dior membership days!~


reward my points,get the voucher and grabbed this items ;)
3

craving..craving..

I crave for cold and sweet desserts.So I decided to make this..

soya fruit cocktail

0

ramadhan al mubarak..


Happy Fasting to all Muslims around the world.


2

sesi pertemuan aida -lynna



aida sgt comey di luar..;) harap2 die menang pencarian cover majalah harmoni dan rapi..
ekekke.lepak2 kejap gn aida kt mall..dah limer gler aku tak menjengah ke kbmall..naseb baik terjmp pintu masuk lagi..haaaa..aida..tak sbr tunggu necklaces2 yg comeii itu..heeeeeee..nt kite hangout sesama lg yahhhhhhh..
miss u.
3

ole-ole chef wan


hohoo..aku suka sgt chef wan..sempoi bile masak..hehehe..tadi aku tgk rancangan ole-ole chef wan kat tv9..antara resipi die td ialah ketam masak bercili sos tiram..slurppp..sgt besh..terliur aku dibuatnya..kebetulan ketam pun ade kt dalam peti ais..so tonyte aku akan masak ketam bercili mengikut resipi chef wan..;) catch ya later ;)
x sbr nak jmp en.kud skejap lg...bersiap3 dulu yaa.
0

gonna need a new wardrobe

Currently, i have a spacious sling door wardrobe..it's spacious but not enough space for my clothes,handbags,scarfs n many more...i really lovess the design of the wardrobe, coz it's not like other normal wardrobe, which have diff design of drawer, pull out hanging clothes, pants hanger, and square box spaces and also a space at the top to place the pillows and comforter n etc...**can't reveal what inside...hahhaa.....padat giler...

da probs now, haku dah takder space nak hanging baju, banyak baju yg kena lipat jer.bila baju tu dah berlipat..sekali nak tarik kene yg dok bawah skali..sume abis jatuh berterabur..grgggggr..kat belah kiri tu ada 2 pull out of drawer ..drawers for my scarf aka tudung which aku dah divide according to the type of scarfs..mcm bawal..italy,chiffon gn shawls sumer..gn anonther drawer i put bju2 gn suar kecik haku..hee ;p
So. rite now haku dalam proses memujuk my mommy add wardrobe katt my room..
so I can sort out my clothes according to types of clothes like the simple basics t, dress/top jalan, blouses, jackets, vests, cardigans, baju kurung,long skirts and many more..
tp muat lg ke nak taruk wardrobe baru..??sb bilik aku taklah sebesar mana..anonther things..aku nak sgt shoes racks dimana aku nk letak kasut-kasut aku..hwargh..dh tatau mana aku nk taruk sume bende tuw..

0

tired.........


tired

i am so tired lately..please help..! i go to bed at 10.30 p.m and wake up at 06.30 a.m..why i still tired...uhhhs!i need my sleep back..;(
0

2 days more..

e.x.c.i.t.e.d

=
=
=

cant wait to meet en.kud...;p yehhaaa!
0

sambal mempelam siam


sambal mempelam siam




request by adrina :

bahan-bahan :

15 tangkai cili padi

1 bj mempelam (diparut halus)

1bj asam limau

garam + gula secukup rasa

cara-cara:

1. setelah cili dibuang tangkai dan dibasuh cuci..masukkan dalam lesung bersama garam dan gula.tumbuk hingga lumat.

2.kemudian gaul cili bersama mempelam parut/

3.akhir sekali perah asam limau sehinnga sebati

samat mencuba..dari dapur cik.juliet ;)

0

ost - soleha




SESUNGGUHNYA



saat dunia berhenti berputar
saat manusia tak sanggup lagi berharap
ketika mentari tak sanggup lagi berjanji
menyinari dunia yang tak kau singgahi

mampukah kau untuk berbagi
tanpa hasrat ingin diberi
dihadapannya, dihadapanmu ya Allah

sesungguhnya manusia
takkan bisa menikmati syurga
tanpa ikhlas di hatinya
sesungguhnya manusia
takkan bisa menyentuh nikmatnya
tanpa tulus di hatinya


erk..lame3 layan ost cter 'soleha" nie cm besh plak...balik jek keje trus layan tv9..
dulu tak minat mana..agaknye terkena tempias..hahaha..sb mama aku jek yg dk layan cter tuw..
;)heeeeeee..tetiba indu en.kud ;p


