WeekDay

Seperti biasalah..hari jumaat Cik Juliet pasti ke kelas masakan..
Hari ini 2 menu yang diajar oleh Cikgu Ainun adalah Lala Tumis dan Kerutuk Daging Sumatera.
Disini cik Juliet nak sharing resipi Lala Tumis bersama teman-teman sekalian.Jadi sesiapa pun blh mencuba utk dijadikan menu makan tengah hari mahupun malam.
Penyediaannya sangat mudah dan cepat untuk dimasak.

LALA TUMIS

Bahan-Bahan

1kg Lala
3ulas bawang putih
5bj cili api
1 btg daun ketumbar
4 sudu besar sos tiram
2 sudu kecil kicap manis
garam secukup rasa

CARA-CARA

1. bersihkan lala kemudian toskan
2.tumis bawang putih berserta cili api yang telah ditumbuk.
3.Sehingga naik bau, masukkan lala. Kacau dan masukkan sos tiram + kicap manis + garam
4. Akhir sekali masukkan daun ketumbar..
Okei..di bawah adalah gambar-gambar yang di ambil semasa di kelas masakan.







2 comments

  1. huuyoo..blajar masak tuu...baguz ar eja nih...erm nad pun nk blja mask gak ar ngn eja...ermmm preparation for married ker nih??? confius lar i...:D ahaks..

    ReplyDelete

Back to Top