hiihih.kire berpuas ht sgt dgn khidmat berinai najib
aku sgt suke ukiran love yg dibuat pada tgn ku itu..




1

rententan bulan madu......

2.july spt yg sudah lama dirancang.flight menuju ke kl berlepas pada waktu 9.00 pagi.
spt biasa..penerbangan kapal terbang tiket murah..seharusnya "delay" beberapa minute sebelum berlepas..
dan kami sampai di LCCT jam 10.00 pagi klu tak silap saya..terus menuju ke food garden utk mencr sesuap nasi..perut dh berkeroncong giler masa tu.sementara menanti nk check in kami pekena dulu sepinggan nasi..sekitar jam 11.00 kami msk check in dan menuju ke balai berlepas dlm negeri..flight kl-langkawi berlepas sekitar jam 12.15..jugak delay selama 15min..
setibanya di lapangan terbang antarabangsa langkawi..anak kaki kpd pemilik syarikat sewa kenderaan dh pun smp menanti kami..kami menyewa utk 4hr kami berada di sana..harga pun takderla mahal sgt, kemungkinan disebabkan time kami berhoneymoon nie bukan musim cuti skolah..slps dr itu
tepat jam 2.00 kami sudah samapai di Hotel Holiday Villa & Spa Resort Langkawi.4* klu tak silap hotel tu..so menginap di situ utk 3mlm 4hr..berikut merupakan rentetan singkat kami di sana

day1
pagi-pagi tak kemana..just pg ke tepi pantai utk berposim2..hampir petang baru kuar..menuju ke pekan kuah..sb nk masuk langkaw parade jek sebenarnye..oleh kerana en.hubby nk sgt tgk cite Transformer..pkl 9mlm cter dh tamat..terus balik menuju ke pantai cenang..lupe dh singgah ape nama kedai tu..niat di hati nk makan ikan bakar..tp hampeh..ikan tgal 2,3ekor je..terus terbantut niat nk makan..just suh owang tu bakar sotong.rupanya chef tu grilled sotong..lg terbantut selera nk makan..so en.hubby aje yg menjamu ala-ala italian food..naseb baik ptg td dh menjamu sebelum menonton wayang..

day2
lps abis breakfast..lepak2 di tepian kolam aje..en.hubby aje yg berswimming.sy tak panda berenang oke..hehe..kemudian bersiap-siap ke pekan kuah again..kali ini sy kuar utk membeli belah..uh..tersgtla seronokk.brg yg dihajati akhirnya tercapaii jg utk beli.then ke dataran Helang..klu tak ke sini mmg tak sah..walaupun cuaca agak pns terik..sy dan en.hubby tetap pergi utk mengambil gmbr..huuhu..kenangan lah katakan..
kemudian sambung shoppim dan sebelum pulang ke resort, sy dan en.hubby menyinggah di padang mat sirat sekitar airport langkawi utk menjamu perut sekali lagi....walaupun dh makan thari di pekan kuah.sy pekena laksa langkawi dan juga air teh bunga manakala en.hubby menjamu rojak pasembur dan jugak air cendol pulut..uh tersgtla kenyang..
kembali ke hotel..sekitar senja turun menikmati udara pantai...dan pada malamnye pula..sy dan en.hubby pergi mencari restoran ikan bakar..nasibla jmp jgk kedai..bapak udang,sotong, ketam.ikan bakar sumenya kami bedall.huuhu..makanan pun sodap-sodap setimpal jugak dengan harganya ;p

day3

mcm mana plak....okehla dah tak larat plak aku nk sambung cter nie..hehe.tgu jekla episod seterusnya..kite layan dulu gmbr-gmbr yang diambil sepanjang berada di sana....




0

dekorasi kediaman

sudah 3hari sy dan en.hubby menetap bersama di rumah yang kami sewa di Taman Intan..
misi untuk membeli rumah sendiri sudah dirancang..insya Allah mudahan dapat kami beli seawal-awalnye pada tahun 2010..
seperti yg sedia maklum, sy dalam proses mengatur dekorasi rumah sewa saya..
walaupun bukan rumah milik sendiri..takkan nak dibiarkan kosong ajek yek..
buat sementara nie...rumah sewa sy mmg kosong...hny ada peti shj dan set bilik tidur..dan juga peralatan2 elektrik lain yg rata-ratanya sy dpt dr disponsor dan juga hadiah kawen ;)
perabot lain??ye..akan dibeli satu persatu..bukan senang nk memiliki semua dlm sekelip mata,,,
sedang memikirkan tema yang sesuaii utk kediaman saya...tetapi dek kerana terlalu obses dengan "english style"..
ye..mungkin tema itu adalah yg sesuai utk kediaman sewa saya ;)
ada risik-risik laman deco bersama eric..aduhhhhh..tergstla suka hiasan beliau..



en.hubby dh lali dgn saya..inilah hobi sy skang..obses sgt tgh kmpul benda alah nie..now dh byk set yg sy kumpull ;p thanxs jgk kt my besties...yg kasi my wedding gift set vantage..lob u..mcm tau2 jek minat aku..hahhaa...



pelan-pelan hias rumah..sambil mengumpul bajet utk membeli perabot2 yg diimpikan..;p
8

outdoor session

part pictas outdoor baru sy nk upload..stlh ramai yg dok ternanti-nanti nk tgk.
ampir sebulan berkahwin...
bru teringat yg sy belum lg upload pictas2 outdoor sy.
ermmmm..pictas outdoor sy dan hirman tidaklah segempak orang lain...
apepun..kami enjoyyy dengan pictas-pictas tersebut
penat lelah kami berjemur di bwh sinaran matahari utk mendapatkan angle yg terbaik
walaupun cuaca agak terik ketika itu........
keletah dan ragam mr.fotografer..membuatkan kami sendiri pun senang utk bergambar,,,
btw..credit to eimanshah fotografer.......









nieh part yg paling sy suke skali..;p




1

not yet...



i'll blog about my recent trip to Langkawi island later.
i've been having a headache since my return from there.oh..kenapakah ini??
7

1monthvessary.......

semalam genap 1bulan saya melayari hidup berumahtangga.
dan semalam juga secara rasminya sy mula memasuki dan mendiami rumah sewa...
terima kasih pada family yg datang sama-sama untuk bersolat hajat..
okeh..berbalik pada pictas semasa majlis mengantar menantu..
sy dh dptkan dr mr.fotografer utk beberapa keping..btw credits to mr.takky..
walaupun masih tidak mendapat yg fully pictas oleh kerana beliau berada di kl...
kat bwh sana ader sy upload beberapa picts semasa majlis mengantar menantu yang berlangsung di kediaman en.hubby saya....





7

away.

esok cuti-cuti ke langkawi.
stayed at holiday inn villa spa resort
;) engak sabar mau shopping coklat manyak-manyak..
away for 4days..
2
Back to Top