0

jom masak-masak

jom masak-masak dari dapur cik juliet :

pucuk paku grg sambal belacan


sayur campur

enjoy my cooking..;)

1

gossip day....

hello readers .

lama gler tak update blog..takder cter menarik yg nak di critekan+ kebelakangan ini aku asyk pening kpale ajek.urm..so smlm (sabtu) cam takder ape yg nk dibuat..aku gn pja sesama boring..so ajak ler die kuar lepak3.. wahhhh,,,bler dh lepak bersama..hehe..puan pja dh bertukar menjadi cik pja,.opsss..ekeke.. kebetulan mama takder pg jaybee..jd terpaksa la aku pandai3 idup nak makan..terasa lapar gler..after solat zohor,trus pickup pja kt umah die then kami ke restoran teh o beng 50sen..betuii ke tak teh o beng nye 50sen aku tak tau..sb aku mnum tembikai susu..heeeeeee.pastuw mkn lar char kuew tiaw penang..tp rasenya takderla sesedap char kuew tiay yg aku dok slalu makan kt penang.huuhu!lame jgk dok bersembang3..bergosip3..pastuw bergerak ke money changers..pja dan aku sesama mau tukar uwangg..last destination ke tesco ajekk..aku nk cr bahan3 masakan kononnye nak masak nasi goreng..heheh..tp last3 beli bungkus jek ns kerabu kt area umah aku......dalam dk beratur2 kat kaunter...pnyler bapak lama menunggu..tetiba aku terasa nak muntah+pening kepala..rase nak tumbang pun ada..aku siap mencangkung kt tepiii kaunterrrrrrr,adehs,naseb baik gakla dr.pja ader..suh aku berehat3 kejapppppp.smentara pja dk beli magazines..aku berehat3 sketika dan kemudiannya kami trun ke big apple utk menjamu perut skali lg..just mkn 1slice of iceberg jek..tak larat dh aaku..trus anta pja balik umah..pepun thanxs pja sb tlg belikan aku purple dress yg comeyy lg sweet itu..+ claire pink bag + keychain eiffel i in luv..huhu..next time kite ke tumpat eyh..ngak sbr mau pekena mandi wapppppp yg diwawarkan oleh fieyra itu..:)






0

g.o.o.d n.e.w.s


g.o.o.d n.e.w.s

get news from him..yeayy!yeayy!die texted haku..katenya nak balik middle of dis month..ini bermakna 15th august neyh die mau balik ke sini...yuhhhhu!aku pun tatau..nape die nak balik sgt...ader hal katanye ;) sb stau haku die akan balik bercuti lama sket sempena merdeka day nanti & nak sambut 1st ramadhan kt klate..tak kisahlahh..janji aku happpy..
0

x der keje..




neyh shopping ape neyh cik lynna..shopping raya ke..opsss..puasa pun belum start..xkan dh bersemangat cr kain baju raya..heee..aku pun belum decide nk pakai colour ape raya tahun nie...tgkla end of dis month..bru nk g cr3 kain..bler dh start puasa..cm tak larat lak + isau tailor aku dh tak nak trime tempahan...
tp gmbr2 kat ats tuw..shopping ape yeh..ala tu bukannya shopping..tp saje mengada..masuk ssf dan salem aziz textiiles hari tuw..tgkk3 brg ader yg berkenan di hati..trus aku sapu...tatau brg3 tu nk diguna biler..sama ada majlis merisik @ tunang..aku tak discuss lg gn en.bf..tgu time raya nt baru nak discuss & decide biler betul3 tarikh majlis yg aku dok nanti3 kan selama nie..heee...so kwn2 tgu jekla eyh tarikh itu ;)
4

daging masak masam manis


alhamdulillah..kesihatan aku semakin baik..sempena hari minggu..teringin nak makan daging masak masam manis utk menu tengah hari...so picta kt bwh nie..masakan msh kt ats dpur..bolat2 yg colour merah tu adalah tomato..berpuluh biji gamaknye aku tarok tomato kt dlm periuk tu..huhu...k lah. tu jeklah aku sempat nk update psl keje masak memasak aku...resipi aku taruk kemudian...;)



0
Back to Top